Połączenia

Malbec Rouge    
Jagnięcina z bazylią (Agneau Au Basilic) 
Jagnięcina z pomidorami i bazylią (Agneau Aux Tomates Et Basilic) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Bekas flambirowany / Płonący bekas (Bécasse Flambée) 
Bekasy (Bécasses) 
Bekasy flambirowane / Płonące bekasy (Bécasses Flambées) 
Wołowina duszona (Boeuf En Daube) 
Kiszka z suszonymi śliwkami (Boudin Aux Pruneaux) 
Kiszka czarna smażona z jabłkami (Boudin Noir Sauté Aux Pommes) 
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau) 
Szaszłyki wieprzowe z suszonymi śliwkami (Brochettes De Porc Aux Pruneaux) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Kaczka z oliwkami (Canard Aux Olives) 
Kaczka z papryką (Canard Aux Poivrons) 
Kaczka krzyżówka (Canard Colvert) 
Dzika kaczka (Canard Sauvage) 
Carrpaccio z wołowiny (Carpaccio De Bœuf) 
Schab jagnięcy z kością z czosnkiem (Carré D’Agneau À L’Ail) 
Schab jagnięcy z kością pieczony (Carré D’Agneau Rôti) 
Gruby kotlet z polędwicy wołowej z sosem bearneńskim - Châteaubriant À La Sauce Béarnaise (Châteaubriant À La Sauce Béarnaise) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina z sosem winegret z pieprzem (Chevreuil Sauce Poivrade) 
Potrawka z kaczki z suszonymi śliwkami (Civet De Canard Aux Pruneaux) 
Potrawka z sarniny (Civet De Chevreuil) 
Potrawka z zająca (Civet De Lièvre) 
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Kotlet wołowy z kostką z grilla (Côte De Boeuf Au Barbecue) 
Kotlet wołowy z kostką z borowikami (Côte De Boeuf Aux Cèpes) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu (Côte De Boeuf Grillée) 
Kotlety z sarniny z kostką (Côtelettes De Chevreuil) 
Kotlety baranie z kostką (Côtelettes De Mouton) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rozmarynem (Côtes D’Agneau Au Romarin) 
Kotlety wieprzowe z kostką (Côtes De Porc) 
Kotlety cielęce z kostką z rusztu (Côtes De Veau Grillées) 
Gęsie szyjki faszerowane (Cous D’Oie Farcis) 
Udźce z łani pieczonej (Cuisses De Biche Rôtie) 
Udziec z sarny (Cuissot De Chevreuil) 
Udziec z dzika pieczony (Cuissot De Sanglier Rôti) 
Duszone mięso z dzika (Daube De Sanglier) 
Antrykot z szalotkami (Entrecôte Aux Échalotes) 
Łopatka jagnięca pieczona naszpikowana czosnkiem (Épaule D’Agneau Rôtie Aillée) 
Łopatka barania (Épaule De Mouton) 
Bażant (Faisan) 
Bażant pieczony (Faisan Rôti) 
Polędwica z sarny (Filet De Chevreuil) 
Polędwica wieprzowa pieczona (Filet De Porc Rôti) 
Polędwica z dzika pieczona (Filet De Sanglier Rôti) 
Ser miękki (Fromage A Pâte Molle) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser łagodny (Fromage Doux) 
Ser Morbier – ser z krowiego mleka (Fromage Morbier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pouligny-Saint-Pierre – ser z koziego mleka (Fromage Pouligny Saint Pierre) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils) 
Udziec jagnięcy (Gigot D’Agneau) 
Udziec jagnięcy z czosnkiem i rozmarynem (Gigot D’Agneau À L’Ail Et Au Romarin) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Udziec sarni z sosem winegret z pieprzem (Gigue De Chevreuil Sauce Poivrade) 
Udziec z dzika (Gigue De Sanglier) 
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue) 
Kawałki jagnięciny pieczone na ruszcie (Grillades D’Agneau) 
Drozdy (Grives) 
Szynka duszona (Jambon Braisé) 
Szynka z dzika (Jambon De Sanglier) 
