Połączenia

Saint Joseph Rouge   
Jagnięcina po prowansalsku (Agneau À La Provençale) 
Jagnięcina z curry (Agneau Au Curry) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Kiszka czarna z rusztu (Boudin Noir Grillé) 
Kiszka czarna smażona (Boudin Noir Poêlé) 
Kiszka czarna smażona z jabłkami (Boudin Noir Sauté Aux Pommes) 
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau) 
Kaczka (Canard) 
Schab jagnięcy z kością po langwedocku (Carré D’Agneau À La Languedocienne) 
Schab jagnięcy z kością pieczony (Carré D’Agneau Rôti) 
Potrawka z zająca po królewsku (Civet De Lièvre À La Royale) 
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu z soczewicą (Confit De Canard Aux Lentilles) 
Kotlet wołowy z kostką (Côte De Bœuf) 
Kotlet wołowy z kostką ze szpikiem (Côte De Boeuf À La Moelle) 
Kotlet wołowy z kostka z pieprzem (Côte De Boeuf Au Poivre) 
Kotlet wołowy z kostka z pędami winorośli (Côte De Boeuf Aux Sarments) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu (Côte De Boeuf Grillée) 
Kotlety z sarniny z kostką (Côtelettes De Chevreuil) 
Udziec z dzika (Cuissot De Sanglier) 
Jagnięcina z curry (Curry D’Agneau) 
Duszone mięso z dzika (Daube De Sanglier) 
Indyk (Dinde) 
Indyk z kasztanami jadalnymi (Dinde Aux Marrons) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/ chataignes (Dinde Farcie Aux Châtaignes) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons) 
Indyk pieczony (Dinde Rôtie) 
Antrykot (Entrecôte) 
Antrykot z sosem z czerwonego wina (Entrecôte À La Bordelaise) 
Antrykot z grzybami (Entrecôte Forestière) 
Antrykot z rusztu (Entrecôte Grillée) 
Antrykot z rusztu z pędami winorośli (Entrecôte Grillée Aux Sarments) 
Antrykot z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Maître De Chai) 
Łopatka wieprzowa (Épaule De Porc) 
Łopatka cielęca faszerowana (Épaule De Veau Farcie) 
Eskalopek z indyka z curry (Escalope De Dinde Au Curry) 
Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina (Filet De Boeuf Sauce Marchand De Vin) 
Filety z soli (Filets De Sole) 
Polędwiczki wieprzowe (Filets Mignons De Porc) 
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Carré De L’Est - ser z krowiego mleka (Fromage Carré De L’Est - Fromage Au Lait De Vache) 
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Szaszłyki z drozdów (Grives En Brochette) 
Królik z oliwkami (Lapin Aux Olives) 
Dziki królik (Lapin De Garenne) 
Lasagne z sosem bolońskim (Lasagnes À La Bolognaise) 
Zając po królewsku (Lièvre À La Royale) 
Pierś kaczki (Magret De Canard) 
Piersi kaczki z zielonym pieprzem (Magrets De Canard Au Poivre Vert) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille Au Vin Rouge) 
Gęsi (Oies) 
Młoda perliczka pieczona (Pintadeau Rôti) 
Przednia część klatki piersiowej cielęcej faszerowana (Poitrine De Veau Farcie) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak smażony z octem (Poulet Sauté Au Vinaigre) 
Pulpety (Quenelles) 
Comber z zająca ze śmietaną (Râble De Lièvre À La Crème) 
Raja z brokułami i kaparami (Raie Aux Brocolis Et Aux Câpres) 
Pieczeń wołowa z faszerowanymi suszonymi śliwkami (Rôti De Bœuf Aux Pruneaux Farcis) 
Pieczeń wołowa w cieście francuskim (Rôti De Boeuf En Croûte) 
Kiełbaska z Tuluzy na ciepło (Saucisse De Toulouse) 
Spaghetti z sosem bolońskim (Spaghettis À La Bolognaise) 
Mięsa z rusztu (Viandes Grillées) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.