Połączenia

Côtes De Provence Rosé   
Podroby indycze z rzepą (Abattis De Dinde Aux Navets) 
Kulki z dorsza smażone na głębokim oleju (Accras De Morue) 
Jagnięcina z curry (Agneau Au Curry) 
Jagnięcina z pomidorami i bazylią (Agneau Aux Tomates Et Basilic) 
Aloza z rusztu po angielsku (Alose Grillée À L’Anglaise) 
Pasta z sardeli i oliwy (Anchoïade) 
Węgorze smażone na głębokim oleju (Anguilles Frites) 
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule) 
Szparagi z sosem winegret (Asperges Vinaigrette) 
Auszpiki prowansalskie (Aspics Provençal) 
Auszpiki z szynki i drobiu (Aspics De Jambon Et De Volaille) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Labraks z koperkiem (Bar - Loup De Mer Au Fenouil) 
Labraks z rusztu (Bar - Loup De Mer Grillé) 
Comber jagnięcy z ziołami prowansalskimi (Baron D’Agneau Aux Herbes De Provence) 
Comber z młodego jagnięcia (Baron D’Agneau De Lait) 
Kawałki wątróbki z rai w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Foie De Raie) 
Wątróbki drobiowe w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Foies De Volaille) 
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines) 
Zupa z krabów (Bisque De Crabes) 
Zupa z raków (Bisque D’Écrevisses) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Surowa wołowina z bazylią (Bœuf Cru Au Basilic) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Zapiekanka z purée z dorsza (Brandade De Morue) 
Szaszłyki (Brochettes) 
Szaszłyki z jagnięciny na sposób orientalny (Brochettes D’Agneau Kébab) 
Szaszłyki rybne (Brochettes De Poissons) 
Szaszłyki wieprzowe z suszonymi śliwkami (Brochettes De Porc Aux Pruneaux) 
Szaszłyki z ogonów langustynek (Brochettes De Queues De Langoustines) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Przepiórki faszerowane z tłustą wątróbką (Cailles Farcies Lucullus) 
Keks z szynką z kością (Cake Au Jambon À L’Os) 
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre) 
Kaczka lakierowana (Canard Laqué) 
Włoski makaron w formie dużych rurek (Cannellonis) 
Carrpaccio z wołowiny (Carpaccio De Bœuf) 
Carpaccio z łososia (Carpaccio De Saumon) 
Schab jagnięcy z kością po langwedocku (Carré D’Agneau À La Languedocienne) 
Schab jagnięcy z kością po nicejsku (Carré D’Agneau À La Niçoise) 
Schab barani z kością (Carré De Mouton) 
Schab wieprzowy z kością po langwedocku (Carré De Porc À La Languedocienne) 
Kawior z bakłażanów (Caviar D’Aubergines) 
Wędliny (Charcuteries) 
Gruby kotlet z polędwicy wołowej z sosem bearneńskim - Châteaubriant À La Sauce Béarnaise (Châteaubriant À La Sauce Béarnaise) 
Mięso z koźlęcia (Chevreau) 
Potrawka z homara (Civet De Homard) 
Potrawka z langusty (Civet De Langouste) 
Gęsty bulion z mięsa wołowego (Consommé De Bœuf) 
Mały kurczak z zielonym groszkiem (Coquelet Aux Petits Pois) 
Mały kurczak upieczony na złoto podawany z musem cytrynowym (Coquelet Doré Au Four Et Mousse De Citron) 
Małże Świętego Jakuba z sosem z czerwonego wina (Coquilles Saint Jacques À La Bordelaise) 
Małże Świętego Jakuba po prowansalsku (Coquilles Saint Jacques À La Provençale) 
Małże Świętego Jakuba z borowikami (Coquilles Saint Jacques Aux Cèpes) 
Rożki z szynki faszerowane sałatką z warzyw pokrojonych w kostkę (Cornets De Jambon – Macédoine) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z bekonem (Côtes D’Agneau Au Bacon) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z ziołami (Côtes D’Agneau Aux Herbes) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Kotlety wieprzowe z kostką (Côtes De Porc) 
Kotlety cielęce z kostką z sałatką z pomidorów na ostro (Côtes De Veau Au Rougail De Tomates) 
Kotlety cielęce z kostką w papilotach (Côtes De Veau En Papillotes) 
Kotlety cielęce z kostką z rusztu (Côtes De Veau Grillées) 
Duży makaron „kolanka” z pomidorami, serem Mozzarella i ziołami (Coudes À La Primavèra) 
Kasza kuskus z kurczakiem (Couscous Au Poulet) 
Kasza kuskus z warzywami (Couscous Aux Légumes) 
Krab (Crabe) 
Krab po antylsku (Crabe À L’Antillaise) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Klopsiki z kurczaka panierowane w bułce tartej (Croquettes De Poulet) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Udko z indyka z soczewicą (Cuisse De Dinde Aux Lentilles) 
Udka z indyka z soczewicą (Cuisses De Dinde Aux Lentilles) 
