Połączenia

Anjou Blanc   
Węgorze wędzone (Anguilles Fumées) 
Włoskie przystawki z oliwą z oliwek (Antipasti À L’Huile D’Olive) 
Szparagi (Asperges) 
Awokado (Avocat) 
Potrawka z miętusa (Blanquette De Lotte) 
Potrawka z cielęciny według starej receptury (Blanquette De Veau À L’Ancienne) 
Szczupak z sosem z masła, szalotek i białego wina (Brochet Au Beurre Blanc) 
Szczupak w sosie (Brochet En Sauce) 
Szczupak gotowany w sosie (Brochet Poché En Sauce) 
Szaszłyki rybne (Brochettes De Poissons) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Kawior z bakłażanów (Caviar D’Aubergines) 
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies) 
Kotlety cielęce z kostką po normandzku (Côtes De Veau À La Normande) 
Kotlety cielęce z kostką zapiekane z cebulą, serem i bułką tartą (Côtes De Veau Foyot) 
Kotlety cielęce z kostką z rusztu (Côtes De Veau Grillées) 
Kotlety cielęce z kostką z pieczarkami i cebulą z dodatkiem calvadosu (Côtes De Veau Vallée D’Auge) 
Krab po antylsku (Crabe À L’Antillaise) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Dzwonka z łososia z sosem z masła, szalotek i białego wina (Darnes De Saumon Au Beurre Blanc) 
Grzbiet sandacza (Dos De Sandre) 
Eskalopek z indyka z curry (Escalope De Dinde Au Curry) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy z dodatkiem soku z cytryny (Escalope De Veau Citronnée) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ciasteczka francuskie z serem (Feuilletés Au Fromage) 
Filet z piotrosza gotowany w sosie (Filet De Saint-Pierre Poché En Sauce) 
Filet z soli gotowany w sosie (Filet De Sole Pochée En Sauce) 
Filety z soli gotowanej w sosie (Filets De Sole Pochée En Sauce) 
Polędwiczki wieprzowe ze śmietaną (Filets Mignons De Porc À La Crème) 
Potrawka z wieprzowiny (Fricassée De Porc) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mont D’Or – ser z krowiego mleka (Fromage Mont D’Or - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Ser Reblochon – ser z krowiego mleka (Fromage Reblochon - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Ciasto morelowe (Gâteau Tout Abricot) 
Kawałki mięsa pieczone na ruszcie (Grillades) 
Szynka surowa (Jambon Cru) 
Kulebiak z łososiem (Koulibiac De Saumon) 
Królik w winie Anjou (Lapin Au Vin D’Anjou) 
Miętus po amerykańsku (Lotte À L’Américaine) 
Miętus gotowany w sosie (Lotte Pochée En Sauce) 
Małże faszerowane (Moules Farcies) 
Łopatka w winie Sauvignon (Palette Au Sauvignon) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Młoda perliczka po normandzku (Pintadeau À La Normande) 
Ryba (Poisson) 
Ryba rzeczna (Poisson De Rivière) 
Ryba gotowana (Poisson Poché) 
Wieprzowina (Porc) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kurczak gotowany w bulionie z dodatkiem wina Anjou (Poulet À L’Angevine) 
Kurczak w sosie (Poulet En Sauce) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Dyszek cielęcy (Quasi De Veau) 
Dyszek cielęcy z cebulą dymką (Quasi De Veau Aux Petits Oignons) 
Tarta lotaryńska (Quiche Lorraine) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Grasice cielęce duszone (Ris De Veau Braisés) 
Szaszłyki z grasicy cielęcej (Ris De Veau En Brochettes) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Sałatka ziemniaczana z kremem z kawioru (Salade De Pommes De Terre À La Crème De Caviar) 
Sałatka ziemniaczana z dwoma rodzajami śledzia (Salade De Pommes De Terre Aux Deux Harengs) 
Sałatka ryżowa z awokado i bekonu (Salade De Riz À L’Avocat Et Au Bacon) 
Sałatka nicejska (Salade Niçoise) 
Sandacz gotowany w sosie (Sandre Poché En Sauce) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Łosoś gotowany w sosie (Saumon Poché En Sauce) 
Suflet serowy (Soufflé Au Fromage) 
Suflet ze szparagów (Soufflé D’Asperges) 
Marokańska potrawka drobiowa z curry (Tajine De Volaille Au Curry) 
Tarta z owocami (Tarte Aux Fruits) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Tuńczyk biały (Thon Germon) 
Rak pustelnik z serem (Tourteau Au Fromage) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 
Pstrąg (Truite) 
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes) 
Pstrąg z rusztu z migdałami (Truite Grillée Aux Amandes) 
Pstrąg gotowany w sosie (Truite Pochée En Sauce) 
Cielęcina (Veau) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 
Zupa krem ze szparagów ze śmietaną (Velouté D’Asperges À La Crème) 
Mięsa białe (Viandes Blanches) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.