Połączenia

Jurançon Blanc    
Włoskie przystawki z oliwą z oliwek (Antipasti À L’Huile D’Olive) 
Półmisek ryb wędzonych (Assiette De Poissons Fumés) 
Nagład (Barbue Poisson) 
Bułka drożdżowa z trzema rodzajami sera (Brioche Aux Trois Fromages) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Kaczka lakierowana (Canard Laqué) 
Carpaccio z fig z truskawkami (Carpaccio De Figues Aux Framboises) 
Schab wieprzowy z kością z morelami (Carré De Porc Aux Abricots) 
Tort z jabłkami otoczony biszkoptami (Charlotte Aux Pommes) 
Głuszec z winogronami (Coq De Bruyère Aux Raisins) 
Głuszec duszony z winogronami (Coq De Bruyère Braisé Aux Raisins) 
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème) 
Kotlety cielęce z kostką z pieczarkami i cebulą z dodatkiem calvadosu (Côtes De Veau Vallée D’Auge) 
Karkówka wieprzowa z curry (Curry D’Échine De Porc) 
Desery (Desserts) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Eskalopek z tłustej wątróbki z jabłkami (Escalope De Foie Gras Aux Pommes) 
Eskalopek z tłustej wątróbki z winogronami (Escalope De Foie Gras Aux Raisins) 
Eskalopek z kaczej tłustej wątróbki z jabłkami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Pommes) 
Eskalopek z tłustej kaczej wątróbki z winogronami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Raisins) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ślimaki (Escargots) 
Bażant z winogronami (Faisan Aux Raisins) 
Ciasteczka francuskie z serem Roquefort (Feuilletés Au Roquefort) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Tłusta wątróbka bez dodatku przypraw (Foie Gras Au Naturel) 
Tłusta wątróbka gotowana w specjalnej ścierce (Foie Gras Au Torchon) 
Tłusta kacza wątróbka (Foie Gras De Canard) 
Tłusta kacza wątróbka na ciepło z jabłkami (Foie Gras De Canard Chaud Aux Pommes) 
Teryna z tłustej kaczej wątróbki (Foie Gras De Canard En Terrine) 
Tłusta kacza wątróbka smażona z jabłkami (Foie Gras De Canard Poêlé Aux Pommes) 
Świeża tłusta wątróbka gotowana w specjalnej ścierce (Foie Gras Frais Au Torchon) 
Tłusta wątróbka z rusztu (Foie Gras Grillé) 
Tłusta wątróbka smażona (Foie Gras Poêlé) 
Tłusta wątróbka smażona z przyprawami korzennymi (Foie Gras Poêlé Aux Épices) 
Tłusta wątróbka smażona z mango (Foie Gras Poêlé Aux Mangues) 
Tłusta wątróbka smażona z jabłkami kandyzowanymi (Foie Gras Poêlé Aux Pommes Confites) 
Kacze wątróbki smażone z jabłkami (Foies De Canard Poêlés Aux Pommes) 
Ser z zieloną lub niebieską pleśnią (Fromage A Pâte Persillée) 
Ser Bleu – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu De Bresse – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu De Bresse - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu Des Causses – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu Des Causses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser owczy baskijski (Fromage De Brebis Basque) 
Ser Livarot - ser z owczego mleka (Fromage Maroilles - Fromage Au Lait De Vache) 
Zapiekanka z homara z truflami (Gratin De Homard Aux Truffes) 
Kawałki mięsa pieczone na ruszcie (Grillades) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Langusta ze śmietaną (Langouste À La Crème) 
Melon z szynką parmeńską (Melon Au Jambon De Parme) 
Gęsi faszerowane (Oies Farcies) 
Perliczka (Pintade) 
Perliczka z purée z papai (Pintade À La Purée De Papaye) 
Ryba wędzona (Poisson Fumé) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak z ananasem (Poulet À L’Ananas) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak z przyprawą tandoori (Poulet Tandoori) 
Dyszek cielęcy (Quasi De Veau) 
Quiche z brokułami i z szynką (Quiche Aux Brocolis Et Au Jambon) 
Grasica cielęca przyrumieniona na złoto ze śmietaną (Ris De Veau Doré À La Crème) 
Szaszłyki z grasicy cielęcej (Ris De Veau En Brochettes) 
Sałatka owocowa (Salade De Fruits) 
Sałatka z owoców południowych (Salade De Fruits Exotiques) 
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Zupa z truskawek (Soupe De Fraises) 
Zupa z owoców południowych (Soupe De Fruits Exotiques) 
Tarta z mango (Tarte À La Mangue) 
Tarta z rabarbarem (Tarte À La Rhubarbe) 
Tarta z ananasem (Tarte À L’Ananas) 
Tarta czekoladowa z orzechami włoskimi (Tarte Au Chocolat Et Aux Noix) 
Tarta cytrynowa (Tarte Au Citron) 
Tarta cytrynowa z bezą (Tarte Au Citron Meringuée) 
Tarta z owocami (Tarte Aux Fruits) 
Tarta z owocami południowymi (Tarte Aux Fruits Exotiques) 
Tarta z gruszkami (Tarte Aux Poires) 
Tarta z jabłkami (Tarte Aux Pommes) 
Tarta z jabłkami karmelizowanymi (Tarte Aux Pommes Caramélisées) 
Tarta Tatin (Tarte Tatin) 
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie) 
Teryna ze świeżej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras Frais) 
Teryna z gołębia z kaczą tłustą wątróbką (Terrine De Pigeon Au Foie Gras De Canard) 
Tosty z przepiórczymi jajkami (Toasts Aux Oeufs De Caille) 
Tosty z tłustej wątróbki (Toasts De Foie Gras) 
Ciasto z nadzieniem drobiowym (Tourte De Volaille) 
Pstrąg faszerowany (Truite Farcie) 
Pstrąg wędzony (Truite Fumée) 
Cielęcina nadziewana bekonem i serem (Veau Orloff) 
Drób (Volaille) 
Drób ze śmietaną (Volaille À La Crème) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.