Połączenia

Châteauneuf Du Pape Blanc   
Porcja szynki w galarecie z pietruszką (Assiette De Jambon Persillé) 
Labraks w szampanie (Bar - Loup De Mer Au Champagne) 
Żabnica zawijana - tj. kawałki ryby powiązane ze sobą na kształt udźca (Baudroie En Gigot De Mer) 
Zupa z homara (Bisque De Homard) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Jajecznica z truflami (Brouillade D’Oeufs Aux Truffes) 
Potrawka z drobiu w galarecie (Chaud - Froid De Volaille) 
Małże Świętego Jakuba z sosem z czerwonego wina (Coquilles Saint Jacques À La Bordelaise) 
Małże Świętego Jakuba z trawą cytrynową (Coquilles Saint Jacques À La Citronnelle) 
Małże Świętego Jakuba po prowansalsku (Coquilles Saint Jacques À La Provençale) 
Kotlety cielęce z kostką ze smardzami (Côtes De Veau Aux Morilles) 
Dorada z kurkami (Daurade Aux Girolles) 
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale) 
Dorada z kurkami (Dorade - Daurade Aux Girolles) 
Eskalopek cielęcy po normandzku (Escalope De Veau À La Normande) 
Filety z soli z sosem z małż, krewetek i grzybów (Filets De Sole À La Dieppoise) 
Filety z soli po normandzku (Filets De Sole À La Normande) 
Filety z soli w szampanie (Filets De Sole Au Champagne) 
Polędwiczki wieprzowe (Filets Mignons De Porc) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Tłusta wątróbka smażona z owocami cytrusowymi (Foie Gras Poêlé Aux Agrumes) 
Tłusta wątróbka naszpikowana truflami (Foie Gras Truffé) 
Zapiekanka z ziemniaków i mleka (Gratin Dauphinois) 
Drozdy z owocami jałowca (Grives Au Genièvre) 
Homar gotowany w bulionie z dodatkiem białego wina (Homard À La Nage) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Homar pieczony z przyprawami korzennymi (Homard Rôti Aux Épices) 
Homar zapiekany z sosem (Homard Thermidor) 
Ostrygi po amerykańsku (Huîtres À L’Américaine) 
Ostrygi na ciepło (Huîtres Chaudes) 
Ostrygi faszerowane (Huîtres Farcies) 
Langusta z rusztu (Langouste Grillée) 
Langusta zapiekana z sosem (Langouste Thermidor) 
Mix sałatowy z pieczonym kozim serem (Mesclun De Salades Au Chèvre Rôti) 
Grejpfrut z krabem (Pamplemousse Au Crabe) 
Pasztet ze skowronków (Pâté D’Alouettes) 
Pasztet z zająca (Pâté De Lièvre) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Perliczka z papryką mieloną (Pintade Au Paprika) 
Ryba (Poisson) 
Ryba pieczona w piekarniku (Poisson Au Four) 
Ryba wędzona (Poisson Fumé) 
Ryba pieczona (Poisson Rôti) 
Ryby z rusztu (Poissons Grillés) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Pularda gotowana w pęcherzu wieprzowym (Poularde En Vessie) 
Kurczak po baskijsku (Poulet À La Basquaise) 
Kurczak ze smardzami (Poulet Aux Morilles) 
Kurczak ze smardzami (Poulet Aux Morilles) 
Quiche z łososiem (Quiche Au Saumon) 
Potrawka z kurczaka z zielonymi oliwkami (Ragoût De Poulet Aux Olives Vertes) 
Sałatka ze skorupiaków (Salade De Crustacés) 
Sałatka z homara (Salade De Homard) 
Sałatka z pomarańczy (Salade D’Oranges) 
Sola z młodymi warzywami (Sole Aux Légumes Nouveaux) 
Marokańska potrawka z młodych ziemniaków (Tajine De Pommes De Terre Nouvelles) 
Teryna z królika (Terrine De Lapin) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Teryna z ryb śródziemnomorskich (Terrine De Poissons Méditerranéens) 
Pstrąg panierowany w mące i smażony na maśle (Truite Meunière) 
Pstrąg o mięsie w kolorze łososiowym (Truite Saumonée) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.