Połączenia

Bandol Rouge   
Jagnięcina z bazylią (Agneau Au Basilic) 
Mięso z młodego jagnięcia z ząbkami czosnku (Agneau De Lait Aux Gousses D’Ail) 
Jagnięcina z rusztu (Agneau Grillé) 
Jagnięcina pieczona z ziołami (Agneau Rôti Aux Herbes) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Bekas z borowikami (Bécasse Aux Cèpes) 
Bekasy (Bécasses) 
Wołowina duszona (Boeuf En Daube) 
Wołowina z rusztu (Boeuf Grillé) 
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau) 
Szaszłyki z jagnięciny po prowansalsku (Brochettes D’Agneau À La Provençale) 
Szaszłyki z wołowiny (Brochettes De Bœuf) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Kaczka z oliwkami (Canard Aux Olives) 
Kaczka faszerowana (Canard Farci) 
Kaczka lakierowana (Canard Laqué) 
Kaczka pieczona z grzybami (Canard Rôti Aux Champignons) 
Carrpaccio z wołowiny (Carpaccio De Bœuf) 
Schab jagnięcy z kością pieczony (Carré D’Agneau Rôti) 
Wędliny (Charcuteries) 
Gruby kotlet z polędwicy wołowej z sosem bearneńskim - Châteaubriant À La Sauce Béarnaise (Châteaubriant À La Sauce Béarnaise) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina w sosie lub pieczona (Chevreuil En Sauce Ou Rôti) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Potrawka z królika (Civet De Lapin) 
Potrawka z dzikiego królika (Civet De Lapin De Garenne) 
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu z soczewicą (Confit De Canard Aux Lentilles) 
Głuszec z winogronami (Coq De Bruyère Aux Raisins) 
Głuszec duszony z winogronami (Coq De Bruyère Braisé Aux Raisins) 
Głuszec pieczony (Coq De Bruyère Rôti) 
Kotlet wołowy z kostką (Côte De Bœuf) 
Kotlet wołowy z kostką z grzybami (Côte De Boeuf Forestière) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce (Côtes D’Agneau) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce po nicejsku (Côtes D’Agneau À La Niçoise) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu z bazylią (Côtes D’Agneau Grillées Au Basilic) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu z ziołami (Côtes D’Agneau Grillées Aux Herbes) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce pieczone w piekarniku (Côtes D’Agneau Rôties Au Four) 
Udziec z dzika (Cuissot De Sanglier) 
Kurczak z curry (Curry De Poulet) 
Mięso drobiowe z curry (Curry De Volaille) 
Karkówka wieprzowa z curry (Curry D’Échine De Porc) 
Mięso duszone (Daube) 
Duszone mięso z dzika (Daube De Sanglier) 
Mięso duszone po prowansalsku (Daube Provençale) 
Indyk (Dinde) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons) 
Indyk pieczony (Dinde Rôtie) 
Antrykot (Entrecôte) 
Antrykot z sosem musztardowym (Entrecôte À La Sauce Moutarde) 
Bażant z winogronami (Faisan Aux Raisins) 
Bażant pieczony (Faisan Rôti) 
Polędwica jagnięca w cieście francuskim (Filet D’Agneau En Croûte) 
Polędwica z dzika z sosem z czerwonego wina (Filet De Sanglier Bordelaise) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Citeaux - ser z krowiego mleka (Fromage Citeaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mont D’Or – ser z krowiego mleka (Fromage Mont D’Or - Fromage Au Lait De Vache) 
Dziczyzna (Gibier) 
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils) 
Dziczyzna marynowana (Gibier Mariné) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Zapiekanka z owoców na ciepło (Gratin De Fruits Chauds) 
Szynka z dzika duszona (Jambon De Sanglier Braisé) 
Szynka z dzika wędzona (Jambon De Sanglier Fumé) 
Szynka suszona (Jambon Sec) 
Lasagne z sosem bolońskim (Lasagnes À La Bolognaise) 
Zając faszerowany gotowany w specjalnym żelaznym garnku (Lièvre Farci En Cocotte) 
Pierś kaczki (Magret De Canard) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille Au Vin Rouge) 
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés Aux Truffes) 
Gęsi (Oies) 
Gęsi po alzacku (Oies À L’Alsacienne) 
Gęsi z kasztanami jadalnymi (Oies Aux Marrons) 
Gęsi pieczone (Oies Rôties) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Indyk w potrawce z pomidorów i białego wina (Osso Bucco De Dinde) 
Pasztet z zająca (Pâté De Lièvre) 
Gołąb po prowansalsku (Pigeon À La Provençale) 
Gołąb faszerowany z tłustą wątróbką (Pigeon Farci Au Foie Gras) 
Perliczka po prowansalsku (Pintade À La Provençale) 
Perliczka z winogronami (Pintade Aux Raisins) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z szynką i grzybami (Pizza Au Jambon Et Aux Champignons) 
Pizza z dwoma rodzajami papryki (Pizza Aux Deux Poivrons) 
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne) 
Pizza neapolitańska (Pizza Napolitaine) 
Bażancica pieczona (Poule Faisane Rôtie) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak po prowansalsku (Poulet À La Provençale) 
Kurczak z bakłażanami (Poulet Aux Aubergines) 
Kurczak w panierce z soli (Poulet En Croûte De Sel) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak z przyprawą tandoori (Poulet Tandoori) 
Comber z zająca (Râble De Lièvre) 
Grasica cielęca z sosem z pieczarek, trufli i pulpetów, z dodatkiem białego wina (Ris De Veau Financière) 
Rostbef pieczony w piekarniku (Rosbif Au Four) 
Pieczeń z królika (Rôti De Lapin) 
Bażant pieczony z sosem z wina (Salmis De Faisan) 
Mięso z dzika (Sanglier) 
Mięso z dzika z sosem z czerwonego wina (Sanglier À La Bordelaise) 
Jagnięcina smażona (Sauté D’Agneau) 
Zupa z połówek zielonego groszku (Soupe De Pois Cassés) 
Zupa prowansalska z bazylią (Soupe Provençale Au Pistou) 
Potrawka z jagnięciny po marokańsku (Tajine D’Agneau À La Marocaine) 
Marokańska potrawka z wołowiny z ciecierzycą (Tajine De Boeuf Aux Pois Chiches) 
Marokańska potrawka drobiowa z curry (Tajine De Volaille Au Curry) 
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier) 
Teryna z królika (Terrine De Lapin) 
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos) 
Cielęcina w białym sosie (Veau En Sauce Blanche) 
Cielęcina w brązowym sosie (Veau En Sauce Brune) 
Cielęcina z rusztu (Veau Grillé) 
Dziczyzna (Venaison) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.