Połączenia

Minervois Blanc   
Świeże szparagi z sosem muślinowym (Asperges Fraîches À La Sauce Mousseline) 
Auszpiki z szynki i drobiu (Aspics De Jambon Et De Volaille) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem (Bouchées À La Reine) 
Szaszłyki z żabnicy (Brochettes De Baudroie) 
Carpaccio z langustynek z owocami cytrusowymi (Carpaccio De Langoustines Aux Agrumes) 
Piaskołazy – rodzaj mięczaków (Coques) 
Małże Świętego Jakuba gotowane w bulionie z dodatkiem białego wina (Coquilles Saint Jacques À La Nage) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Dzwonka z łososia panierowane w mące i smażone na maśle (Darnes De Saumon À La Meunière) 
Raki gotowane w bulionie z dodatkiem białego wina (Écrevisses À La Nage) 
Filety z sandacza (Filets De Sandre) 
Ser z Pirenejów – ser z krowiego mleka (Fromage Des Pyrénées - Fromage Au Lait De Vache) 
Homar (Homard) 
Witlinki w białym winie (Merlans Au Vin Blanc) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Ryba (Poisson) 
Mięso gotowane z warzywami (Potée) 
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Sałata zielona (Salade Verte) 
Sałatki (Salades) 
Sola w białym winie i chuda śmietana z curry (Sole Au Vin Blanc Et Crème Légère Au Curry) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.