Połączenia

Bandol Rosé   
Pasta z sardeli i oliwy (Anchoïade) 
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule) 
Struś po prowansalsku (Autruche À La Provençale) 
Labraks pieczony z sokiem z mięsa (Bar - Loup De Mer Rôti Au Jus De Viande) 
Żabnica zawijana - tj. kawałki ryby powiązane ze sobą na kształt udźca (Baudroie En Gigot De Mer) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Kiszka czarna z rusztu (Boudin Noir Grillé) 
Kiszka czarna smażona (Boudin Noir Poêlé) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Zupa rybna podawana z sosem aïoli (Bourride) 
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau) 
Keks z oliwkami (Cake Aux Olives) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Mięczaki (Coquillages) 
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Krewetki flambirowane/ Płonące krewetki (Crevettes Flambées) 
Klopsiki z kurczaka panierowane w bułce tartej (Croquettes De Poulet) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Kuchnia azjatycka (Cuisine Asiatique) 
Kurczak z curry (Curry De Poulet) 
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale) 
Przystawki z przyprawami lub z dodatkiem octu (Entrées Assaisonnées Ou Vinaigrées) 
Eskalopki ze świeżej tłustej wątróbki bez przypraw (Escalopes De Foie Gras Frais Au Naturel) 
Ślimaki (Escargots) 
Filet z żabnicy (Filet De Baudroie) 
Polędwica z sarny z borowikami (Filet De Chevreuil Aux Cèpes) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Szynka Parmeńska (Jambon De Parme) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Medaliony z miętusa z curry i brokułami (Médaillons De Lotte Au Curry Et Brocolis) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Indyk w potrawce z pomidorów i białego wina (Osso Bucco De Dinde) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Mała eskalopka cielęca z makaronem lasagne i brokułami (Piccata De Veau Aux Lasagnes Et Brocolis) 
Gołąb po prowansalsku (Pigeon À La Provençale) 
Pizza (Pizza) 
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne) 
Ryba smażona na głębokim oleju (Poisson Frit) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kurczak po baskijsku (Poulet À La Basquaise) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Risotto (Risotto) 
Ryba pieczona po prowansalsku (Rôti De Poisson À La Provençale) 
Barweny na zimno z pomidorami (Rougets Froids À La Tomate) 
Barweny z rusztu (Rougets Grillés) 
Sałatka z wołowiny z trawą cytrynową (Salade De Boeuf À La Citronnelle) 
Sałatka z pomidorów i sera Mozzarella z bazylią (Salade De Tomates Et De Mozzarella Au Basilic) 
Sałatka nicejska (Salade Niçoise) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Sałata zielona (Salade Verte) 
Zupa z bazylią (Soupe Au Pistou) 
Zupa z kluskami i krewetkami (Soupe De Nouilles Aux Crevettes) 
Zupa rybna (Soupe De Poissons) 
Zupa prowansalska z bazylią (Soupe Provençale Au Pistou) 
Spaghetti z sosem carbonara (Spaghettis À La Carbonara) 
Marokańska potrawka z jagnięciny (Tajine D’Agneau) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.