Szynka z dzika (Jambon De Sanglier) 
Szynka z dzika wędzona (Jambon De Sanglier Fumé) 
Królik z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Lapin Chasseur) 
Zając pieczony (Lièvre Rôti) 
Pierś kaczki z wiśniami (Magret De Canard Aux Cerises) 
Piersi kaczki z zielonym pieprzem (Magrets De Canard Au Poivre Vert) 
Piersi kaczki z papryką (Magrets De Canard Aux Poivrons) 
Potrawka z jagnięciny z rzepą, ziemniakami, marchewką i cebulą (Navarin D’Agneau) 
Grube medaliony z sarniny (Noisettes De Chevreuil) 
Kulka wieprzowa z suszonymi śliwkami (Noix De Porc Aux Pruneaux) 
Grzywacze (Palombes) 
Pasztet z bekasów (Pâté De Bécasses) 
Pasztet z bażanta (Pâté De Faisan) 
Pasztet z dziczyzny (Pâté De Gibier) 
Pasztet z drozdów (Pâté De Grives) 
Pasztet z zająca (Pâté De Lièvre) 
Pasztet z młodych kuropatw (Pâté De Perdreaux) 
Pasztet z dzika (Pâté De Sanglier) 
Młoda kuropatwa (Perdreau) 
Młoda kuropatwa z kurkami (Perdreau Aux Girolles) 
Młoda kuropatwa pieczona (Perdreau Rôti) 
Gołąb z przyprawami korzennymi (Pigeon Aux Épices) 
Perliczka naszpikowana truflami (Pintade Truffée) 
Młoda perliczka pieczona (Pintadeau Rôti) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z szynką i grzybami (Pizza Au Jambon Et Aux Champignons) 
Wieprzowina (Porc) 
Kurczak z borowikami (Poulet Aux Cèpes) 
Kurczak z grzybami (Poulet Aux Champignons) 
Kurczak z kurkami (Poulet Aux Girolles) 
Kurczak ze smardzami (Poulet Aux Morilles) 
Kurczak z boczniakami (Poulet Aux Pleurotes) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak pieczony z kurkami (Poulet Rôti Aux Girolles) 
Schab jagnięcy z kością (Racks D’Agneau) 
Potrawka z baraniny (Ragoût De Mouton) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Grasica cielęca z borowikami (Ris De Veau Aux Cèpes) 
Grasica cielęca z grzybami (Ris De Veau Aux Champignons) 
Grasica cielęca z kurkami (Ris De Veau Aux Girolles) 
Grasica cielęca ze smardzami (Ris De Veau Aux Morilles) 
Grasica cielęca z truflami (Ris De Veau Aux Truffes) 
Grasica cielęca pieczona z grzybami (Ris De Veau Rôti Aux Champignons) 
Risotto z maślakami (Risotto Aux Bolets) 
Risotto z borowikami (Risotto Aux Cèpes) 
Risotto z grzybami (Risotto Aux Champignons) 
Risotto z kurkami (Risotto Aux Girolles) 
Risotto z truflami (Risotto Aux Truffes) 
Pieczeń cielęca (Rôti D’Agneau) 
Pieczeń z sarny (Rôti De Chevreuil) 
Pieczeń wieprzowa (Rôti De Porc) 
Pieczeń wieprzowa z suszonymi śliwkami (Rôti De Porc Aux Pruneaux) 
Pieczeń z dzika (Rôti De Sanglier) 
Pieczeń cielęca (Rôti De Veau) 
Sałatka nicejska (Salade Niçoise) 
Mięso z dzika (Sanglier) 
Kiełbaska z Tuluzy na ciepło (Saucisse De Toulouse) 
Jagnięcina smażona (Sauté D’Agneau) 
Wieprzowina smażona z pieprzem (Sauté De Porc Poivré) 
Tarta z figami (Tarte Aux Figues) 
Teryna z sarniny (Terrine De Chevreuil) 
Teryna z bażanta (Terrine De Faisan) 
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier) 
Teryna z zająca (Terrine De Lièvre) 
Teryna z młodego dzika (Terrine De Marcassin) 
Teryna z młodej kuropatwy (Terrine De Perdreaux) 
Teryna z dzika (Terrine De Sanglier) 
Filet z polędwicy wołowe (Tournedos Rossini) 
Żeberka wieprzowe z karmelem (Travers De Porc Au Caramel) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 
Dziczyzna (Venaison) 
Drób faszerowany z truflami (Volaille Farcie Aux Truffes) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.