Połączenia

Jurançon Blanc   
Włoskie przystawki z oliwą z oliwek (Antipasti À L’Huile D’Olive) 
Szparagi w sosie holenderskim (Asperges En Sauce Hollandaise) 
Szparagi zielone (Asperges Vertes) 
Półmisek ryb wędzonych (Assiette De Poissons Fumés) 
Żabnica (Baudroie) 
Szczupak (Brochet) 
Jajecznica z truflami (Brouillade D’Oeufs Aux Truffes) 
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre) 
Kalmary i pory smażone na miękko (Calmars Et Fondue De Poireaux) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Carpaccio z tuńczyka (Carpaccio De Thon) 
Koktajl z kraba (Cocktail De Crabe) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit De Canard Froid) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit D???Oie Froid) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Mięczaki (Coquillages) 
Kotlety cielęce z kostką ze smardzami (Côtes De Veau Aux Morilles) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Kurczak z curry (Curry De Poulet) 
Mięso drobiowe z curry (Curry De Volaille) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Filety z soli ze śmietaną (Filets De Sole À La Crème) 
Polędwiczki wieprzowe ze śmietaną (Filets Mignons De Porc À La Crème) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Ser Chaource -ser z krowiego mleka (Fromage Chaource - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser owczy z galaretką z pigwy (Fromage De Brebis À La Gelée De Coing) 
Ser owczy baskijski (Fromage De Brebis Basque) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ostrygi płaskie z Basenu Arcachon z sosem z czerwonego wina (Gravettes D’Arcachon À La Bordelaise) 
Homar z rusztu (Homard Grillé) 
Ostrygi (Huîtres) 
Ostrygi z Basenu Arcachon (Huîtres D’Arcachon) 
Ostrygi z Marennes (Huîtres De Marennes) 
Ostrygi portugalskie (Huîtres Fines De Claire) 
Langusta z sosem z czerwonego wina (Langouste À La Bordelaise) 
Langusta zapiekana z sosem (Langouste Thermidor) 
Langustynki (Langoustines) 
Langustynki po katalońsku (Langoustines À La Catalane) 
Żabnica (Lotte – Baudroie) 
Łopatka w winie Sauvignon (Palette Au Sauvignon) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Ryba (Poisson) 
Ryba rzeczna (Poisson De Rivière) 
Ryba wędzona (Poisson Fumé) 
Rydza marynowana (Poisson Mariné) 
Wieprzowina (Porc) 
Kurczak z cytryną (Poulet Au Citron) 
Kurczak z curry (Poulet Au Curry) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Kurczak pieczony z cytryną i oliwkami (Poulet Rôti Au Citron Et Aux Olives) 
Kurczak smażony (Poulet Sauté) 
Kurczak flambirowany na calvadosie z sosem grzybowym (Poulet Vallée D’Auge) 
Raja – ryba (Raie) 
Sałatka z mięsa małż Świętego Jakuba z octem (Salade De Noix De Saint Jacques Au Vinaigre) 
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées) 
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Suflet z krabem (Soufflé Au Crabe) 
Tarta z jabłkami (Tarte Aux Pommes) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Tuńczyk po katalońsku (Thon À La Catalane) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Rak pustelnik z majonezem (Tourteau À La Mayonnaise) 
Pstrąg z serem Bleu (Truite Au Fromage Bleu) 
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes) 
Pstrąg wędzony (Truite Fumée) 
Białe mięsa z rusztu (Viandes Blanches Grillées) 
Drób z ananasem i curry (Volaille À L’Ananas Et Au Curry) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.