Połączenia

Bourgueil Rouge   
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Wołowina w czerwonym winie (Boeuf Bourguignon) 
Wołowina z rusztu (Boeuf Grillé) 
Wołowina pieczona (Boeuf Rôti) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Szaszłyki z łososia z borowikami (Brochettes De Saumon Aux Cèpes) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Kaczka (Canard) 
Mała kaczka (Canette) 
Schab jagnięcy z kością pieczony (Carré D’Agneau Rôti) 
Mięso z koźlęcia pieczone (Chevreau Rôti) 
Potrawka z sarniny (Civet De Chevreuil) 
Potrawka z zająca po królewsku (Civet De Lièvre À La Royale) 
Gęsty bulion z mięsa wołowego (Consommé De Bœuf) 
Kotlet wołowy z kostką ze szpikiem (Côte De Boeuf À La Moelle) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu ze szpikiem (Côte De Boeuf Grillée À La Moelle) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Kotlety cielęce z kostką (Côtes De Veau) 
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème) 
Kotlety cielęce z kostką w papilotach (Côtes De Veau En Papillotes) 
Kotlety cielęce z kostką zapiekane z cebulą, serem i bułką tartą (Côtes De Veau Foyot) 
Kotlety cielęce z kostką z rusztu (Côtes De Veau Grillées) 
Kotlety cielęce z kostką smażone (Côtes De Veau Poêlées) 
Kotlety cielęce z kostką z pieczarkami i cebulą z dodatkiem calvadosu (Côtes De Veau Vallée D’Auge) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/ chataignes (Dinde Farcie Aux Châtaignes) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons) 
Antrykot z rusztu (Entrecôte Grillée) 
Antrykot z rusztu z pieprzem (Entrecôte Grillée Au Poivre) 
Łopatka jagnięca duszona (Épaule D’Agneau Braisée) 
Eskalopek cielęcy (Escalope De Veau) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Bażant faszerowany (Faisan Farci) 
Bażant pieczony (Faisan Rôti) 
Polędwica z prosięcia (Filet De Porc Au Lait) 
Filety z barweny (Filets De Rouget) 
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne) 
Wątróbka cielęca smażona (Foie De Veau Poêlé) 
Ser miękki z porostem pleśniowym (Fromage A Pâte Molle Et A Croûte Fleurie) 
Ser Brie – ser z krowiego mleka (Fromage Brie - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie z płynnym miąższem - ser z krowiego mleka (Fromage Brie Très Fait - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Carré De L’Est - ser z krowiego mleka (Fromage Carré De L’Est - Fromage Au Lait De Vache) 
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais) 
Ser Chaource -ser z krowiego mleka (Fromage Chaource - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Edam – ser z krowiego mleka (Fromage Edam) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot - ser z owczego mleka (Fromage Maroilles - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Ser Port-Salut – ser z krowiego mleka (Fromage Port-Salut - Fromage Au Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Dziczyzna z grzybami (Gibier Aux Champignons) 
Udziec jagnięcy pieczony w piekarniku z żółtostrąkową fasolą szparagową (Gigot D’Agneau Au Four Aux Flageolets) 
Udziec jagnięcy marynowany w czerwonym winie (Gigot D’Agneau Mariné En Chevreuil) 
Zapiekanka z grzybów (Gratin De Champignons) 
Frykanda cielęce z pomarańczami (Grenadins De Veau Aux Oranges) 
Frykanda cielęce duszone (Grenadins De Veau Braisés) 
Drozdy z winogronami (Grives Aux Raisins) 
Szynka (Jambon) 
Golonka wieprzowa z soczewicą (Jarret De Porc Aux Lentilles) 
Królik (Lapin) 
Królik w cydrze (Lapin Au Cidre) 
Królik z oliwkami (Lapin Aux Olives) 
Królik z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Lapin Chasseur) 
Lasagne (Lasagnes) 
Zając po królewsku (Lièvre À La Royale) 
Piersi kaczki z zielonym pieprzem (Magrets De Canard Au Poivre Vert) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille Au Vin Rouge) 
Medalion cielęcy z borowikami (Médaillon De Veau Aux Cèpes) 
Baranina w sosie (Mouton En Sauce) 
Kulka wieprzowa z suszonymi śliwkami (Noix De Porc Aux Pruneaux) 
Jajecznica po normandzku (Œufs Brouillés À La Normande) 
Gęsi po alzacku (Oies À L’Alsacienne) 
Gęsi z kasztanami jadalnymi (Oies Aux Marrons) 
Gęsi pieczone (Oies Rôties) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Zupa z ogonów wołowych (Oxtail Queue De Bœuf) 
Łopatka w winie Sauvignon (Palette Au Sauvignon) 
Pasztet (Pâté) 
Pasztet z bekasów (Pâté De Bécasses) 
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne) 
Pasztet z bażanta (Pâté De Faisan) 
Pasztet z drozdów (Pâté De Grives) 
Pasztet z młodych kuropatw (Pâté De Perdreaux) 
Młoda kuropatwa z kapustą (Perdreau Aux Choux) 
Młoda kuropatwa pieczona (Perdreau Rôti) 
Kuropatwa z kapustą (Perdrix Au Chou) 
Nóżki baranie z sosem na bazie masła, żółtek i octu (Pieds De Mouton À La Poulette) 
Perliczka z winogronami (Pintade Aux Raisins) 
Perliczka gotowana w specjalnym żelaznym garnku (Pintade En Cocotte) 
Młoda perliczka pieczona (Pintadeau Rôti) 
Wieprzowina (Porc) 
Mięso gotowane z warzywami (Potée) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kura gotowana z warzywami (Poule Au Pot) 
Kurczak (Poulet) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak gotowany na parze (Poulet À La Vapeur) 
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites) 
Kurczak z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Poulet Chasseur) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak gotowany we własnej krwi i czerwonym winie (Poulet En Barbouille) 
Kurczak na zimno (Poulet Froid) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Poulet Sauce Chasseur) 
Kurczak smażony z octem (Poulet Sauté Au Vinaigre) 
Kurczak flambirowany na calvadosie z sosem grzybowym (Poulet Vallée D’Auge) 
Dyszek cielęcy (Quasi De Veau) 
Dyszek cielęcy z cebulą dymką (Quasi De Veau Aux Petits Oignons) 
Ogon wołowy (Queue De Bœuf) 
Comber z zająca (Râble De Lièvre) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Grasica cielęca w białym winie z cebulą (Ris De Veau À La Tourangelle) 
Szaszłyki z grasicy cielęcej (Ris De Veau En Brochettes) 
Grasica cielęca smażona (Ris De Veau Poêlé) 
Nerki cielęce (Rognons De Veau) 
Pieczeń wieprzowa w mleku (Rôti De Porc Au Lait) 
Szynka smażona z ostrym sosem (Saupiquet Jambon) 
Teryna z kaczki (Terrine De Canard) 
Teryna z wątróbek drobiowych (Terrine De Foies De Volaille) 
Teryna z królika (Terrine De Lapin) 
Teryna z królika z suszonymi śliwkami (Terrine De Lapin Aux Pruneaux) 
Teryna drobiowa (Terrine De Volaille) 
Teryny (Terrines) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo i ziołami aromatycznymi (Tête De Veau Sauce Ravigote) 
Trójkątne pierożki z świeżym kozim serem (Triangles Au Chèvre Frais) 
Cielęcina z rusztu (Veau Grillé) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.