Połączenia

Beaujolais Rouge   
Kiełbaska z jelit wieprzowych na ciepło (Andouillette) 
Włoskie przystawki z oliwą z oliwek (Antipasti À L’Huile D’Olive) 
Auszpiki z szynką (Aspics Au Jambon) 
Porcja szynki w galarecie z pietruszką (Assiette De Jambon Persillé) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Kawałki bakłażana w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets D’Aubergines) 
Wołowina z rusztu (Boeuf Grillé) 
Wołowina pieczona (Boeuf Rôti) 
Kiszka biała (Boudin Blanc) 
Szaszłyki z wołowiny (Brochettes De Bœuf) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Schab wieprzowy z kością z curry i jabłkami (Carré De Porc Au Curry Et Aux Pommes) 
Wędliny (Charcuteries) 
Rożki z szynki faszerowane sałatką z warzyw pokrojonych w kostkę (Cornets De Jambon – Macédoine) 
Kotlety cielęce z kostką (Côtes De Veau) 
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème) 
Kotlety cielęce z kostką w papilotach (Côtes De Veau En Papillotes) 
Kotlety cielęce z kostką z rusztu (Côtes De Veau Grillées) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Kuchnia azjatycka (Cuisine Grecque) 
Cykorie z szynką pieczone w piekarniku (Endives Au Jambon Au Four) 
Cykorie z szynką w papilotach (Endives Au Jambon En Papillotes) 
Antrykot z sosem musztardowym (Entrecôte À La Sauce Moutarde) 
Antrykot z grzybami (Entrecôte Forestière) 
Antrykot z rusztu z pędami winorośli (Entrecôte Grillée Aux Sarments) 
Antrykot z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Maître De Chai) 
Przystawki (Entrées) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Bażant pieczony (Faisan Rôti) 
Ciasteczka francuskie z serem (Feuilletés Au Fromage) 
Polędwica wołowa z oliwkami (Filet De Boeuf Aux Olives) 
Polędwiczki wieprzowe (Filets Mignons De Porc) 
Wątróbka cielęca (Foie De Veau) 
Wątróbka cielęca po liońsku (Foie De Veau À La Lyonnaise) 
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne) 
Potrawka z wieprzowiny (Fricassée De Porc) 
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu D’Auvergne – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu D’Auvergne - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache) 
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser z Pirenejów – ser z krowiego mleka (Fromage Des Pyrénées - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Edam – ser z krowiego mleka (Fromage Edam) 
Ser Gouda – ser z krowiego mleka (Fromage Gouda - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Mimolette - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Ser Port-Salut – ser z krowiego mleka (Fromage Port-Salut - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Reblochon – ser z krowiego mleka (Fromage Reblochon - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Paulin - ser z krowiego mleka (Fromage Saint Paulin - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Vacherin Du Jura – ser z krowiego mleka (Fromage Vacherin Du Jura - Fromage Au Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Szynka (Jambon) 
Szynka biała (Jambon Blanc) 
Szynka Bajońska (Jambon De Bayonne) 
Szynka Regionalna – rodzaj szynki wędzonej na sposób wiejski (Jambon De Pays) 
Szynka w cieście francuskim (Jambon En Croûte) 
Szynka w galarecie z pietruszką (Jambon Persillé) 
Ozór wołowy po diabelsku (Langue De Boeuf À La Diable) 
Królik (Lapin) 
Królik z oliwkami (Lapin Aux Olives) 
Królik z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Lapin Chasseur) 
Potrawka z jagnięciny z rzepą, ziemniakami, marchewką i cebulą (Navarin D’Agneau) 
Jajecznica (Œufs Brouillés) 
Jajka w bułkach drożdżowych (Œufs En Brioche) 
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée) 
Gęsi (Oies) 
Gęsi po alzacku (Oies À L’Alsacienne) 
Gęsi z kasztanami jadalnymi (Oies Aux Marrons) 
Gęsi pieczone (Oies Rôties) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Łopatka w winie Sauvignon (Palette Au Sauvignon) 
Pasztet ze skowronków (Pâté D’Alouettes) 
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne) 
Pasztet z królika (Pâté De Lapin) 
Makaron z sosem bolońskim (Pâtes À La Bolognaise) 
Nóżki baranie z sosem na bazie masła, żółtek i octu (Pieds De Mouton À La Poulette) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z dwoma rodzajami papryki (Pizza Aux Deux Poivrons) 
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne) 
Pizza neapolitańska (Pizza Napolitaine) 
Wieprzowina (Porc) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Mięso gotowane z warzywami (Potée) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kura gotowana z warzywami (Poule Au Pot) 
Kurczak (Poulet) 
Kurczak po baskijsku (Poulet À La Basquaise) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak po diabelsku z musztardą (Poulet À La Diable À La Moutarde) 
Kurczak z estragonem (Poulet À L’Estragon) 
Kurczak w occie (Poulet Au Vinaigre) 
Kurczak z borowikami (Poulet Aux Cèpes) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak gotowany we własnej krwi i czerwonym winie (Poulet En Barbouille) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak flambirowany na calvadosie z sosem grzybowym (Poulet Vallée D’Auge) 
Dyszek cielęcy z cebulą dymką (Quasi De Veau Aux Petits Oignons) 
Quiche z boczkiem (Quiche Au Lard) 
Comber z królika z musztardą (Râble De Lapin À La Moutarde) 
Szaszłyki z grasicy cielęcej (Ris De Veau En Brochettes) 
Nerki cielęce (Rognons De Veau) 
Pieczeń z indyka (Rôti De Dinde) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Sałatka z boczkiem (Salade Aux Lardons) 
Sałatka ziemniaczana z kremem z kawioru (Salade De Pommes De Terre À La Crème De Caviar) 
Sałatka ziemniaczana z dwoma rodzajami śledzia (Salade De Pommes De Terre Aux Deux Harengs) 
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Sałata zielona (Salade Verte) 
Sałatki (Salades) 
Kiełbaska na ciepło (Saucisse) 
Kiełbasa (Saucisson) 
Kiełbasa zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Brioché) 
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche) 
Kiełbasa zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson En Brioche) 
Szynka smażona z ostrym sosem (Saupiquet Jambon) 
Suflet serowy (Soufflé Au Fromage) 
Zupa cebulowa zapiekana (Soupe À L’Oignon Gratinée) 
Zupa z truskawek (Soupe De Fraises) 
Potrawka z jagnięciny po marokańsku (Tajine D’Agneau À La Marocaine) 
Marokańska potrawka drobiowa z curry (Tajine De Volaille Au Curry) 
Teryna z wątróbek drobiowych (Terrine De Foies De Volaille) 
Teryny (Terrines) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Rodzaj tarty z nadzieniem warzywnym (Tourte Aux Légumes) 
Ciasta z nadzieniem (Tourtes) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.