Połączenia

Bergerac Blanc   
Kulki z dorsza smażone na głębokim oleju (Accras De Morue) 
Włoskie przystawki z oliwą z oliwek (Antipasti À L’Huile D’Olive) 
Labraks z rusztu (Bar - Loup De Mer Grillé) 
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines) 
Zapiekanka z purée z dorsza (Brandade De Morue) 
Kaczka lakierowana (Canard Laqué) 
Karpie z rusztu (Carpes Grillées) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade) 
Krem ze szparagów (Crème D’Asperges) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Dzwonka z łososia z rusztu (Darnes De Saumon Grillées) 
Eskalopek ziemniaczany z serem (Escalope De Pommes De Terre Au Fromage) 
Eskalopek cielęcy po normandzku (Escalope De Veau À La Normande) 
Teryna z tłustej wątróbki (Foie Gras En Terrine) 
Tłusta wątróbka smażona (Foie Gras Poêlé) 
Ser Pélardon – ser z koziego mleka (Fromage Pélardon - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Owoce morza (Fruits De Mer) 
Homar ze śmietaną (Homard À La Crème) 
Homar po parysku (Homard À La Parisienne) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Ostrygi po amerykańsku (Huîtres À L’Américaine) 
Ostrygi faszerowane (Huîtres Farcies) 
Ostrygi zapiekane (Huîtres Gratinées) 
Langusta ze śmietaną (Langouste À La Crème) 
Langusta po parysku (Langouste À La Parisienne) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Medaliony z miętusa w sosie na bazie zupy z homara (Médaillons De Lotte En Sauce Homardine) 
Małże ze śmietaną (Moules À La Crème) 
Małże w białym winie z szalotką (Moules Marinière) 
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés Aux Truffes) 
Omlet z truflami (Omelette Aux Truffes) 
Łopatka w winie Sauvignon (Palette Au Sauvignon) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Gruby stek wołowy flambirowany (Pavé De Bœuf Flambé) 
Nóżki baranie z sosem na bazie masła, żółtek i octu (Pieds De Mouton À La Poulette) 
Pizza z owocami morza (Pizza Aux Fruits De Mer) 
Ryba (Poisson) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kurczak po baskijsku (Poulet À La Basquaise) 
Kurczak z ząbkami czosnku (Poulet Aux Gousses D’Ail) 
Dyszek cielęcy (Quasi De Veau) 
Pulpety ziemniaczane (Quenelles De Pommes De Terre) 
Raja – ryba (Raie) 
Barweny (Rougets) 
Sardynki faszerowane z papryką (Sardines Farcie Aux Poivrons) 
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Łosoś marynowany z koperkiem (Saumon Mariné À L’Aneth) 
Spaghetti z sosem carbonara (Spaghettis À La Carbonara) 
Tatar z langustynek z ostrygami (Tartare De Langoustines Aux Huîtres) 
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon) 
Tarta z porami (Tarte Aux Poireaux) 
Teryna ze szczupaka (Terrine De Brochet) 
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie) 
Teryna z łososia (Terrine De Saumon) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Rak pustelnik z majonezem (Tourteau À La Mayonnaise) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.