Połączenia

Côtes De Provence Blanc   
Aloza z rusztu po angielsku (Alose Grillée À L’Anglaise) 
Węgorze wędzone (Anguilles Fumées) 
Włoskie przystawki z oliwą z oliwek (Antipasti À L’Huile D’Olive) 
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule) 
Szparagi (Asperges) 
Szparagi ze śmietaną (Asperges À La Crème) 
Auszpiki z ryby (Aspics De Poisson) 
Labraks z sosem pomidorowym (Bar - Loup De Mer À La Livournaise) 
Labraks z musztardą (Bar - Loup De Mer À La Moutarde) 
Labraks w szampanie (Bar - Loup De Mer Au Champagne) 
Labraks z koperkiem (Bar - Loup De Mer Au Fenouil) 
Labraks z rusztu (Bar - Loup De Mer Grillé) 
Labraks z rusztu z koperkiem (Bar - Loup De Mer Grillé Au Fenouil) 
Labraks z rusztu z koperkiem i sosem z masła, szalotek i białego wina (Bar - Loup De Mer Grillé Au Fenouil Sauce Au Beurre Blanc) 
Labraks z rusztu z koperkiem, oliwą i odrobiną cytryny (Bar - Loup De Mer Grillé Au Fenouil, À L’Huile Et Filet De Citron) 
Labraks pieczony z koperkiem (Bar - Loup De Mer Rôti Au Fenouil) 
Nagład (Barbue Poisson) 
Zupa z krabów (Bisque De Crabes) 
Zupa z homara (Bisque De Homard) 
Przekąski z rakiem (Bouchées Nantua Aux Écrevisses) 
Kiszka biała (Boudin Blanc) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Zupa warzywna podawana z grzanką i jajkiem w koszulce (Bouillabaisse Borgne) 
Szaszłyki rybne pieczone w piekarniku (Brochettes De Poisson Au Four) 
Szaszłyki rybne (Brochettes De Poissons) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre) 
Kalmary i pory smażone na miękko (Calmars Et Fondue De Poireaux) 
Karpie z rusztu (Carpes Grillées) 
Móżdżek cielęcy w cieście smażony na głębokim oleju (Cervelle De Veau En Beignet) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Piaskołazy – rodzaj mięczaków (Coques) 
Mięczaki (Coquillages) 
Małże Świętego Jakuba (Coquilles Saint Jacques) 
Małże Świętego Jakuba z sosem z czerwonego wina (Coquilles Saint Jacques À La Bordelaise) 
Małże Świętego Jakuba po prowansalsku (Coquilles Saint Jacques À La Provençale) 
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade) 
Krab (Crabe) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Dzwonka z łososia panierowane w mące i smażone na maśle (Darnes De Saumon À La Meunière) 
Dzwonka z łososia z rusztu (Darnes De Saumon Grillées) 
Dzwonka z łososia z sosem rakowym (Darnes De Saumon Nantua) 
Dorada (Dorade) 
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale) 
Grzbiet sandacza (Dos De Sandre) 
Grzbiet turbota (Dos De Turbot) 
Grzbiet turbota z rusztu z koperkiem i młodymi cebulami (Dos De Turbot Grillé Au Fenouil Et Aux Oignons Nouveaux) 
Raki gotowane w bulionie z dodatkiem białego wina (Écrevisses À La Nage) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ślimaki (Escargots) 
Ślimaki po burgundzku (Escargots À La Bourguignonne) 
Ślimaki z czosnkiem (Escargots À L’Ail) 
Ciasteczka francuskie z grasicą cielęcą (Feuilletés De Ris De Veau) 
Filety rybne w papilotach (Filets De Poissons En Papillotes) 
Filety z barweny (Filets De Rouget) 
Filety z barweny w aromatycznej marynacie (Filets De Rouget À L’Escabèche) 
Filety z barweny smażone (Filets De Rougets Poêlés) 
Polędwiczki wieprzowe (Filets Mignons De Porc) 
Tłusta kacza wątróbka (Foie Gras De Canard) 
Tłusta wątróbka naszpikowana truflami (Foie Gras Truffé) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Roquefort – ser z owczego mleka (Fromage Roquefort - Fromage Au Lait De Brebis) 
