Połączenia

Saint Véran Blanc   
Kiełbaska z jelit wieprzowych na ciepło (Andouillette) 
Szparagi z sosem winegret (Asperges Vinaigrette) 
Porcja szynki w galarecie z pietruszką (Assiette De Jambon Persillé) 
Półmisek ryb wędzonych (Assiette De Poissons Fumés) 
Awokado (Avocat) 
Owoce awokado faszerowane z krewetkami (Avocats Farcis Aux Crevettes) 
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines) 
Pierś z indyka ze śmietaną (Blanc De Dinde À La Crème) 
Potrawka z cielęciny według starej receptury (Blanquette De Veau À L’Ancienne) 
Szaszłyki z langustynek (Brochettes De Langoustines) 
Szaszłyki z miętusa po kreolsku (Brochettes De Lotte À La Créole) 
Żabie udka zapiekane w kasolecie (Cassolette De Cuisses De Grenouilles) 
Móżdżek cielęcy w cieście smażony na głębokim oleju (Cervelle De Veau En Beignet) 
Chude wędliny (Charcuteries Fines) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Małże Świętego Jakuba z sosem z czerwonego wina (Coquilles Saint Jacques À La Bordelaise) 
Małże Świętego Jakuba po prowansalsku (Coquilles Saint Jacques À La Provençale) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Żabie udka (Cuisses De Grenouilles) 
Dzwonka z łososia z rusztu (Darnes De Saumon Grillées) 
Dzwonka z łososia z rusztu z sosem holenderskim (Darnes De Saumon Grillées À La Sauce Hollandaise) 
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Cykorie z szynką pieczone w piekarniku (Endives Au Jambon Au Four) 
Cykorie z szynką w papilotach (Endives Au Jambon En Papillotes) 
Eskalopek z indyka ze śmietaną (Escalope De Dinde À La Crème) 
Eskalopek z indyka z curry (Escalope De Dinde Au Curry) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ślimaki (Escargots) 
Ślimaki z czosnkiem (Escargots À L’Ail) 
Filety z okonia panierowane w mące i smażone na maśle (Filets De Perche Belle Meunière) 
Filety z sandacza z masła, szalotek i białego wina (Filets De Sandre Au Beurre Blanc) 
Filety z soli po normandzku (Filets De Sole À La Normande) 
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne) 
Małe rybki smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons) 
Małe rybki rzeczne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons De Rivière) 
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Owoce morza (Fruits De Mer) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Żaby (Grenouilles) 
Przystawki (Hors D'œuvre) 
Ostrygi (Huîtres) 
Ostrygi z Marennes (Huîtres De Marennes) 
Ostrygi zapiekane (Huîtres Gratinées) 
Szynka w galarecie z pietruszką (Jambon Persillé) 
Golonka cielęca z drobnymi warzywami (Jarret De Veau Aux Petits Légumes) 
Langusta na zimno z majonezem (Langouste Froide À La Mayonnaise) 
Lasagne z krabem (Lasagnes Au Crabe) 
Miętus z boczkiem (Lotte Au Lard) 
Medaliony ze strusia z szalotką (Médaillons D’Autruche À L’Échalote) 
Witlinki panierowane z masłem z pietruszką (Merlans Colbert) 
Zrazy z witlinka (Merlans En Paupiettes) 
Witlinki panierowane po angielsku (Merlans Panés À L’Anglaise) 
Małże (Moules) 
Mus rybny (Mousse De Poisson) 
Pasztet (Pâté) 
Zrazy zawijane z filetów z soli (Paupiettes De Filets De Sole) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z rybą (Pizza Au Poisson) 
Pizza z tuńczykiem (Pizza Au Thon) 
Pizza z owocami morza (Pizza Aux Fruits De Mer) 
Ryba (Poisson) 
Ryba wędzona (Poisson Fumé) 
Kura gotowana z warzywami (Poule Au Pot) 
Kurczak z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Poulet Marengo) 
Pulpety ze szczupaka zapiekane (Quenelles De Brochet Gratinées) 
Quiche z porami (Quiche Aux Poireaux) 
Raja – ryba (Raie) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Risotto z borowikami (Risotto Aux Cèpes) 
Piotrosz pieczony (Saint Pierre Rôti – Poisson.) 
Sałatka z łupacza (Salade De Haddock) 
Sałatka z langustynek (Salade De Langoustines) 
Sałatka ryżowa z awokado i bekonu (Salade De Riz À L’Avocat Et Au Bacon) 
Sandacz z sosem z masła, szalotek i białego wina (Sandre Au Beurre Blanc) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Sola z rusztu (Sole Grillée) 
Sole z rusztu (Soles Grillées) 
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon) 
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Tuńczyk biały (Thon Germon) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes) 
Pstrąg faszerowany (Truite Farcie) 
Pstrąg wędzony (Truite Fumée) 
Cielecina z drobnymi warzywami (Veau Aux Petits L?Šgumes) 
Cielęcina z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Veau Marengo) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.