Połączenia

Vin De Bourgogne Blanc   
Szparagi z majonezem (Asperges À La Mayonnaise) 
Świeże szparagi z sosem muślinowym (Asperges Fraîches À La Sauce Mousseline) 
Porcja szynki w galarecie z pietruszką (Assiette De Jambon Persillé) 
Labraks z koperkiem (Bar - Loup De Mer Au Fenouil) 
Labraks z rusztu (Bar - Loup De Mer Grillé) 
Labraks z rusztu z koperkiem (Bar - Loup De Mer Grillé Au Fenouil) 
Labraks z rusztu z koperkiem, oliwą i odrobiną cytryny (Bar - Loup De Mer Grillé Au Fenouil, À L’Huile Et Filet De Citron) 
Labraks pieczony z koperkiem (Bar - Loup De Mer Rôti Au Fenouil) 
Nagład (Barbue Poisson) 
Żabnica (Baudroie) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Ślimaki zapiekane w kasolecie (Cassolette D'Escargots) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade) 
Kotlety wieprzowe z kostką podawane z sosem i korniszonami (Côtes De Porc Charcutières) 
Kotlety cielęce z kostką z rusztu z kremem z kapusty i truflami (Côtes De Veau Grillées À La Crème De Chou Et Aux Truffes) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale) 
Ślimaki (Escargots) 
Ślimaki po burgundzku (Escargots À La Bourguignonne) 
Ślimaki z czosnkiem (Escargots À L’Ail) 
Ciasteczka francuskie z serem (Feuilletés Au Fromage) 
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne) 
Tłusta wątróbka na wpół ugotowana (Foie Gras Mi Cuit) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Cabécou –ser z koziego mleka (Fromage Cabécou - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Homar (Homard) 
Ostrygi (Huîtres) 
Ostrygi w szampanie (Huîtres Au Champagne) 
Szynka w galarecie z pietruszką (Jambon Persillé) 
Langusta (Langouste) 
Langustynki z majonezem (Langoustines À La Mayonnaise) 
Żabnica (Lotte – Baudroie) 
Witlinki panierowane po angielsku (Merlans Panés À L’Anglaise) 
Małże w białym winie z szalotką (Moules Marinière) 
Mus rybny (Mousse De Poisson) 
Ikra taszy (Œufs De Lompe) 
Omlet z serem (Omelette Au Fromage) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Pizza z cebulą (Pizza Aux Oignons) 
Ryba (Poisson) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Pularda czyli specjalnie tuczona młoda kura (Poularde) 
Kura z ryżem (Poule Au Riz) 
Quiche z porami (Quiche Aux Poireaux) 
Raja – ryba (Raie) 
Risotto z mięczakami (Risotto Aux Coquillages) 
Barweny (Rougets) 
Piotrosz – ryba (Saint Pierre – Poisson.) 
Sałatka z karczochów (Salade D’Artichauts) 
Łosoś surowy marynowany (Saumon Cru Mariné) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Łosoś gotowany (Saumon Poché) 
Suflet serowy (Soufflé Au Fromage) 
Tarta z grzybami (Tarte Aux Champignons) 
Tarta z porami (Tarte Aux Poireaux) 
Teryna z kaczki (Terrine De Canard) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Rak pustelnik faszerowany (Tourteau Farci) 
Pstrąg z serem Bleu (Truite Au Fromage Bleu) 
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes) 
Pstrąg wędzony (Truite Fumée) 
Cielęcina z rusztu (Veau Grillé) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 
Drób (Volaille) 
Drób gotowany z sosem na bazie bulionu drobiowego i śmietany (Volaille Pochée Sauce Suprême) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.