Połączenia

Pouilly Fuissé Blanc   
Szparagi po flamandzku (Asperges À La Flamande) 
Labraks z sosem pomidorowym (Bar - Loup De Mer À La Livournaise) 
Krewetki/Tuńczyk w cieście smażone na głębokim oleju podawane z sosem tatarskim (Beignet De Crevettes/Thon Sauce Tartare) 
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines) 
Zupa z homara (Bisque De Homard) 
Potrawka z ryby słodkowodnej (Blanquette De Poisson D'Eau Douce) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Bliny z ikrą łososia (Blinis Aux Oeufs De Saumon) 
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem (Bouchées À La Reine) 
Kiszka biała z jabłkami (Boudin Blanc Aux Pommes) 
Szaszłyki z żabnicy (Brochettes De Baudroie) 
Móżdżek cielęcy w cieście smażony na głębokim oleju (Cervelle De Veau En Beignet) 
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Czarniak na zimno z majonezem (Colin Froid À La Mayonnaise) 
Czarniak na zimno z majonezem (Colin Froid Mayonnaise) 
Małże Świętego Jakuba (Coquilles Saint Jacques) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade) 
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Dzwonka z łososia z rusztu (Darnes De Saumon Grillées) 
Indyk z truflami (Dinde Aux Truffes) 
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale) 
Raki gotowane w bulionie z dodatkiem białego wina (Écrevisses À La Nage) 
Cykorie z szynką pieczone w piekarniku (Endives Au Jambon Au Four) 
Cykorie z szynką w papilotach (Endives Au Jambon En Papillotes) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ślimaki po burgundzku (Escargots À La Bourguignonne) 
Ślimaki z czosnkiem (Escargots À L’Ail) 
Ciasteczka francuskie z grasicą cielęcą (Feuilletés De Ris De Veau) 
Filety z barweny podawane z duszonymi warzywami prowansalskimi (Filets De Rouget Et Ratatouille) 
Filety z soli z sosem z małż, krewetek i grzybów (Filets De Sole À La Dieppoise) 
Filety z soli po normandzku (Filets De Sole À La Normande) 
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne) 
Tłusta wątróbka gotowana w specjalnej ścierce (Foie Gras Au Torchon) 
Potrawka z kurczaka z szałwią (Fricassée De Poulet À La Sauge) 
Małe rybki smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons) 
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce) 
Ser Bleu D’Auvergne – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu D’Auvergne - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Reblochon – ser z krowiego mleka (Fromage Reblochon - Fromage Au Lait De Vache) 
Owoce morza (Fruits De Mer) 
Żaby (Grenouilles) 
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue) 
Kawałki mięsa pieczone na ruszcie (Grillades) 
Homar (Homard) 
Homar ze śmietaną (Homard À La Crème) 
Homar po parysku (Homard À La Parisienne) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar gotowany w bulionie z dodatkiem białego wina podawany na zimno z majonezem (Homard Bellevue) 
Homar z rusztu (Homard Grillé) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Homar zapiekany z sosem (Homard Thermidor) 
Ostrygi (Huîtres) 
Ostrygi portugalskie (Huîtres Fines De Claire) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Szynka w galarecie z pietruszką (Jambon Persillé) 
Golonka cielęca z drobnymi warzywami (Jarret De Veau Aux Petits Légumes) 
Kulebiak z łososiem (Koulibiac De Saumon) 
Langusta (Langouste) 
Langusta ze śmietaną (Langouste À La Crème) 
Langusta po parysku (Langouste À La Parisienne) 
Langusta gotowana w bulionie z dodatkiem białego wina podawana na zimno z majonezem (Langouste Bellevue) 
Langusta w potrawce (Langouste En Civet) 
Langusta na zimno z majonezem (Langouste Froide À La Mayonnaise) 
Langusta zapiekana z sosem (Langouste Thermidor) 
Królik pieczony (Lapin Rôti) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Medaliony z łososia (Médaillons De Saumon) 
Witlinki panierowane po angielsku (Merlans Panés À L’Anglaise) 
Małże (Moules) 
Małże ze śmietaną (Moules À La Crème) 
Pasztet ze skowronków (Pâté D’Alouettes) 
Nóżki baranie z sosem na bazie masła, żółtek i octu (Pieds De Mouton À La Poulette) 
Ryba (Poisson) 
Ryba drapieżna (Poisson Chasseur) 
Ryba surowa marynowana (Poisson Cru Mariné) 
Ryba morska ze śmietaną (Poisson De Mer À La Crème) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Pularda z wanilią (Poularde À La Vanille) 
Kura gotowana z warzywami (Poule Au Pot) 
Kurczak po diabelsku z musztardą (Poulet À La Diable À La Moutarde) 
Kurczak z rakami (Poulet Aux Écrevisses) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak z bielakami (Poulet Aux Mousserons) 
Kurczak flambirowany na calvadosie z sosem grzybowym (Poulet Vallée D’Auge) 
Pulpety (Quenelles) 
Pulpety ze szczupaka zapiekane (Quenelles De Brochet Gratinées) 
Ogony langusty z owocami cytrusowymi i szparagami (Queues De Langouste Aux Agrumes Et Asperges) 
Comber z królika z estragonem (Râble De Lapin À L’Estragon) 
Raja – ryba (Raie) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Grasica cielęca z grzybami (Ris De Veau Aux Champignons) 
Risotto ze szparagami (Risotto Aux Asperges) 
Piotrosz – ryba (Saint Pierre – Poisson.) 
Piotrosze ze szczawiem (Saint Pierre À L’Oseille – Poisson.) 
Piotrosz pieczony (Saint Pierre Rôti – Poisson.) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Łosoś z rusztu (Saumon Grillé) 
Kurczak smażony z curry (Sauté De Poulet Au Curry) 
Sola z rusztu (Sole Grillée) 
Sole z rusztu (Soles Grillées) 
Zupa z chińskimi pierożkami z nadzieniem z krewetek (Soupe De Ravioli Aux Crevettes) 
Marokańska potrawka drobiowa z curry (Tajine De Volaille Au Curry) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 
Pstrąg z serem Bleu (Truite Au Fromage Bleu) 
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes) 
Pstrąg faszerowany (Truite Farcie) 
Pstrąg wędzony (Truite Fumée) 
Cielecina z drobnymi warzywami (Veau Aux Petits L?Šgumes) 
Drób ze śmietaną (Volaille À La Crème) 
Drób gotowany (Volaille Pochée) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.