Połączenia

Vin De Bordeaux Rouge   
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Bekas z borowikami (Bécasse Aux Cèpes) 
Bekasy (Bécasses) 
Wołowina pieczona (Boeuf Rôti) 
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka duszona z grzybami (Canard Braisé Aux Champignons) 
Włoski makaron w formie dużych rurek (Cannellonis) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit De Canard Froid) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit D???Oie Froid) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Głuszec z winogronami (Coq De Bruyère Aux Raisins) 
Głuszec duszony z winogronami (Coq De Bruyère Braisé Aux Raisins) 
Głuszec pieczony (Coq De Bruyère Rôti) 
Kotlet wołowy z kostką z sosem z czerwonego wina (Côte De Boeuf À La Bordelaise) 
Kotlet wołowy z kostka z pędami winorośli (Côte De Boeuf Aux Sarments) 
Kotlet wołowy z kostką pieczony (Côte De Boeuf Rôtie) 
Udka z kaczki gotowane w tłuszczu (Cuisses De Canards Confites) 
Antrykot (Entrecôte) 
Antrykot z szalotkami (Entrecôte Aux Échalotes) 
Antrykot z grzybami (Entrecôte Forestière) 
Antrykot z rusztu z pędami winorośli i borowikami z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Grillée Aux Sarments Et Cèpes À La Bordelaise) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ślimaki (Escargots) 
Bażant z winogronami (Faisan Aux Raisins) 
Bażant pieczony (Faisan Rôti) 
Polędwica wołowa z oliwkami (Filet De Boeuf Aux Olives) 
Ser Bleu Des Causses – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu Des Causses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Carré De L’Est - ser z krowiego mleka (Fromage Carré De L’Est - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Edam – ser z krowiego mleka (Fromage Edam) 
Ser Gorgonzola – ser z krowiego mleka (Fromage Gorgonzola - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gouda – ser z krowiego mleka (Fromage Gouda - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Mimolette - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Ser Port-Salut – ser z krowiego mleka (Fromage Port-Salut - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Reblochon – ser z krowiego mleka (Fromage Reblochon - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Paulin - ser z krowiego mleka (Fromage Saint Paulin - Fromage Au Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Potrawka z królika z dodatkiem białego wina (Gibelotte De Lapin) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Udziec jagnięcy pieczony w piekarniku z żółtostrąkową fasolą szparagową (Gigot D’Agneau Au Four Aux Flageolets) 
Udziec jagnięcy marynowany w czerwonym winie (Gigot D’Agneau Mariné En Chevreuil) 
Drozdy z owocami jałowca (Grives Au Genièvre) 
Potrawka z baraniny (Halicot Haricot De Mouton) 
Królik z oliwkami (Lapin Aux Olives) 
Królik z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Lapin Chasseur) 
Pierś kaczki (Magret De Canard) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille Au Vin Rouge) 
Jajka w galarecie z szynką (Œufs En Gelée Au Jambon) 
Gęsi (Oies) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Pasztet (Pâté) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Gruby stek z rumsztyku z sosem z czerwonego wina (Pavé De Rumsteck Sauce Bordelaise) 
Młody gołąb pieczony (Pigeonneau Rôti) 
Perliczka (Pintade) 
Młoda perliczka pieczona (Pintadeau Rôti) 
Przednia część klatki piersiowej baraniej z rusztu (Poitrine De Mouton Grillée) 
Bażancica pieczona (Poule Faisane Rôtie) 
Kurczak z kurkami (Poulet Aux Girolles) 
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites) 
Kurczak z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Poulet Chasseur) 
Kurczak w panierce z soli (Poulet En Croûte De Sel) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Comber z królika z estragonem (Râble De Lapin À L’Estragon) 
Comber z zająca ze śmietaną (Râble De Lièvre À La Crème) 
Nerki cielęce (Rognons De Veau) 
Rostbef na zimno (Rosbif Froid) 
Pieczeń wołowa z grzybami (Rôti De Boeuf Aux Champignons) 
Sałatka z wołowiny z trawą cytrynową (Salade De Boeuf À La Citronnelle) 
Sałatka z soczewicy (Salade De Lentilles) 
Bażant pieczony z sosem z wina (Salmis De Faisan) 
Kiełbaska z Tuluzy na ciepło (Saucisse De Toulouse) 
Szynka smażona z ostrym sosem (Saupiquet Jambon) 
Comber sarni (Selle De Chevreuil) 
Zupa cebulowa (Soupe À L’Oignon) 
Filet drobiowy ze śmietaną (Suprême De Volaille À La Crème) 
Teryna z królika (Terrine De Lapin) 
Teryna z zająca (Terrine De Lièvre) 
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos) 
Filet z polędwicy wołowej z zielonym pieprzem (Tournedos Au Poivre Vert) 
Pstrąg o mięsie w kolorze łososiowym (Truite Saumonée) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.