Połączenia

Bourgogne Aligoté Blanc   
Włoskie przystawki z oliwą z oliwek (Antipasti À L’Huile D’Olive) 
Porcja szynki w galarecie z pietruszką (Assiette De Jambon Persillé) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem ze ślimaków (Bouchées À La Reine Aux Escargots) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Ser Cancoillotte – ser z krowiego mleka (Cancoillotte Fromage) 
Carrpaccio z wołowiny (Carpaccio De Bœuf) 
Wędliny (Charcuteries) 
Gruby kotlet z polędwicy wołowej z sosem bearneńskim - Châteaubriant À La Sauce Béarnaise (Châteaubriant À La Sauce Béarnaise) 
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Klopsiki z kurczaka panierowane w bułce tartej (Croquettes De Poulet) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Żabie udka (Cuisses De Grenouilles) 
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale) 
Cykorie z szynką pieczone w piekarniku (Endives Au Jambon Au Four) 
Cykorie z szynką w papilotach (Endives Au Jambon En Papillotes) 
Eskalopek z indyka z serem Roquefort (Escalope De Dinde Au Roquefort) 
Ślimaki (Escargots) 
Ślimaki po burgundzku (Escargots À La Bourguignonne) 
Ślimaki z czosnkiem (Escargots À L’Ail) 
Ciasteczka francuskie z owocami morza (Feuilletés Aux Fruits De Mer) 
Filety śledziowe i ziemniaki smażone na oleju (Filets De Harengs Et Pommes À L’Huile) 
Filety z barweny w aromatycznej marynacie (Filets De Rouget À L’Escabèche) 
Wątróbka cielęca smażona (Foie De Veau Poêlé) 
Ser gotowany (Fromage A Pâte Cuite) 
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Emmental lub Emmenthal - ser z krowiego mleka (Fromage Emmental Ou Emmenthal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pélardon – ser z koziego mleka (Fromage Pélardon - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Ser Pouligny-Saint-Pierre – ser z koziego mleka (Fromage Pouligny Saint Pierre) 
Ostrygi (Huîtres) 
Ostrygi portugalskie (Huîtres Creuses) 
Ostrygi z Basenu Arcachon (Huîtres D’Arcachon) 
Ostrygi z Marennes (Huîtres De Marennes) 
Szynka (Jambon) 
Szynka w galarecie z pietruszką (Jambon Persillé) 
Miętus z boczkiem (Lotte Au Lard) 
Małże (Moules) 
Małże w białym winie z szalotką (Moules Marinière) 
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée) 
Jajka sadzone (Œufs Sur Le Plat) 
Gęsi (Oies) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z rybą (Pizza Au Poisson) 
Pizza z tuńczykiem (Pizza Au Thon) 
Pizza z owocami morza (Pizza Aux Fruits De Mer) 
Ryba (Poisson) 
Mięso gotowane z warzywami (Potée) 
Mięso gotowane z kapustą (Potée Au Chou) 
Mięso peklowane gotowane z warzywami (Potée Auvergnate) 
Mięso gotowane z warzywami po burgundzku (Potée Bourguignonne) 
Mięso peklowane gotowane z warzywami (Potée Champenoise) 
Mięso gotowane z warzywami po lotaryńsku (Potée Lorraine) 
Pularda z masłem z raków (Poularde Au Beurre D’Écrevisses) 
Pularda z rakami (Poularde Aux Écrevisses) 
Kurczak po marokańsku (Poulet À La Marocaine) 
Rodzaj topionego sera (Raclette) 
Raja – ryba (Raie) 
Sałatka z owoców morza (Salade De Fruits De Mer) 
Sałatka z fasolki szparagowej (Salade De Haricots Verts) 
Sałatka z jabłek z borowikami i kasztanami jadalnymi (Salade De Pommes Aux Cèpes Et Aux Châtaignes) 
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Sałata zielona (Salade Verte) 
Sałatki (Salades) 
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées) 
Zupa cebulowa (Soupe À L’Oignon) 
Spaghetti z sosem carbonara (Spaghettis À La Carbonara) 
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon) 
Tarta z owocami morza (Tarte Aux Fruits De Mer) 
Głowa cielęca (Tête De Veau) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo i ziołami aromatycznymi (Tête De Veau Sauce Ravigote) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Rak pustelnik z majonezem (Tourteau À La Mayonnaise) 
Pstrąg o mięsie w kolorze łososiowym (Truite Saumonée) 
Potrawka rybna na bazie bulionu ze śmietaną (Waterzoï À La Flamande) 
Potrawka rybna na bazie bulionu ze śmietaną (Waterzoï De Poissons) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.