Połączenia

Vin De Bordeaux Blanc   
Kulki z dorsza smażone na głębokim oleju (Accras De Morue) 
Owoce awokado faszerowane z krewetkami (Avocats Farcis Aux Crevettes) 
Nagład (Barbue Poisson) 
Zapiekanka z purée z dorsza (Brandade De Morue) 
Carrpaccio z wołowiny (Carpaccio De Bœuf) 
Carpaccio z surowych małż Świętego Jakuba (Carpaccio De Coquilles Saint Jacques Crues) 
Carpaccio z langustynek z owocami cytrusowymi (Carpaccio De Langoustines Aux Agrumes) 
Gruby kotlet z polędwicy wołowej z sosem bearneńskim - Châteaubriant À La Sauce Béarnaise (Châteaubriant À La Sauce Béarnaise) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Małże Świętego Jakuba gotowane na parze (Coquilles Saint Jacques À La Vapeur) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Klopsiki z kurczaka panierowane w bułce tartej (Croquettes De Poulet) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Żabie udka (Cuisses De Grenouilles) 
Dzwonka z łososia gotowane (Darnes De Saumon Pochées) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Ostrygi (Huîtres) 
Ostrygi portugalskie (Huîtres Creuses) 
Ostrygi z Basenu Arcachon (Huîtres D’Arcachon) 
Królik (Lapin) 
Witlinki z tartymi warzywami (Merlans À La Julienne De Légumes) 
Witlinki w białym winie (Merlans Au Vin Blanc) 
Małże w białym winie z szalotką (Moules Marinière) 
Ryba (Poisson) 
Ryba atlantycka (Poisson De l'Atlantique) 
Rydza marynowana (Poisson Mariné) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kurczak po baskijsku (Poulet À La Basquaise) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Raja – ryba (Raie) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Piotrosz pieczony (Saint Pierre Rôti – Poisson.) 
Sałatka ryżowa po walencku (Salade De Riz À La Valencienne) 
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates) 
Łosoś z koperkiem (Saumon À L’Aneth) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Sola (Sole) 
Sola z rusztu (Sole Grillée) 
Sole z rusztu (Soles Grillées) 
Stek z tuńczyka z rusztu (Steak De Thon Grillé) 
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Pstrąg wędzony (Truite Fumée) 
Drób (Volaille) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.