Połączenia

Alsace Gewurztraminer Blanc   
Węgorze wędzone (Anguilles Fumées) 
Włoskie przystawki z oliwą z oliwek (Antipasti À L’Huile D’Olive) 
Szparagi (Asperges) 
Półmisek ryb wędzonych (Assiette De Poissons Fumés) 
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines) 
Zupa z homara (Bisque De Homard) 
Zupa z langustynek (Bisque De Langoustines) 
Kiszka czarna z rusztu (Boudin Noir Grillé) 
Kiszka czarna smażona (Boudin Noir Poêlé) 
Kiszka czarna smażona z jabłkami (Boudin Noir Sauté Aux Pommes) 
Kaczka przyrządzona według przepisów kuchnii egzotycznej (Canard Recettes Exotiques) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême) 
Klopsiki z kurczaka panierowane w bułce tartej (Croquettes De Poulet) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ciasteczka francuskie z krabem i zupa z homara (Feuilletés Au Crabe Et Bisque De Homard) 
Gęsie wątróbki pieczone (Foies D’Oie Rôtis) 
Ser o wyraźnym smaku (Fromage Au Goût Prononcé) 
Ser Brie – ser z krowiego mleka (Fromage Brie - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser fermentowany (Fromage Fermenté) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Ciasto z ananasem (Gâteau À L’Ananas) 
Ciasto z imbirem (Gâteau Au Gingembre) 
Śledzie marynowane ze śmietaną (Harengs Marinés À La Crème) 
Homar (Homard) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar z rusztu we własnej zupie (Homard Grillé Dans Sa Bisque) 
Langusta na zimno z majonezem (Langouste Froide À La Mayonnaise) 
Langusta zapiekana z sosem (Langouste Thermidor) 
Medaliony z miętusa w sosie na bazie zupy z homara (Médaillons De Lotte En Sauce Homardine) 
Małże z curry (Moules Au Curry) 
Omlet z truflami (Omelette Aux Truffes) 
Ryba wędzona (Poisson Fumé) 
Wieprzowina z ananasem (Porc À L’Ananas) 
Pularda w winie Gewurztraminer (Poularde Au Gewurztraminer) 
Pulpety ze szczupaka z sosem na bazie zupy z homara (Quenelles De Brochet Sauce Homardine) 
Quiche z małżami i krewetkami (Quiche Aux Moules Et Aux Crevettes) 
Risotto (Risotto) 
Pieczeń wieprzowa z ananasem (Rôti De Porc À L’Ananas) 
Piotrosz – ryba (Saint Pierre – Poisson.) 
Łosoś surowy marynowany (Saumon Cru Mariné) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Łosoś marynowany z koperkiem (Saumon Mariné À L’Aneth) 
Zupa cebulowa (Soupe À L’Oignon) 
Tarta Tatin z brzoskwiniami (Tarte Tatin Aux Pêches) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 
Pstrąg wędzony (Truite Fumée) 
Turbot z sosem na bazie zupy z homara (Turbot Sauce Homardine) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.