Połączenia

Saumur Champigny Rouge   
Cienkie filety z kaczki (Aiguillettes De Canard) 
Karczochy zapiekane z pianą z białek i serem (Artichauts Soufflés Au Fromage) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Przepiórki pieczone podane na kromkach chleba (Cailles Sur Canapés) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka z rzepą (Canard Aux Navets) 
Kaczka z oliwkami (Canard Aux Olives) 
Kaczka pieczona z rzepą (Canard Rôti Aux Navets) 
Karp w winie (Carpe Au Vin) 
Schab jagnięcy z kością (Carré D’Agneau) 
Schab barani z kością (Carré De Mouton) 
Tort z jabłkami otoczony biszkoptami (Charlotte Aux Pommes) 
Gruby kotlet z polędwicy wołowej z sosem bearneńskim - Châteaubriant À La Sauce Béarnaise (Châteaubriant À La Sauce Béarnaise) 
Potrawka z drobiu w galarecie (Chaud - Froid De Volaille) 
Potrawka z zająca (Civet De Lièvre) 
Kotlet wołowy z kostką (Côte De Bœuf) 
Kotlet wołowy z kostką z sosem z czerwonego wina (Côte De Boeuf À La Bordelaise) 
Kotlet wołowy z kostką pieczony (Côte De Boeuf Rôtie) 
Kotlety z zająca z kostką z grzybami (Côtelettes De Lièvre Aux Champignons) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce (Côtes D’Agneau) 
Kotlety cielęce z kostką z grzybami (Côtes De Veau Aux Champignons) 
Udziec z dzika pieczony (Cuissot De Sanglier Rôti) 
Indyk pieczony z kasztanami jadalnymi (Dinde Rôtie Aux Marrons) 
Antrykot z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Sauce Au Vin Rouge) 
Łopatka barania (Épaule De Mouton) 
Łopatka cielęca faszerowana (Épaule De Veau Farcie) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Polędwica wołowa z tłustą wątróbką i truflami (Filet De Boeuf Rossini) 
Filety z sandacza w czerwonym winie (Filets De Sandre Au Vin Rouge) 
Wątróbka cielęca po angielsku (Foie De Veau À L’Anglaise) 
Wątróbka cielęca smażona (Foie De Veau Poêlé) 
Ser Brie – ser z krowiego mleka (Fromage Brie - Fromage Au Lait De Vache) 
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Frykanda cielęce duszone (Grenadins De Veau Braisés) 
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Królik z musztardą (Lapin À La Moutarde) 
Królik w winie Anjou (Lapin Au Vin D’Anjou) 
Królik z oliwkami (Lapin Aux Olives) 
Królik z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Lapin Chasseur) 
Zając po królewsku (Lièvre À La Royale) 
Pierś kaczki (Magret De Canard) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille Au Vin Rouge) 
Jajka sadzone (Œufs Sur Le Plat) 
Pasztet z zająca (Pâté De Lièvre) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Perliczka z szalotką zapiekana pod ciastem francuskim (Pie De Pintade Aux Échalotes) 
Młoda perliczka pieczona (Pintadeau Rôti) 
Ryba (Poisson) 
Mięso gotowane z warzywami (Potée) 
Kura gotowana z warzywami (Poule Au Pot) 
Kura z ryżem (Poule Au Riz) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak z czosnkiem (Poulet À L’Ail) 
Kurczak w occie (Poulet Au Vinaigre) 
Kurczak z grzybami (Poulet Aux Champignons) 
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites) 
Kurczak z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Poulet Chasseur) 
Kurczak gotowany we własnej krwi i czerwonym winie (Poulet En Barbouille) 
Kurczak smażony na głębokim oleju po amerykańsku (Poulet Frit À L’Américaine) 
Kurczak na zimno (Poulet Froid) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Poulet Sauce Chasseur) 
Kurczak smażony z octem (Poulet Sauté Au Vinaigre) 
Comber z zająca (Râble De Lièvre) 
Nerki cielęce (Rognons De Veau) 
Nerki cielęce ze szpikiem (Rognons De Veau À La Moelle) 
Rostbef na zimno (Rosbif Froid) 
Pieczeń wieprzowa w mleku (Rôti De Porc Au Lait) 
Sałatka z czerwonych owoców (Salade De Fruits Rouges) 
Tarta z warzywami (Tarte Aux Légumes) 
Teryna z młodego królika (Terrine De Lapereau) 
Teryna z perliczki (Terrine De Pintade) 
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.