Połączenia

Jerez Xérès Fino Blanc    
Karczochy (Artichauts) 
Karczochy z sosem winegret (Artichauts À La Vinaigrette) 
Szparagi (Asperges) 
Keks z zielonymi oliwkami podawany na chłodno (Cake Aux Olives Vertes Servi Tiède) 
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre) 
Kawior (Caviar) 
Mięczaki (Coquillages) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Małe rybki smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons) 
Małe rybki rzeczne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons De Rivière) 
Ser z zieloną lub niebieską pleśnią (Fromage A Pâte Persillée) 
Ser Bleu – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu De Bresse – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu De Bresse - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser łagodny (Fromage Doux) 
Ser Fourme D’Ambert – ser z krowiego mleka (Fromage Fourme D’Ambert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Roquefort – ser z owczego mleka (Fromage Roquefort - Fromage Au Lait De Brebis) 
Ostrygi (Huîtres) 
Szynka Iberyjska (Jambon Ibérique) 
Szynka suszona (Jambon Sec) 
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée) 
Oliwki (Olives) 
Oliwki faszerowane (Olives Farcies) 
Czarne oliwki (Olives Noires) 
Zielone oliwki (Olives Vertes) 
Omlet (Omelette) 
Zupa z ogonów wołowych (Oxtail Queue De Bœuf) 
Ryba (Poisson) 
Ryba surowa (Poisson Cru) 
Ryba wędzona (Poisson Fumé) 
Kurczak smażony z octem (Poulet Sauté Au Vinaigre) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Zupa rybna (Soupe De Poissons) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.