Połączenia

Johannisberg Du Valais Blanc    
Szparagi (Asperges) 
Małże Świętego Jakuba (Coquilles Saint Jacques) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Ciasteczka francuskie z rakami (Feuilletés D’Écrevisses) 
Tłusta gęsia wątróbka (Foie Gras D’Oie) 
Tłusta gęsia wątróbka na wpół ugotowana (Foie Gras D’Oie Mi-Cuit) 
Kawałki surowego mięsa nabite na długi widelec, smażone w specjalnym rondelku wypełnionym rozgrzanym olejem/Fondue Fribourgeois (Fondue Au Vacherin Fribourgeois) 
Kawałki chleba nabite na długi widelec, maczane w płynnej masie serowej z dodatkiem białego wina, podawanej w specjalnym rondelku/ Fondue Fromage (Fondue Fromage) 
Kawałki chleba nabite na długi widelec, maczane w płynnej masie z serów Gruyères i Vacherin z dodatkiem białego wina, podawanej w specjalnym rondelku/ (Fondue Moitié Gruyères/Moitié Vacherin) 
Kawałki chleba nabite na długi widelec, maczane w płynnej masie serowej z dodatkiem białego wina, podawanej w specjalnym rondelku/Fondue Neuchâteloise (Fondue Neuchâteloise) 
Kawałki chleba nabite na długi widelec, maczane w płynnej masie serowej z dodatkiem białego wina, podawanej w specjalnym rondelku/Fondue Vaudoise (Fondue Vaudoise) 
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce) 
Ser miękki (Fromage A Pâte Molle) 
Ser Vacherin Du Jura – ser z krowiego mleka (Fromage Vacherin Du Jura - Fromage Au Lait De Vache) 
Homar (Homard) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Langusta (Langouste) 
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne) 
Ryba w sosie (Poisson En Sauce) 
Ryba smażona na głębokim oleju (Poisson Frit) 
Ryby z rusztu (Poissons Grillés) 
Sałatka z grzybów (Salade De Champignons) 
Sałatka z surowych grzybów (Salade De Champignons Crus) 
Suflety (Soufflés) 
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon) 
Tarta cebulowa (Tarte Aux Oignons) 
Tarta Tatin (Tarte Tatin) 
Teryny (Terrines) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.