Drozdy z owocami jałowca (Grives Au Genièvre) 
Homar (Homard) 
Homar ze śmietaną (Homard À La Crème) 
Homar po parysku (Homard À La Parisienne) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Ostrygi zapiekane (Huîtres Gratinées) 
Sałatka z gotowanych młodych warzyw (Jardinière Printanière) 
Langusta (Langouste) 
Langusta ze śmietaną (Langouste À La Crème) 
Langusta po parysku (Langouste À La Parisienne) 
Langustynki z bielakami (Langoustines Aux Mousserons) 
Królik pieczony z musztardą (Lapin Rôti À La Moutarde) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Witlinki z tartymi warzywami (Merlans À La Julienne De Légumes) 
Witlinki panierowane po angielsku (Merlans Panés À L’Anglaise) 
Małże ze śmietaną (Moules À La Crème) 
Ikra taszy (Œufs De Lompe) 
Ikra łososia (Œufs De Saumon) 
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée) 
Jajka w galarecie z szynką (Œufs En Gelée Au Jambon) 
Omlet z kiszką (Omelette Au Boudin) 
Omlet ze smardzami (Omelette Aux Morilles) 
Pasztet ze skowronków (Pâté D’Alouettes) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Makaron z Pesto (Pâtes Al Pesto) 
Makaron z owocami morza (Pâtes Aux Fruits De Mer) 
Nóżki baranie z sosem na bazie masła, żółtek i octu (Pieds De Mouton À La Poulette) 
Ryba morska w sosie (Poisson De Mer En Sauce) 
Ryba morska z rusztu (Poisson De Mer Grillé) 
Ryba wędzona (Poisson Fumé) 
Rydza marynowana (Poisson Mariné) 
Ryba pieczona (Poisson Rôti) 
Ryby z rusztu (Poissons Grillés) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Poulet Marengo) 
Raja – ryba (Raie) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Risotto z miętusem (Risotto À La Lotte) 
Risotto z młodymi warzywami (Risotto Aux Légumes De Printemps) 
Risotto z piaskołazami (Risotto Aux Palourdes) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Barweny (Rougets) 
Barweny po nicejsku (Rougets À La Niçoise) 
Piotrosz – ryba (Saint Pierre – Poisson.) 
Piotrosz z rusztu z koperkiem (Saint Pierre Grillé Au Fenouil – Poisson.) 
Sałatka z fasolki szparagowej (Salade De Haricots Verts) 
Sałatka z langustynek (Salade De Langoustines) 
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates) 
Sałatka z pomidorów i sera Mozzarella z bazylią (Salade De Tomates Et De Mozzarella Au Basilic) 
Sałatka nicejska (Salade Niçoise) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Sałata zielona (Salade Verte) 
Sałatki (Salades) 
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Sola (Sole) 
Zupa z bazylią (Soupe Au Pistou) 
Zupa rybna (Soupe De Poissons) 
Zupa z raków z estragonem (Soupe D’Écrevisses À L’Estragon) 
Sałatka z kaszy kuskus z cebulą, pomidorami i ziołami (Taboulé) 
Tarta z serem Brocciu (Tarte Au Brocciu) 
Tarta cytrynowa (Tarte Au Citron) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Teryna rybna z drobnymi warzywami (Terrine De Poissons Aux Petits Légumes) 
Teryna z ryb i warzyw (Terrine De Poissons Et De Légumes) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Tuńczyk czerwony (Thon Rouge) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Rak pustelnik z serem (Tourteau Au Fromage) 
Turbot (Turbot) 
Turbot z rusztu z koperkiem i młodymi cebulami (Turbot Grillé Au Fenouil Et Aux Oignons Nouveaux) 
Turbot (Turbot Poisson) 
Drób ze śmietaną (Volaille À La Crème) 
Drób z grzybami (Volaille Aux Champignons) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.