Połączenia

Barsac Blanc    
Świeże szparagi z sosem muślinowym (Asperges Fraîches À La Sauce Mousseline) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Karp faszerowany (Carpe Farcie) 
Głuszec z winogronami (Coq De Bruyère Aux Raisins) 
Głuszec duszony z winogronami (Coq De Bruyère Braisé Aux Raisins) 
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème) 
Kotlety cielęce z kostką po normandzku (Côtes De Veau À La Normande) 
Kotlety cielęce z kostką zapiekane z cebulą, serem i bułką tartą (Côtes De Veau Foyot) 
Jagnięcina z curry (Curry D’Agneau) 
Jagnięcina z curry z owocami (Curry D’Agneau Aux Fruits) 
Kurczak z curry (Curry De Poulet) 
Mięso drobiowe z curry (Curry De Volaille) 
Karkówka wieprzowa z curry (Curry D’Échine De Porc) 
Dzwonka z łososia gotowane (Darnes De Saumon Pochées) 
Eskalopek z tłustej wątróbki z jabłkami (Escalope De Foie Gras Aux Pommes) 
Eskalopek z tłustej wątróbki z winogronami (Escalope De Foie Gras Aux Raisins) 
Eskalopek z kaczej tłustej wątróbki z jabłkami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Pommes) 
Eskalopek z tłustej kaczej wątróbki z winogronami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Raisins) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Bażant z winogronami (Faisan Aux Raisins) 
Filety z piotrosza ze śmietaną (Filets De Saint Pierre À La Crème) 
Filety z soli (Filets De Sole) 
Filety z soli ze śmietaną (Filets De Sole À La Crème) 
Flan ze szparagami (Flan Aux Asperges) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Tłusta wątróbka bez dodatku przypraw (Foie Gras Au Naturel) 
Teryna z tłustej kaczej wątróbki (Foie Gras De Canard En Terrine) 
Tłusta gęsia wątróbka zapiekana w cieście drożdżowym (Foie Gras D’Oie En Brioche) 
Pasztet z tłustej wątróbki (Foie Gras En Pâté) 
Świeża tłusta wątróbka gotowana w specjalnej ścierce (Foie Gras Frais Au Torchon) 
Ser z zieloną lub niebieską pleśnią (Fromage A Pâte Persillée) 
Ser Bleu – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu D’Auvergne – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu D’Auvergne - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu De Bresse – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu De Bresse - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu Des Causses – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu Des Causses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser owczy z galaretką z pigwy (Fromage De Brebis À La Gelée De Coing) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fourme D’Ambert – ser z krowiego mleka (Fromage Fourme D’Ambert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mont D’Or – ser z krowiego mleka (Fromage Mont D’Or - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Roquefort – ser z owczego mleka (Fromage Roquefort - Fromage Au Lait De Brebis) 
Ser Stilton – angielski ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Stilton - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Vacherin Du Jura – ser z krowiego mleka (Fromage Vacherin Du Jura - Fromage Au Lait De Vache) 
Homar (Homard) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Langusta (Langouste) 
Langusta ze śmietaną (Langouste À La Crème) 
Blok z tłustej wątróbki z migdałami (Marbré De Foie Gras Aux Amandes) 
Melon z szynką (Melon Au Jambon) 
Perliczka (Pintade) 
Perliczka z winogronami (Pintade Aux Raisins) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Pularda gotowana w specjalnym żelaznym garnku (Poularde En Cocotte) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak z czosnkiem (Poulet À L’Ail) 
Kurczak z ananasem (Poulet À L’Ananas) 
Kurczak z estragonem (Poulet À L’Estragon) 
Kurczak z kurkami (Poulet Aux Girolles) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak flambirowany na calvadosie z sosem grzybowym (Poulet Vallée D’Auge) 
Dyszek cielęcy (Quasi De Veau) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Grasica cielęca ze smardzami (Ris De Veau Aux Morilles) 
Grasica cielęca przyrumieniona na złoto ze śmietaną (Ris De Veau Doré À La Crème) 
Szaszłyki z grasicy cielęcej (Ris De Veau En Brochettes) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Sałatka owocowa (Salade De Fruits) 
Sałatka z owoców południowych (Salade De Fruits Exotiques) 
Marokańska potrawka z jagnięciny (Tajine D’Agneau) 
Tarta z dynią olbrzymią (Tarte Au Potiron) 
Tarta z morelami (Tarte Aux Abricots) 
Tarta z owocami (Tarte Aux Fruits) 
Tarta z gruszkami (Tarte Aux Poires) 
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie) 
Teryna ze świeżej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras Frais) 
Pstrąg faszerowany (Truite Farcie) 
Ciasto bezowe z lodami i bitą śmietaną (Vacherin Glacé) 
Ciasto bezowe z lodami, owocami i bitą śmietaną (Vacherin Glacé Aux Fruits) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.