Połączenia

Coteaux Du Layon Blanc    
Szparagi w sosie muślinowym (Asperges En Sauce Mousseline) 
Świeże szparagi z sosem muślinowym (Asperges Fraîches À La Sauce Mousseline) 
Nagład (Barbue Poisson) 
Kiszka biała (Boudin Blanc) 
Kiszka biała z jabłkami (Boudin Blanc Aux Pommes) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Kaczka lakierowana (Canard Laqué) 
Tort morelowy otoczony biszkoptami (Charlotte Aux Abricots) 
Tort z gruszkami otoczony biszkoptami (Charlotte Aux Poires) 
Potrawka z drobiu w galarecie (Chaud - Froid De Volaille) 
Głuszec z winogronami (Coq De Bruyère Aux Raisins) 
Głuszec duszony z winogronami (Coq De Bruyère Braisé Aux Raisins) 
Kotlety z zająca z kostką z grzybami (Côtelettes De Lièvre Aux Champignons) 
Wieniec z ptysi serowych (Couronne De Petits Choux Au Fromage) 
Krem odwrócony - deser (Crème Renversée) 
Udźce z prosięcia z ziemniakami (Cuissots De Cochon De Lait Aux Pommes) 
Jagnięcina z curry (Curry D’Agneau) 
Kurczak z curry (Curry De Poulet) 
Mięso drobiowe z curry (Curry De Volaille) 
Karkówka wieprzowa z curry (Curry D’Échine De Porc) 
Dzwonka z łososia gotowane (Darnes De Saumon Pochées) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Przekąski na słodko podawane przed deserem (Entremets) 
Eskalopek z indyka z curry (Escalope De Dinde Au Curry) 
Eskalopek z tłustej wątróbki z jabłkami (Escalope De Foie Gras Aux Pommes) 
Eskalopek z tłustej wątróbki z winogronami (Escalope De Foie Gras Aux Raisins) 
Eskalopek z kaczej tłustej wątróbki z jabłkami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Pommes) 
Eskalopek z tłustej kaczej wątróbki z winogronami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Raisins) 
Bażant z winogronami (Faisan Aux Raisins) 
Ciasteczka francuskie z serem Roquefort (Feuilletés Au Roquefort) 
Filety z piotrosza ze śmietaną (Filets De Saint Pierre À La Crème) 
Filety z soli (Filets De Sole) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Tłusta wątróbka bez dodatku przypraw (Foie Gras Au Naturel) 
Tłusta wątróbka z borowikami (Foie Gras Aux Cèpes) 
Tłusta wątróbka na ciepło (Foie Gras Chaud) 
Tłusta wątróbka na ciepło z wyciągiem z octu balsamicznego (Foie Gras Chaud Au Jus De Vinaigre Balsamique) 
Tłusta kacza wątróbka (Foie Gras De Canard) 
Tłusta kacza wątróbka na ciepło (Foie Gras De Canard Chaud) 
Tłusta gęsia wątróbka (Foie Gras D’Oie) 
Tłusta wątróbka zapiekana w cieście drożdżowym (Foie Gras En Brioche) 
Świeża tłusta wątróbka (Foie Gras Frais) 
Świeża tłusta wątróbka gotowana w specjalnej ścierce (Foie Gras Frais Au Torchon) 
Tłusta wątróbka na wpół ugotowana (Foie Gras Mi Cuit) 
Tłusta wątróbka smażona z przyprawami korzennymi (Foie Gras Poêlé Aux Épices) 
Ser z zieloną lub niebieską pleśnią (Fromage A Pâte Persillée) 
Ser Bleu – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu D’Auvergne – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu D’Auvergne - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu De Bresse – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu De Bresse - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu Des Causses – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu Des Causses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fourme D’Ambert – ser z krowiego mleka (Fromage Fourme D’Ambert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mont D’Or – ser z krowiego mleka (Fromage Mont D’Or - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Roquefort – ser z owczego mleka (Fromage Roquefort - Fromage Au Lait De Brebis) 
Ser Stilton – angielski ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Stilton - Fromage Au Lait De Vache) 
Homar (Homard) 
Golonka cielęca z pomarańczami (Jarret De Veau Aux Oranges) 
Langusta (Langouste) 
Langusta ze śmietaną (Langouste À La Crème) 
Pierś kaczki z miodem i przyprawami korzennymi (Magret De Canard Au Miel Et Aux Épices) 
Małże z szafranem (Moules Au Safran) 
Krem z jajek i mleka (Œufs Au Lait) 
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés Aux Truffes) 
Omlet z truflami (Omelette Aux Truffes) 
Pasztet (Pâté) 
Perliczka (Pintade) 
Ryba (Poisson) 
Wieprzowina z karmelem (Porc Au Caramel) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kurczak z przyprawą tandoori (Poulet Tandoori) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Grasica cielęca przyrumieniona na złoto ze śmietaną (Ris De Veau Doré À La Crème) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Sałatka owocowa (Salade De Fruits) 
Sałatka z owoców południowych (Salade De Fruits Exotiques) 
Sałatka z zielonego mango (Salade De Mangues Vertes) 
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche) 
Marokańska potrawka z jagnięciny (Tajine D’Agneau) 
Marokańska potrawka z kurczaka z cytrynami kandyzowanymi (Tajine De Poulet Aux Citrons Confits) 
Marokańska potrawka drobiowa z curry (Tajine De Volaille Au Curry) 
Tarta z kremem migdałowym (Tarte À La Frangipane) 
Tarta z mirabelkami (Tarte À La Mirabelle) 
Tarta z ananasem (Tarte À L’Ananas) 
Tarta z białym serem (Tarte Au Fromage Blanc) 
Tarta z morelami (Tarte Aux Abricots) 
Tarta z figami (Tarte Aux Figues) 
Tarta z truskawkami (Tarte Aux Fraises) 
Tarta z malinami (Tarte Aux Framboises) 
Tarta z owocami (Tarte Aux Fruits) 
Tarta z mirabelkami (Tarte Aux Mirabelles) 
Tarta z gruszkami (Tarte Aux Poires) 
Tarta z jabłkami (Tarte Aux Pommes) 
Tarta z jabłkami karmelizowanymi (Tarte Aux Pommes Caramélisées) 
Tarta z jabłkami z przyprawami (Tarte Aux Pommes Epicées) 
Tarta ze śliwkami (Tarte Aux Prunes) 
Tarta ze śliwkami węgierkami (Tarte Aux Quetsches) 
Tarta z jabłkami na cienkim cieście (Tarte Fine Aux Pommes) 
Tarta Tatin (Tarte Tatin) 
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie) 
Teryna z na wpół ugotowanej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras Mi Cuit) 
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier) 
Pstrąg faszerowany (Truite Farcie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.