Połączenia

Tavel Rosé   
Pasta z sardeli i oliwy (Anchoïade) 
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule) 
Szparagi (Asperges) 
Świeże szparagi z sosem muślinowym (Asperges Fraîches À La Sauce Mousseline) 
Szparagi z sosem winegret (Asperges Vinaigrette) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Labraks pieczony z bazylią (Bar - Loup De Mer Rôti Au Basilic) 
Zupa z homara (Bisque De Homard) 
Wołowina duszona (Boeuf En Daube) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Kiszka czarna z rusztu (Boudin Noir Grillé) 
Kiszka czarna smażona (Boudin Noir Poêlé) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre) 
Kaczka lakierowana (Canard Laqué) 
Cannelloni z włoskim serem Ricotta (Cannellonis À La Ricotta) 
Carrpaccio z wołowiny (Carpaccio De Bœuf) 
Schab cielęcy z kością po prowansalsku (Carré De Veau À La Provençale) 
Gruby kotlet z polędwicy wołowej z sosem bearneńskim - Châteaubriant À La Sauce Béarnaise (Châteaubriant À La Sauce Béarnaise) 
Potrawka z homara (Civet De Homard) 
Potrawka z langusty (Civet De Langouste) 
Kurczak z przyprawą Colombo (Colombo De Poulet) 
Małże Świętego Jakuba z borowikami (Coquilles Saint Jacques Aux Cèpes) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu (Côte De Boeuf Grillée) 
Kotlet wołowy z kostką smażony (Côte De Boeuf Poêlée) 
Kotlety cielęce z kostką w papilotach (Côtes De Veau En Papillotes) 
Kasza kuskus (Couscous) 
Kasza kuskus z baraniną (Couscous Au Mouton) 
Kasza kuskus z warzywami (Couscous Aux Légumes) 
Kasza kuskus z kilkoma rodzajami mięsa (Couscous Royal) 
Jagnięcina z curry z owocami (Curry D’Agneau Aux Fruits) 
Kurczak z curry (Curry De Poulet) 
Karkówka wieprzowa z curry (Curry D’Échine De Porc) 
Ślimaki (Escargots) 
Ciasteczka francuskie z grasicą cielęcą (Feuilletés De Ris De Veau) 
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne) 
Wątróbka cielęca smażona (Foie De Veau Poêlé) 
Zapiekanka z dolnych części kwiatostanu karczochów (Fonds D’Artichauts En Gratin) 
Małe rybki smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons) 
Ser Cabécou –ser z koziego mleka (Fromage Cabécou - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Ser Port-Salut – ser z krowiego mleka (Fromage Port-Salut - Fromage Au Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Zapiekanka z dolnych części kwiatostanu karczochów (Gratin De Fonds D’Artichauts) 
Zapiekanka z małży ze szpinakiem (Gratin De Moules Aux Epinards) 
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue) 
Drozdy (Grives) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Szynka (Jambon) 
Szynka Bajońska (Jambon De Bayonne) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Langusta w potrawce (Langouste En Civet) 
Królik (Lapin) 
Królik pieczony z musztardą (Lapin Rôti À La Moutarde) 
Lasagne z owocami morza (Lasagnes Aux Fruits De Mer) 
Morszczuk z pomidorami (Merlu À La Tomate) 
Mix sałatowy z pieczonym kozim serem (Mesclun De Salades Au Chèvre Rôti) 
Twardzioszki przydrożne – grzyby (Mousserons D’Automne) 
Twardzioszki przydrożne –grzyby (Mousserons Des Près) 
Jajecznica z krewetkami (Œufs Brouillés Aux Crevettes) 
Jajka sadzone po lotaryńsku (Œufs Sur Le Plat À La Lorraine) 
Omlet z kiszką (Omelette Au Boudin) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Indyk w potrawce z pomidorów i białego wina (Osso Bucco De Dinde) 
Pasztet (Pâté) 
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Młoda kuropatwa (Perdreau) 
Nóżki baranie z sosem na bazie masła, żółtek i octu (Pieds De Mouton À La Poulette) 
Pizza (Pizza) 
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne) 
Pizza neapolitańska (Pizza Napolitaine) 
Ryba surowa (Poisson Cru) 
Ryba pieczona (Poisson Rôti) 
Ryby z rusztu (Poissons Grillés) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kurczak po baskijsku (Poulet À La Basquaise) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak z bakłażanami (Poulet Aux Aubergines) 
Kurczak z rakami (Poulet Aux Écrevisses) 
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites) 
Kurczak na zimno (Poulet Froid) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak smażony z octem (Poulet Sauté Au Vinaigre) 
Kurczak z przyprawą tandoori (Poulet Tandoori) 
Dyszek cielęcy z cebulą dymką (Quasi De Veau Aux Petits Oignons) 
Risotto (Risotto) 
Nerki cielęce (Rognons De Veau) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Sałatka z czterema rodzajami melona (Salade Aux Quatre Melons) 
Sałatka caprese z pomidorów, sera Mozzarella i bazylii (Salade Caprese Tomate, Mozzarella, Basilic) 
Sałatka owocowa (Salade De Fruits) 
Sałatka z soczewicy (Salade De Lentilles) 
Sałatka z pomidorów i sera Mozzarella z bazylią (Salade De Tomates Et De Mozzarella Au Basilic) 
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées) 
Zupa rybna (Soupe De Poissons) 
Spaghetti z sosem carbonara (Spaghettis À La Carbonara) 
Sałatka z kaszy kuskus z cebulą, pomidorami i ziołami (Taboulé) 
Marokańska potrawka z jagnięciny (Tajine D’Agneau) 
Potrawka z jagnięciny po marokańsku (Tajine D’Agneau À La Marocaine) 
Marokańska potrawka z miętusa (Tajine De Lotte) 
Tarta z pomidorami (Tarte À La Tomate) 
Teryna z wątróbek drobiowych (Terrine De Foies De Volaille) 
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Teryna drobiowa (Terrine De Volaille) 
Teryny (Terrines) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Cielęcina nadziewana bekonem i serem (Veau Orloff) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.