Połączenia

Beaune Rouge   
Struś po diabelsku (Autruche À La Diable) 
Kaczka (Canard) 
Ślimaki w czerwonym winie zapiekane w kasolecie (Cassolette D'Escargots À La Vigneronne) 
Tort malinowy otoczony biszkoptami (Charlotte Aux Framboises) 
Potrawka z drobiu w galarecie (Chaud - Froid De Volaille) 
Mięso z koźlęcia (Chevreau) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina w sosie lub pieczona (Chevreuil En Sauce Ou Rôti) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu z borowikami (Confit De Canard Aux Cèpes) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu z kurkami (Confit De Canard Aux Girolles) 
Głuszec z winogronami (Coq De Bruyère Aux Raisins) 
Głuszec duszony z winogronami (Coq De Bruyère Braisé Aux Raisins) 
Głuszec pieczony (Coq De Bruyère Rôti) 
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème) 
Kotlety cielęce z kostką w papilotach (Côtes De Veau En Papillotes) 
Kotlety cielęce z kostką zapiekane z cebulą, serem i bułką tartą (Côtes De Veau Foyot) 
Duszone mięso z dzika (Daube De Sanglier) 
Indyk faszerowany (Dinde Farcie) 
Indyk pieczony (Dinde Rôtie) 
Łopatka jagnięca pieczona przez siedem godzin w piekarniku (Épaule D’Agneau De Sept Heures) 
Eskalopek z tłustej wątróbki z jabłkami (Escalope De Foie Gras Aux Pommes) 
Eskalopek z kaczej tłustej wątróbki z jabłkami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Pommes) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Bażant z winogronami (Faisan Aux Raisins) 
Bażant pieczony (Faisan Rôti) 
Polędwica wołowa z osadem z wina (Filet De Boeuf À La Lie De Vin) 
Polędwica wołowa pieczona (Filet De Boeuf Rôti) 
Polędwica cielęca z kurkami (Filet De Veau Aux Girolles) 
Polędwiczki wieprzowe (Filets Mignons De Porc) 
Ser Brie – ser z krowiego mleka (Fromage Brie - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mont D’Or – ser z krowiego mleka (Fromage Mont D’Or - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Rouy – ser z krowiego mleka (Fromage Rouy - Fromage Au Lait De Vache) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Szynka w sosie (Jambon En Sauce) 
Twardzioszki przydrożne – grzyby (Mousserons D’Automne) 
Twardzioszki przydrożne –grzyby (Mousserons Des Près) 
Gęsi po alzacku (Oies À L’Alsacienne) 
Gęsi pieczone w piekarniku (Oies Au Four) 
Gęsi z kasztanami jadalnymi (Oies Aux Marrons) 
Gęsi pieczone (Oies Rôties) 
Pasztet ze skowronków (Pâté D’Alouettes) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Gołąb pieczony i liście kapusty faszerowane tłustą wątróbką (Pigeon Rôti Et Feuilles De Choux Farcies Au Foie Gras) 
Pularda gotowana w pęcherzu wieprzowym (Poularde En Vessie) 
Pularda faszerowana (Poularde Farcie) 
Pularda naszpikowana truflami (Poularde Truffée) 
Bażancica pieczona (Poule Faisane Rôtie) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Potrawka z baraniny z sosem na bazie śmietany, krewetek i grzybów (Ragoût De Mouton Bonne Femme) 
Grasica cielęca przyrumieniona na złoto ze śmietaną (Ris De Veau Doré À La Crème) 
Rostbef pieczony w piekarniku (Rosbif Au Four) 
Rostbef na zimno (Rosbif Froid) 
Pieczeń cielęca (Rôti D’Agneau) 
Pieczeń z sarny (Rôti De Chevreuil) 
Bażant pieczony z sosem z wina (Salmis De Faisan) 
Szynka smażona z ostrym sosem (Saupiquet Jambon) 
Suflet z szynką (Soufflé Au Jambon) 
Teryna z dzika (Terrine De Sanglier) 
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos) 
Mięsa chude (Viandes Légères) 
Drób z estragonem (Volaille À L’Estragon) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.