Połączenia

Anjou Rouge   
Jagnięcina z curry (Agneau Au Curry) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Kaczka piżmowa z oliwkami (Canard Barbarie Aux Olives) 
Comber z młodego jagnięcia (Baron D’Agneau De Lait) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Wołowina naszpikowana boczkiem z marchewką i cebulą (Boeuf Mode) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Wędliny (Charcuteries) 
Mięso z koźlęcia (Chevreau) 
Mięso z koźlęcia pieczone (Chevreau Rôti) 
Mały kurczak z rusztu (Coquelet Grillé) 
Kasza kuskus (Couscous) 
Kasza kuskus z kilkoma rodzajami mięsa (Couscous Royal) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Dyszek cielęcy z marchewką, cebulą i winem Anjou (Cul De Veau À L’Angevine) 
Jagnięcina z curry (Curry D’Agneau) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Polędwica wołowa (Filet De Bœuf) 
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée) 
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Edam – ser z krowiego mleka (Fromage Edam) 
Ser Gouda – ser z krowiego mleka (Fromage Gouda - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Mimolette - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Port-Salut – ser z krowiego mleka (Fromage Port-Salut - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Reblochon – ser z krowiego mleka (Fromage Reblochon - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Paulin - ser z krowiego mleka (Fromage Saint Paulin - Fromage Au Lait De Vache) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Szynka wędzona (Jambon Fumé) 
Ozór wołowy peklowany w solance z saletrą i gotowany (Langue De Boeuf À L’Écarlate) 
Królik (Lapin) 
Królik z oliwkami (Lapin Aux Olives) 
Królik z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Lapin Chasseur) 
Twardzioszki przydrożne – grzyby (Mousserons D’Automne) 
Twardzioszki przydrożne –grzyby (Mousserons Des Près) 
Jajka w koszulkach z szynką (Œufs Pochés Au Jambon) 
Gęsi faszerowane (Oies Farcies) 
Omlet (Omelette) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Wieprzowina (Porc) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Wołowina gotowana z warzywami (Pot Au Feu) 
Kura gotowana faszerowana z warzywami (Poule Au Pot Farcie) 
Kurczak (Poulet) 
Kurczak na zimno (Poulet Froid) 
Quiche z porami (Quiche Aux Poireaux) 
Tarta lotaryńska (Quiche Lorraine) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Sałatka z kaczej lub gęsiej piersi wędzonej (Salade De Magret Fumé) 
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon) 
Filet panierowany z polędwicy wołowej z sosem ze świeżych pomidorów i cebuli z ziołami (Tournedos Pané Sauce Vierge) 
Cielęcina (Veau) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.