Połączenia

Pouilly Fumé Blanc   
Węgorze smażone na głębokim oleju (Anguilles Frites) 
Węgorze wędzone (Anguilles Fumées) 
Szparagi (Asperges) 
Szparagi białe (Asperges Blanches) 
Świeże szparagi z sosem muślinowym (Asperges Fraîches À La Sauce Mousseline) 
Półmisek ryb wędzonych (Assiette De Poissons Fumés) 
Awokado faszerowane z krabem (Avocat Farci Au Crabe) 
Owoce awokado faszerowane z krewetkami (Avocats Farcis Aux Crevettes) 
Labraks z rusztu (Bar - Loup De Mer Grillé) 
Pianka z homara na zimno (Bavarois De Homard Froid) 
Zupa z raków (Bisque D’Écrevisses) 
Potrawka z miętusa (Blanquette De Lotte) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Szaszłyki z małż i boczku (Brochettes De Moules Entrelardées) 
Szaszłyki z ogonów langustynek (Brochettes De Queues De Langoustines) 
Karpie z rusztu (Carpes Grillées) 
Kawior (Caviar) 
Potrawka z homara (Civet De Homard) 
Potrawka z langusty (Civet De Langouste) 
Sercówki – małże (Clovisses) 
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême) 
Kotlety cielęce z kostką (Côtes De Veau) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Krem z pomidorów glazurowanych (Crème De Tomates Glacées) 
Zapiekanka z krewetek (Crevettes Au Gratin) 
Ciasto francuskie z nadzieniem z langusty (Croustade De Langoustes) 
Jagnięcina z curry (Curry D’Agneau) 
Dzwonka z łososia z sosem z masła, szalotek i białego wina (Darnes De Saumon Au Beurre Blanc) 
Dorada z cytrynami kandyzowanymi (Dorade- Daurade Aux Citrons Confits) 
Dorada królewska pieczona w piekarniku i cytryny kandyzowane (Dorade Royale Au Four Et Citrons Confits) 
Grzbiet sandacza (Dos De Sandre) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Ślimaki po burgundzku (Escargots À La Bourguignonne) 
Filet z sandacza z masłem z kwiatów lipowych (Filets De Sandre Au Beurre De Tilleul) 
Filety z soli po normandzku (Filets De Sole À La Normande) 
Filety z soli w szampanie (Filets De Sole Au Champagne) 
Filety z turbota z sosem z masła, szalotek i białego wina (Filets De Turbot Sauce Au Beurre Blanc) 
Polędwiczki wieprzowe (Filets Mignons De Porc) 
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne) 
Tłusta wątróbka na wpół ugotowana (Foie Gras Mi Cuit) 
Małe rybki smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons) 
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce) 
Ser Bleu D’Auvergne – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu D’Auvergne - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Crottin De Chavignol - ser z koziego mleka (Fromage Crottin De Chavignol - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Zapiekanka z gambas (Gambas En Gratin) 
Zapiekanka z karczochów z kiełbaską z jelit wieprzowych (Gratin D’Artichauts À L’Andouillette) 
Zapiekanka z homara z truflami (Gratin De Homard Aux Truffes) 
Śledzie wędzone (Harengs Fumés) 
Śledzie marynowane ze śmietaną (Harengs Marinés À La Crème) 
Homar (Homard) 
Homar po parysku (Homard À La Parisienne) 
Homar z chrzanem (Homard Au Raifort) 
Homar z rusztu (Homard Grillé) 
Homar z rusztu z oliwą z oliwek z dodatkiem soku z cytryny (Homard Grillé, Huile D’Olive Citronnée) 
Homar w sosie z wina (Homard Newburg) 
Homar smażony (Homard Poêlé) 
Homar zapiekany z sosem (Homard Thermidor) 
Ostrygi (Huîtres) 
