Połączenia

Bordeaux Supérieur Rouge   
Węgorze w sosie z czerwonego wina À La Bordelaise (Anguilles À La Bordelaise) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Zupa z homara (Bisque De Homard) 
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau) 
Szaszłyki z wołowiny (Brochettes De Bœuf) 
Szaszłyki wieprzowe z suszonymi śliwkami (Brochettes De Porc Aux Pruneaux) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Wędliny (Charcuteries) 
Kotlet wołowy z kostką z sosem z czerwonego wina (Côte De Boeuf À La Bordelaise) 
Kotlet wołowy z kostka z pędami winorośli (Côte De Boeuf Aux Sarments) 
Kotlet wołowy z kostką z grzybami (Côte De Boeuf Forestière) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu z sosem z czerwonego wina (Côte De Boeuf Grillée Sauce Marchand De Vin) 
Kotlety cielęce z kostką z sosem na bazie śmietany, krewetek i grzybów (Côtes De Veau À La Bonne Femme) 
Antrykot (Entrecôte) 
Antrykot z grzybami (Entrecôte Forestière) 
Antrykot z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Marchand De Vin) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Polędwica wieprzowa pieczona (Filet De Porc Rôti) 
Potrawka z kurczaka z grzybami (Fricassée De Poulet Forestière) 
Ser Emmental lub Emmenthal - ser z krowiego mleka (Fromage Emmental Ou Emmenthal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ciasto z wątróbek drobiowych (Gâteau De Foies De Volaille) 
Dziczyzna (Gibier) 
Udziec jagnięcy pieczony w piekarniku z żółtostrąkową fasolą szparagową (Gigot D’Agneau Au Four Aux Flageolets) 
Drozdy pieczone w piekarniku (Grives Rôties Au Four) 
Szynka Bajońska (Jambon De Bayonne) 
Lasagne z sosem bolońskim (Lasagnes À La Bolognaise) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille Au Vin Rouge) 
Gęsi faszerowane (Oies Farcies) 
Łopatka w winie Sauvignon (Palette Au Sauvignon) 
Pasztet w cieście francuskim (Pâté En Croûte) 
Makaron z sosem bolońskim (Pâtes À La Bolognaise) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Perliczka z kapustą (Pintade Au Chou) 
Młoda perliczka pieczona (Pintadeau Rôti) 
Wieprzowina (Porc) 
Pularda ze smardzami (Poularde Aux Morilles) 
Kurczak po baskijsku (Poulet À La Basquaise) 
Kurczak w panierce z soli (Poulet En Croûte De Sel) 
Kurczak pieczony z kurkami (Poulet Rôti Aux Girolles) 
Potrawka z baraniny (Ragoût De Mouton) 
Grasica cielęca z rukwią (Ris De Veau Au Cresson) 
Grasica cielęca ze szparagami (Ris De Veau Aux Asperges) 
Grasice cielęce duszone (Ris De Veau Braisés) 
Grasica cielęca z sosem na bazie soku z mięsa drobiowego, trufli i grzybów (Ris De Veau Rôti Au Fumet De Volaille) 
Rostbef pieczony w piekarniku (Rosbif Au Four) 
Rostbef na zimno (Rosbif Froid) 
Pieczeń wołowa z grzybami (Rôti De Boeuf Aux Champignons) 
Sałatka z soczewicy (Salade De Lentilles) 
Kaczka krzyżówka pieczona z sosem z wina (Salmis De Colvert) 
Spaghetti z sosem bolońskim (Spaghettis À La Bolognaise) 
Marokańska potrawka z baraniny z suszonymi śliwkami (Tajine De Mouton Aux Pruneaux) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos) 
Cielęcina z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Veau Marengo) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.