Połączenia

Vin De Bourgogne Chardonnay Blanc   
Szparagi (Asperges) 
Szparagi białe (Asperges Blanches) 
Szparagi zielone (Asperges Vertes) 
Żabnica (Baudroie) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Szaszłyki z miętusa z rusztu z ziołami (Brochettes De Lottes Grillées Aux Herbes) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Małże Świętego Jakuba (Coquilles Saint Jacques) 
Ser Brie – ser z krowiego mleka (Fromage Brie - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache) 
Żabnica (Lotte – Baudroie) 
Witlinki wiązane za ogon i głowę (Merlans En Colère) 
Witlinki panierowane po angielsku (Merlans Panés À L’Anglaise) 
Dorsz (Morue) 
Jajka (Œufs) 
Omlet z serem (Omelette Au Fromage) 
Makaron z owocami morza (Pâtes Aux Fruits De Mer) 
Ryba w sosie (Poisson En Sauce) 
Ryby z rusztu (Poissons Grillés) 
Kurczak smażony na głębokim oleju po amerykańsku (Poulet Frit À L’Américaine) 
Tarty z nadzieniem i masą jajeczną (Quiches) 
Raja – ryba (Raie) 
Nerki wieprzowe z musztardą (Rognons De Porc À La Moutarde) 
Spaghetti z owocami morza (Spaghettis Aux Fruits De Mer) 
Pstrąg (Truite) 
Cielęcina z rusztu (Veau Grillé) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.