Połączenia

Vin De Bourgogne Rouge   
Porcja szynki w galarecie z pietruszką (Assiette De Jambon Persillé) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Wołowina duszona (Boeuf En Daube) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Kiszka czarna z rusztu (Boudin Noir Grillé) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka z zielonym pieprzem (Canard Au Poivre Vert) 
Carrpaccio z wołowiny (Carpaccio De Bœuf) 
Gruby kotlet z polędwicy wołowej z sosem bearneńskim - Châteaubriant À La Sauce Béarnaise (Châteaubriant À La Sauce Béarnaise) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit De Canard Froid) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Kotlet wołowy z kostką z sosem z czerwonego wina (Côte De Boeuf À La Bordelaise) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu (Côte De Boeuf Grillée) 
Kotlet wołowy z kostką smażony (Côte De Boeuf Poêlée) 
Kotlety cielęce z kostką z rusztu (Côtes De Veau Grillées) 
Udka z kaczki gotowane w tłuszczu (Cuisses De Canards Confites) 
Udziec z sarny (Cuissot De Chevreuil) 
Baranina duszona (Daube De Mouton) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons) 
Antrykot z grzybami (Entrecôte Forestière) 
Antrykot z rusztu (Entrecôte Grillée) 
Antrykot z rusztu z pędami winorośli (Entrecôte Grillée Aux Sarments) 
Antrykot z rusztu z pędami winorośli i borowikami z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Grillée Aux Sarments Et Cèpes À La Bordelaise) 
Antrykot z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Maître De Chai) 
Antrykot smażony (Entrecôte Poêlée) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ślimaki z czosnkiem (Escargots À L’Ail) 
Ciasteczka francuskie ze ślimakami (Feuilletés D’Escargots) 
Polędwica wołowa z oliwkami (Filet De Boeuf Aux Olives) 
Ser miękki (Fromage A Pâte Molle) 
Ser Bleu De Bresse – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu De Bresse - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Carré De L’Est - ser z krowiego mleka (Fromage Carré De L’Est - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Chaource -ser z krowiego mleka (Fromage Chaource - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Ser Port-Salut – ser z krowiego mleka (Fromage Port-Salut - Fromage Au Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils) 
Udziec jagnięcy marynowany w czerwonym winie (Gigot D’Agneau Mariné En Chevreuil) 
Szynka z osadem z wina (Jambon À La Lie De Vin) 
Szynka biała (Jambon Blanc) 
Szynka w sosie (Jambon En Sauce) 
Szynka wędzona (Jambon Fumé) 
Szynka w galarecie z pietruszką (Jambon Persillé) 
Szynka pieczona (Jambon Rôti) 
Królik w cydrze (Lapin Au Cidre) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille Au Vin Rouge) 
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée) 
Pasztet (Pâté) 
Makaron z sosem bolońskim (Pâtes À La Bolognaise) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Gruby stek z rumsztyku z sosem z czerwonego wina (Pavé De Rumsteck Sauce Bordelaise) 
Kuropatwa z kapustą (Perdrix Au Chou) 
Perliczka z grzybami i śmietaną (Pintade Aux Champignons Et À La Crème) 
Przednia część klatki piersiowej baraniej z rusztu (Poitrine De Mouton Grillée) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Mięso gotowane z kapustą (Potée Au Chou) 
Mięso peklowane gotowane z warzywami (Potée Auvergnate) 
Mięso gotowane z warzywami po burgundzku (Potée Bourguignonne) 
Mięso peklowane gotowane z warzywami (Potée Champenoise) 
Mięso gotowane z warzywami po lotaryńsku (Potée Lorraine) 
Kurczak (Poulet) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Grasica cielęca z borowikami (Ris De Veau Aux Cèpes) 
Rostbef na zimno (Rosbif Froid) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Kiełbaska wieprzowa na ciepło (Saucisse De Porc) 
Kiełbaska wieprzowa z rusztu (Saucisse De Porc Grillée) 
Kiełbaska wieprzowa smażona (Saucisse De Porc Poêlée) 
Szynka smażona z ostrym sosem (Saupiquet Jambon) 
Cielęcina smażona z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Sauté De Veau Marengo) 
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos) 
Dziczyzna (Venaison) 
Drób (Volaille) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.