Jagnięcina z curry (Curry D’Agneau) 
Kurczak z curry (Curry De Poulet) 
Mięso drobiowe z curry (Curry De Volaille) 
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale) 
Dorada z estragonem (Dorade - Daurade À L’Estragon) 
Cykorie z szynką (Endives Au Jambon) 
Łopatka wieprzowa (Épaule De Porc) 
Ślimaki (Escargots) 
Ciasteczka francuskie z serem (Feuilletés Au Fromage) 
Wątróbka cielęca z bekonem (Foie De Veau Au Bacon) 
Wątróbki drobiowe ze smardzami (Foies De Volaille Aux Morilles) 
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Zapiekanka z bakłażanów (Gratin D’Aubergines) 
Homar (Homard) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Langusta (Langouste) 
Langusta z rusztu (Langouste Grillée) 
Królik (Lapin) 
Królik z musztardą (Lapin À La Moutarde) 
Melon z szynką (Melon Au Jambon) 
Melon z szynką parmeńską (Melon Au Jambon De Parme) 
Dorsz z sosem Aïoli (Morue À L’Aïoli) 
Małże z curry (Moules Au Curry) 
Baranina z curry (Mouton Au Curry) 
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés Aux Truffes) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Indyk w potrawce z pomidorów i białego wina (Osso Bucco De Dinde) 
Zupa z ogonów wołowych (Oxtail Queue De Bœuf) 
Makaron z owocami morza (Pâtes Aux Fruits De Mer) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Mała eskalopka cielęca z makaronem lasagne i brokułami (Piccata De Veau Aux Lasagnes Et Brocolis) 
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne) 
Ryba gotowana w bulionie z dodatkiem białego wina (Poisson À La Nage) 
Ryby z rusztu (Poissons Grillés) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak z estragonem (Poulet À L’Estragon) 
Kurczak z curry (Poulet Au Curry) 
Kurczak z bakłażanami (Poulet Aux Aubergines) 
Kurczak z ziołami (Poulet Aux Herbes) 
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites) 
Kurczak na zimno (Poulet Froid) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak z przyprawą tandoori (Poulet Tandoori) 
Tarty z nadzieniem i masą jajeczną (Quiches) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Risotto ze szparagami (Risotto Aux Asperges) 
Barweny (Rougets) 
Barweny z szynką parmeńską i koperkiem (Rougets Au Parme Et Au Fenouil) 
Barweny z rusztu (Rougets Grillés) 
Barweny zapiekane z pianą z białek z kremem z czosnku dętego (Rougets Soufflés À La Crème De Ciboule) 
Piotrosz z rusztu z koperkiem (Saint Pierre Grillé Au Fenouil – Poisson.) 
Sałatka Cezara (Salade César) 
Sałatka słodko-słona (Salade Composée Sucrée Salée) 
Sałatka z piersi drobiowej (Salade De Blanc De Volaille) 
Sałatka z wołowiny z trawą cytrynową (Salade De Boeuf À La Citronnelle) 
Sałatka z kaszy kuskus z cebulą, pomidorami i ziołami (Salade De Couscous Façon Taboulé) 
Sałatka z langustynek (Salade De Langoustines) 
Mix sałatowy (Salade De Mesclun - Mesclum) 
Sałatka z barweny i smażonej lub marynowanej papryki (Salade De Rougets Et De Poivrons Confits) 
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates) 
Sałatka nicejska (Salade Niçoise) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Sałata zielona (Salade Verte) 
Sałatki (Salades) 
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Łosoś wędzony (Saumon Fumé) 
Łosoś marynowany z koperkiem (Saumon Mariné À L’Aneth) 
Zupa z truskawek (Soupe De Fraises) 
Zupa rybna (Soupe De Poissons) 
Zupa prowansalska z bazylią (Soupe Provençale Au Pistou) 
Spaghetti z bazylią (Spaghettis Au Basilic) 
Sałatka z kaszy kuskus z cebulą, pomidorami i ziołami (Taboulé) 
Marokańska potrawka z miętusa (Tajine De Lotte) 
Teryna z wątróbek drobiowych (Terrine De Foies De Volaille) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Teryna drobiowa (Terrine De Volaille) 
Teryny (Terrines) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Tuńczyk smażony lub marynowany z młodym czosnkiem (Thon Confit À L’Ail Nouveau) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Zapiekanka z dorsza z oliwą z oliwek (Tian De Morue À L’Huile D’Olive) 
Tortille z kurczakiem i trzema rodzajami papryki (Tortillas De Poulet Aux 3 Poivrons) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Rak pustelnik i sałatka z brzoskwiń (Tourteau Et Pêches En Salade) 
Drób z estragonem (Volaille À L’Estragon) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.