Połączenia

Côtes Du Jura Blanc   
Aloza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Alose Au Beurre Blanc Poisson) 
Aloza z rusztu po angielsku (Alose Grillée À L’Anglaise) 
Węgorze wędzone (Anguilles Fumées) 
Labraks z sosem pomidorowym (Bar - Loup De Mer À La Livournaise) 
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines) 
Kawałki grasicy cielęcej w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Ris De Veau) 
Kawałki cykorii w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets D'Endives) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Chińska wołowina w sosie słodko-kwaśnym (Boeuf Chinois À L’Aigre-Doux) 
Boeuf Strogonow/ Wołowina Strogonow (Boeuf Strogonoff) 
Przekąski z rakiem (Bouchées Nantua Aux Écrevisses) 
Kiszka biała (Boudin Blanc) 
Kiszka biała z jabłkami (Boudin Blanc Aux Pommes) 
Rosół z kury (Bouillon De Poule Au Pot) 
Szaszłyki z ryb i owoców morza z kminkiem (Brochettes De La Mer Au Cumin) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Kaczka z pomarańczami i przyprawami korzennymi (Canard À L’Orange Et Aux Épices) 
Kaczka przyrządzona według przepisów kuchnii egzotycznej (Canard Recettes Exotiques) 
Carpaccio z łososia (Carpaccio De Saumon) 
Carpaccio z łososia z zieloną cytryną (Carpaccio De Saumon Au Citron Vert) 
Karp faszerowany (Carpe Farcie) 
Tort otoczony biszkoptami (Charlotte) 
Kurczak z przyprawą Colombo (Colombo De Poulet) 
Małże Świętego Jakuba (Coquilles Saint Jacques) 
Małże Świętego Jakuba gotowane w bulionie z dodatkiem białego wina (Coquilles Saint Jacques À La Nage) 
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Dzwonka z łososia panierowane w mące i smażone na maśle (Darnes De Saumon À La Meunière) 
Dzwonka z łososia z sosem rakowym (Darnes De Saumon Nantua) 
Eskalopek z indyka z serem Roquefort (Escalope De Dinde Au Roquefort) 
Eskalopek z indyka panierowany (Escalope De Dinde Panée) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ciasteczka francuskie z serem (Feuilletés Au Fromage) 
Polędwiczka wieprzowa z owocami cytrusowymi (Filet Mignon De Porc Aux Agrumes) 
Ser gotowany (Fromage A Pâte Cuite) 
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu De Bresse – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu De Bresse - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Emmental lub Emmenthal - ser z krowiego mleka (Fromage Emmental Ou Emmenthal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Vacherin Du Jura – ser z krowiego mleka (Fromage Vacherin Du Jura - Fromage Au Lait De Vache) 
Ciasto kokosowe (Gâteau Noix De Coco) 
Ostrygi (Huîtres) 
Langusta (Langouste) 
Langustynki (Langoustines) 
Omlet z serem (Omelette Au Fromage) 
Pasztet ze skowronków (Pâté D’Alouettes) 
Ryba (Poisson) 
Ryba drapieżna (Poisson Chasseur) 
Ryba surowa (Poisson Cru) 
Ryba pieczona (Poisson Rôti) 
Ryby z rusztu (Poissons Grillés) 
Kurczak ze smardzami (Poulet Aux Morilles) 
Kurczak z bielakami (Poulet Aux Mousserons) 
Comber z królika z estragonem (Râble De Lapin À L’Estragon) 
Rodzaj topionego sera (Raclette) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Grasica cielęca z grzybami (Ris De Veau Aux Champignons) 
Grasica cielęca smażona (Ris De Veau Poêlé) 
Barweny (Rougets) 
Suflet z serem Comté (Soufflé Au Comté) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Głowa cielęca (Tête De Veau) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo i ziołami aromatycznymi (Tête De Veau Sauce Ravigote) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Pstrąg (Truite) 
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes) 
Cielęcina nadziewana bekonem i serem (Veau Orloff) 
Potrawka rybna na bazie bulionu ze śmietaną (Waterzoï De Poissons) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.