Ostrygi portugalskie (Huîtres Fines De Claire) 
Ostrygi zapiekane (Huîtres Gratinées) 
Ostrygi płaskie (Huîtres Plates) 
Szynka ze śmietaną (Jambon À La Crème) 
Szynka duszona ze szpinakiem (Jambon Braisé Aux Épinards) 
Szynka suszona (Jambon Sec) 
Szynka suszona (Jambon Sec) 
Langusta (Langouste) 
Langusta po parysku (Langouste À La Parisienne) 
Langusta gotowana w bulionie z dodatkiem białego wina podawana na zimno z majonezem (Langouste Bellevue) 
Langusta z rusztu (Langouste Grillée) 
Langusta z rusztu z oliwą z oliwek z dodatkiem soku z cytryny (Langouste Grillée, Huile D’Olive Citronnée) 
Langusta w sosie z wina (Langouste Newburg) 
Langusta zapiekana z sosem (Langouste Thermidor) 
Langustynki (Langoustines) 
Langustynki z majonezem (Langoustines À La Mayonnaise) 
Lasagne z owocami morza (Lasagnes Aux Fruits De Mer) 
Witlinki z tartymi warzywami (Merlans À La Julienne De Légumes) 
Witlinki panierowane z masłem z pietruszką (Merlans Colbert) 
Mix sałatowy z pieczonym kozim serem (Mesclun De Salades Au Chèvre Rôti) 
Małże (Moules) 
Małże w białym winie z szalotką (Moules Marinière) 
Ikra śledzi (Œufs De Harengs) 
Ikra łososia (Œufs De Saumon) 
Jajka w galarecie z łososiem (Œufs En Gelée Au Saumon) 
Pasztet lotaryński czyli pasztet z marynowanego mięsa wieprzowego w cieście (Pâté Lorrain) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Nóżki baranie z sosem na bazie masła, żółtek i octu (Pieds De Mouton À La Poulette) 
Pizza z owocami morza (Pizza Aux Fruits De Mer) 
Ryba surowa (Poisson Cru) 
Ryba surowa marynowana (Poisson Cru Mariné) 
Ryba w sosie (Poisson En Sauce) 
Ryba wędzona (Poisson Fumé) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak po diabelsku z musztardą (Poulet À La Diable À La Moutarde) 
Kurczak z estragonem (Poulet À L’Estragon) 
Kurczak po indonezyjsku (Poulet À L’Indonésienne) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak w sosie (Poulet En Sauce) 
Comber z zająca (Râble De Lièvre) 
Raja – ryba (Raie) 
Raja z masłem przyrumienionym na kolor orzechowy (Raie Au Beurre Noisette) 
Grasica cielęca przyrumieniona na złoto ze śmietaną (Ris De Veau Doré À La Crème) 
Grasica cielęca smażona (Ris De Veau Poêlé) 
Pieczeń wieprzowa z ananasem (Rôti De Porc À L’Ananas) 
Barweny (Rougets) 
Piotrosz gotowany na parze (Saint Pierre À La Vapeur – Poisson.) 
Sałatka z kozim serem (Salade Au Fromage De Chèvre) 
Sałatka z homara (Salade De Homard) 
Sałatka z langustynek (Salade De Langoustines) 
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Łosoś marynowany z koperkiem (Saumon Mariné À L’Aneth) 
Sola (Sole) 
Suflet z pomidorami (Soufflé À La Tomate) 
Suflet rybny (Soufflé Au Poisson) 
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon) 
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon) 
Tarta z wędzonym łososiem (Tarte Au Saumon Fumé) 
Teryna ze śledzi wędzonych (Terrine De Harengs Fumés) 
Teryna rybna z drobnymi warzywami (Terrine De Poissons Aux Petits Légumes) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Pstrąg (Truite) 
Pstrąg wędzony (Truite Fumée) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 
Okrągły pasztecik francuski z przegrzebkami (Vol Au Vent Aux Pétoncles) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.