Połączenia

Entre Deux Mers Blanc   
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Labraks z sosem pomidorowym (Bar - Loup De Mer À La Livournaise) 
Szaszłyki z langustynek (Brochettes De Langoustines) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Karp z pieca (Carpe Au Four De Sorges) 
Sercówki – małże (Clovisses) 
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies) 
Mięczaki (Coquillages) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade De Poissons) 
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Żabie udka (Cuisses De Grenouilles) 
Raki z sosem z czerwonego wina (Écrevisses À La Bordelaise) 
Ciasteczka francuskie ze ślimakami (Feuilletés D’Escargots) 
Małe rybki smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons) 
Małe rybki rzeczne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons De Rivière) 
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce) 
Ser gotowany (Fromage A Pâte Cuite) 
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Crottin De Chavignol - ser z koziego mleka (Fromage Crottin De Chavignol - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Ser Emmental lub Emmenthal - ser z krowiego mleka (Fromage Emmental Ou Emmenthal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ostrygi (Huîtres) 
Ostrygi z Basenu Arcachon (Huîtres D’Arcachon) 
Ostrygi portugalskie (Huîtres Fines De Claire) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Królik z ryżem (Lapin Au Riz) 
Witlinki wiązane za ogon i głowę (Merlans En Colère) 
Małże (Moules) 
Małże ze śmietaną (Moules À La Crème) 
Małże w białym winie z szalotką (Moules Marinière) 
Jajka faszerowane pastą z żółtek i majonezu (Œufs Mimosa) 
Makaron z owocami morza (Pâtes Aux Fruits De Mer) 
Półmisek owoców morza (Plateau De Fruits De Mer) 
Ryba (Poisson) 
Ryba surowa marynowana (Poisson Cru Mariné) 
Ryby z rusztu (Poissons Grillés) 
Rodzaj topionego sera (Raclette) 
Raja z masłem przyrumienionym na kolor orzechowy (Raie Au Beurre Noisette) 
Sałatka z fasolki szparagowej (Salade De Haricots Verts) 
Sałatka z mięsa małż Świętego Jakuba (Salade De Noix De Saint Jacques) 
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates) 
Sałatka nicejska (Salade Niçoise) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Sałata zielona (Salade Verte) 
Sałatki (Salades) 
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées) 
Kiełbaska na ciepło (Saucisse) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Łosoś marynowany (Saumon Mariné) 
Łosoś marynowany z koperkiem (Saumon Mariné À L’Aneth) 
Sola z rusztu (Sole Grillée) 
Sole z rusztu (Soles Grillées) 
Zupa rybna (Soupe De Poissons) 
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon) 
Tarta alzacka pieczona na ogniu (Tarte Flambée Ou Flammekueche) 
Teryna z owoców morza (Terrine De Fruits De Mer) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Głowa cielęca (Tête De Veau) 
Głowa cielęca z sosem winegret (Tête De Veau À La Vinaigrette) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo i ziołami aromatycznymi (Tête De Veau Sauce Ravigote) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes) 
Pstrąg panierowany w mące i smażony na maśle (Truite Meunière) 
Potrawka z mięczaków na bazie bulionu ze śmietaną (Waterzoï De Coquillages) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.