Połączenia

Savennières Blanc   
Aloza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Alose Au Beurre Blanc Poisson) 
Węgorze wędzone (Anguilles Fumées) 
Szparagi (Asperges) 
Auszpiki z langusty (Aspics De Langouste) 
Półmisek ryb wędzonych (Assiette De Poissons Fumés) 
Labraks z rusztu z sosem z masła, szalotek i białego wina (Bar - Loup De Mer Grillé Sauce Au Beurre Blanc) 
Pierś z indyka ze śmietaną (Blanc De Dinde À La Crème) 
Potrawka z miętusa (Blanquette De Lotte) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Potrawka z cielęciny według starej receptury (Blanquette De Veau À L’Ancienne) 
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem (Bouchées À La Reine) 
Szczupak (Brochet) 
Szczupak w sosie (Brochet En Sauce) 
Szczupak gotowany w sosie (Brochet Poché En Sauce) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Piaskołazy i przegrzebki zapiekane w kasolecie (Cassolette De Coques Et De Pétoncles) 
Małże ze szpinakiem zapiekane w kasolecie (Cassolette De Moules À La Florentine) 
Kapłon z musem z tłustej wątróbki (Chapon À La Mousse De Foie Gras) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Mięczaki (Coquillages) 
Małże Świętego Jakuba (Coquilles Saint Jacques) 
Małże Świętego Jakuba z curry (Coquilles Saint Jacques Au Curry) 
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême) 
Kotlety cielęce z kostką po normandzku (Côtes De Veau À La Normande) 
Kotlety cielęce z kostką zapiekane z cebulą, serem i bułką tartą (Côtes De Veau Foyot) 
Kotlety cielęce z kostką z pieczarkami i cebulą z dodatkiem calvadosu (Côtes De Veau Vallée D’Auge) 
Lekki krem z kurkami (Crème Mousseuse Aux Girolles) 
Ciasto francuskie z nadzieniem z wędzonego pstrąga (Croustade De Truite Fumée) 
Dzwonka z łososia z sosem z masła, szalotek i białego wina (Darnes De Saumon Au Beurre Blanc) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Raki z curry (Écrevisses Au Curry) 
Eskalopek z indyka z curry (Escalope De Dinde Au Curry) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ciasteczla francuskie z miętusem i kurkami (Feuilletés De Lotte Aux Girolles) 
Ciasteczka francuskie z wędzonym łososiem (Feuilletés De Saumon Fumé) 
Filet z karpia ze smardzami (Filet De Carpe Aux Morilles) 
Filet z piotrosza gotowany w sosie (Filet De Saint-Pierre Poché En Sauce) 
Filet z soli gotowany w sosie (Filet De Sole Pochée En Sauce) 
Filety z barweny z rusztu (Filets De Rougets Grillés) 
Filet z sandacza z masłem z kwiatów lipowych (Filets De Sandre Au Beurre De Tilleul) 
Filety z soli gotowanej w sosie (Filets De Sole Pochée En Sauce) 
Polędwiczki wieprzowe ze śmietaną (Filets Mignons De Porc À La Crème) 
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Śledzie wędzone (Harengs Fumés) 
Homar (Homard) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar z rusztu (Homard Grillé) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Homar pieczony z przyprawami korzennymi (Homard Rôti Aux Épices) 
Homar zapiekany z sosem (Homard Thermidor) 
Ostrygi portugalskie (Huîtres Creuses) 
Ostrygi z Basenu Arcachon (Huîtres D’Arcachon) 
Ostrygi płaskie (Huîtres Plates) 
Golonka wieprzowa z czerwoną kapustą (Jarret De Porc Au Chou Rouge) 
Langusta (Langouste) 
Langusta zapiekana z sosem (Langouste Thermidor) 
Langustynki (Langoustines) 
Miętus po amerykańsku (Lotte À L’Américaine) 
Miętus z curry (Lotte Au Curry) 
Miętus gotowany w sosie (Lotte Pochée En Sauce) 
Marynata z wędzonego łososia (Marinade De Saumon Fumé) 
Małże (Moules) 
Małże z curry (Moules Au Curry) 
Twardzioszki przydrożne – grzyby (Mousserons D’Automne) 
Twardzioszki przydrożne –grzyby (Mousserons Des Près) 
Łopatka w winie Sauvignon (Palette Au Sauvignon) 
Zrazy zawijane z filetów z soli (Paupiettes De Filets De Sole) 
Okonie z pieprznikami (Perches Aux Chanterelles) 
Perliczka z kapustą (Pintade Au Chou) 
Perliczka z papryką mieloną (Pintade Au Paprika) 
Ryba wędzona (Poisson Fumé) 
Wieprzowina (Porc) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kurczak z curry (Poulet Au Curry) 
Quiche z porami (Quiche Aux Poireaux) 
Tarta lotaryńska (Quiche Lorraine) 
Raja – ryba (Raie) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Grasica cielęca w białym winie z cebulą (Ris De Veau À La Tourangelle) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Piotrosz z curry (Saint Pierre Au Curry) 
Piotrosz pieczony w piekarniku (Saint Pierre Au Four – Poisson.) 
Sałatka na ciepło z homara (Salade Tiède De Homard) 
Sałatka na ciepło z raków z curry (Salade Tiède D’Écrevisses Au Curry) 
Sandacz gotowany w sosie (Sandre Poché En Sauce) 
Łosoś z sosem z masła, szalotek i białego wina (Saumon Au Beurre Blanc) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Łosoś gotowany w sosie (Saumon Poché En Sauce) 
Kurczak smażony z curry (Sauté De Poulet Au Curry) 
Sola w białym winie i chuda śmietana z curry (Sole Au Vin Blanc Et Crème Légère Au Curry) 
Marokańska potrawka drobiowa z curry (Tajine De Volaille Au Curry) 
Tatar z ostryg (Tartare D’Huîtres) 
Teryna ze śledzi wędzonych (Terrine De Harengs Fumés) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Teryna z białych ryb z sosem Aïoli (Terrine De Poissons Blancs À L’Aïoli) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Pstrąg (Truite) 
Pstrąg wędzony (Truite Fumée) 
Pstrąg gotowany w sosie (Truite Pochée En Sauce) 
Pstrąg o mięsie w kolorze łososiowym (Truite Saumonée) 
Ślimak Turbo z sosem holenderskim (Turbo Sauce Hollandaise) 
Turbot z rusztu z sokiem z grejpfruta i curry (Turbot Grillé Au Jus De Pamplemousse Et Au Curry) 
Turbot pieczony z curry podawany z dzikim ryżem (Turbot Rôti Au Curry Avec Du Riz Sauvage) 
Drób z ananasem i curry (Volaille À L’Ananas Et Au Curry) 
Potrawka z kurczaka na bazie bulionu ze śmietaną (Waterzoï De Poulet) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.