Połączenia

Chardonnay Blanc    
Kulki z dorsza smażone na głębokim oleju (Accras De Morue) 
Szparagi (Asperges) 
Labraks z rusztu z koperkiem i sosem z masła, szalotek i białego wina (Bar - Loup De Mer Grillé Au Fenouil Sauce Au Beurre Blanc) 
Żabnica (Baudroie) 
Pierś z indyka ze śmietaną (Blanc De Dinde À La Crème) 
Pierś z kuczaka ze śmietaną (Blanc De Poulet À La Crème) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Szczupak w sosie (Brochet En Sauce) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Coquilles Saint Jacques) 
Szaszłyki z gambas - olbrzymich krewetek z rusztu (Brochettes De Gambas Grillées) 
Carpaccio z małż Świętego Jakuba z owocami cytrusowymi (Carpaccio De Saint Jacques Aux Agrumes) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce (Côtes D’Agneau) 
Kotlety wieprzowe z kostką (Côtes De Porc) 
Kotlety cielęce z kostką (Côtes De Veau) 
Żabie udka (Cuisses De Grenouilles) 
Jagnięcina z curry (Curry D’Agneau) 
Dzwonka z łososia z rusztu (Darnes De Saumon Grillées) 
Dzwonka z łososia z rusztu z sosem holenderskim (Darnes De Saumon Grillées À La Sauce Hollandaise) 
Dorada (Dorade) 
Dorada z koperkiem (Dorade - Daurade Au Fenouil) 
Eskalopek z indyka ze śmietaną (Escalope De Dinde À La Crème) 
Eskalopek z indyka panierowany (Escalope De Dinde Panée) 
Eskalopek cielęcy (Escalope De Veau) 
Ślimaki (Escargots) 
Filety z barweny z rusztu (Filets De Rougets Grillés) 
Filety z soli z masłem z dodatkiem soku z cytryny (Filets De Sole Au Beurre Citronné) 
Filety z soli gotowanej w sosie (Filets De Sole Pochée En Sauce) 
Potrawka drobiowa (Fricassée De Volaille) 
Małe rybki smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons) 
Ser z zieloną lub niebieską pleśnią (Fromage A Pâte Persillée) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser łagodny (Fromage Doux) 
Ostrygi na ciepło z sosem holenderskim (Huîtres Chaudes À La Sauce Hollandaise) 
Ostrygi portugalskie bez przypraw (Huîtres Fines De Claire Au Naturel) 
Żabnica (Lotte – Baudroie) 
Miętus z pomarańczami i szafranem (Lotte À L’Orange Et Au Safran) 
Miętus gotowany w sosie (Lotte Pochée En Sauce) 
Witlinki panierowane po angielsku (Merlans Panés À L’Anglaise) 
Makaron z owocami morza (Pâtes Aux Fruits De Mer) 
Ryba surowa (Poisson Cru) 
Ryba morska (Poisson De Mer) 
Ryba w sosie (Poisson En Sauce) 
Ryby z rusztu (Poissons Grillés) 
Wieprzowina (Porc) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Raja – ryba (Raie) 
Pieczeń cielęca (Rôti D’Agneau) 
Pieczeń wieprzowa (Rôti De Porc) 
Pieczeń cielęca (Rôti De Veau) 
Barweny (Rougets) 
Barweny z rusztu (Rougets Grillés) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Saint Jacques En Brochettes) 
Piotrosz – ryba (Saint Pierre – Poisson.) 
Piotrosz z rusztu (Saint Pierre Grillé – Poisson.) 
Sandacz (Sandre) 
Sandacz gotowany w sosie (Sandre Poché En Sauce) 
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Łosoś z rusztu (Saumon Grillé) 
Łosoś z rusztu z sosem bearneńskim/Béarnaise (Saumon Grillé À La Sauce Béarnaise) 
Sola (Sole) 
Sola z rusztu (Sole Grillée) 
Sola panierowana w mące i smażona na maśle (Sole Meunière) 
Sole z rusztu (Soles Grillées) 
Sole panierowane w mące i smażone na maśle (Soles Meunières) 
Zupa rybna (Soupe De Poissons) 
Spaghetti z piaskołazami (Spaghettis Alle Vongole) 
Stek z tuńczyka z rusztu (Steak De Thon Grillé) 
Teryna z ryby z sosem z dodatkiem soku z cytryny (Terrine De Poisson Sauce Citronnée) 
Tuńczyk (Thon) 
Pstrąg (Truite) 
Turbot (Turbot) 
Turbot (Turbot Poisson) 
Drób ze śmietaną (Volaille À La Crème) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.