Połączenia

Touraine Rouge   
Auszpiki z szynką (Aspics Au Jambon) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Kiszka czarna smażona z jabłkami (Boudin Noir Sauté Aux Pommes) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Cannelloni z sosem pomidorowym (Cannellonis À La Sauce Tomate) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Kapusta faszerowana (Chou Farci) 
Kogut w czerwonym winie (Coq Au Vin Rouge) 
Mały kurczak pieczony z lukrecją (Coquelet Rôti À La Réglisse) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu (Côte De Boeuf Grillée) 
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade) 
Kasza kuskus (Couscous) 
Kasza kuskus z kilkoma rodzajami mięsa (Couscous Royal) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Przystawki na ciepło (Entrées Chaudes) 
Łopatka jagnięca pieczona przez siedem godzin w piekarniku (Épaule D’Agneau De Sept Heures) 
Łopatka cielęca faszerowana (Épaule De Veau Farcie) 
Wątróbka cielęca z bekonem (Foie De Veau Au Bacon) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser z Pirenejów – ser z krowiego mleka (Fromage Des Pyrénées - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Ser Reblochon – ser z krowiego mleka (Fromage Reblochon - Fromage Au Lait De Vache) 
Dziczyzna (Gibier) 
Udziec sarni (Gigot De Chevreuil) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue) 
Szynka Bajońska (Jambon De Bayonne) 
Szynka w cieście francuskim (Jambon En Croûte) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Królik z oliwkami (Lapin Aux Olives) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille Au Vin Rouge) 
Jajka na miękko z truflami (Œufs À La Coque À La Truffe) 
Omlet z kurkami (Omelette Aux Girolles) 
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne) 
Pasztet w cieście francuskim (Pâté En Croûte) 
Młody gołąb z młodymi warzywami (Pigeonneau À La Printanière) 
Perliczka (Pintade) 
Młoda perliczka po normandzku (Pintadeau À La Normande) 
Młoda perliczka pieczona (Pintadeau Rôti) 
Pizza z borowikami (Pizza Aux Cèpes) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Mięso gotowane z warzywami (Potée) 
Kurczak (Poulet) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak w occie (Poulet Au Vinaigre) 
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites) 
Kurczak gotowany we własnej krwi i czerwonym winie (Poulet En Barbouille) 
Kurczak smażony na głębokim oleju po amerykańsku (Poulet Frit À L’Américaine) 
Kurczak na zimno (Poulet Froid) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Nerki cielęce (Rognons De Veau) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Sałata zielona (Salade Verte) 
Sałatki (Salades) 
Kiełbaska na ciepło (Saucisse) 
Kiełbaska wieprzowa na ciepło (Saucisse De Porc) 
Cielęcina smażona (Sauté De Veau) 
Cielęcina smażona z borowikami (Sauté De Veau Aux Cèpes) 
Suflet z szynką (Soufflé Au Jambon) 
Spaghetti z sosem bolońskim (Spaghettis À La Bolognaise) 
Teryna z zająca (Terrine De Lièvre) 
Teryny (Terrines) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.