Połączenia

Chardonnay Blanc    
Węgorze wędzone (Anguilles Fumées) 
Nagład (Barbue Poisson) 
Szczupak z sosem z masła, szalotek i białego wina (Brochet Au Beurre Blanc) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade) 
Kotlety baranie z kostką (Côtelettes De Mouton) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Kotlety wieprzowe z kostką z rusztu (Côtes De Porc Grillées) 
Kasza kuskus (Couscous) 
Kasza kuskus z kilkoma rodzajami mięsa (Couscous Royal) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons) 
Indyk pieczony z kasztanami jadalnymi (Dinde Rôtie Aux Marrons) 
Ślimaki po burgundzku (Escargots À La Bourguignonne) 
Polędwica jagnięca pieczona (Filet D’Agneau Rôti) 
Polędwica wieprzowa pieczona (Filet De Porc Rôti) 
Kawałki jagnięciny pieczone na ruszcie (Grillades D’Agneau) 
Homar (Homard) 
Homar z rusztu (Homard Grillé) 
Miętus z porami (Lotte Aux Poireaux) 
Jajecznica (Œufs Brouillés) 
Ryba (Poisson) 
Ryba surowa (Poisson Cru) 
Ryba w sosie (Poisson En Sauce) 
Ryba smażona na głębokim oleju (Poisson Frit) 
Wieprzowina (Porc) 
Kurczak z czosnkiem (Poulet À L’Ail) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Risotto (Risotto) 
Pieczeń cielęca (Rôti D’Agneau) 
Pieczeń wieprzowa (Rôti De Porc) 
Pieczeń cielęca (Rôti De Veau) 
Piotrosz – ryba (Saint Pierre – Poisson.) 
Sałatka z makaronu (Salade De Pâtes) 
Sałatka szefa kuchni (Salade Du Chef) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Sola panierowana w mące i smażona na maśle (Sole Meunière) 
Sole panierowane w mące i smażone na maśle (Soles Meunières) 
Turbot (Turbot) 
Turbot (Turbot Poisson) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.