Połączenia

Alsace Gewurztraminer Blanc    
Nagład (Barbue Poisson) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Bułka drożdżowa (Brioche) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Kaczka lakierowana (Canard Laqué) 
Kaczka pieczona z brzoskwiniami (Canard Rôti Aux Pêches) 
Carrpaccio z wołowiny (Carpaccio De Bœuf) 
Gruby kotlet z polędwicy wołowej z sosem bearneńskim - Châteaubriant À La Sauce Béarnaise (Châteaubriant À La Sauce Béarnaise) 
Sarnina z borówkami (Chevreuil Aux Airelles) 
Małże Świętego Jakuba z pomarańczami (Coquilles Saint Jacques À L’Orange) 
Małże Świętego Jakuba z borowikami (Coquilles Saint Jacques Aux Cèpes) 
Jagnięcina z curry (Curry D’Agneau) 
Kurczak z curry (Curry De Poulet) 
Mięso drobiowe z curry (Curry De Volaille) 
Karkówka wieprzowa z curry (Curry D’Échine De Porc) 
Eskalopek z indyka z curry (Escalope De Dinde Au Curry) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Bażant gotowany z dodatkiem koniaku a następnie pieczony w piekarniu z tłustą wątróbką (Faisan Souvaroff) 
Ciasteczka francuskie z serem Roquefort (Feuilletés Au Roquefort) 
Polędwica wołowa w sosie słodko-kwaśnym (Filet De Boeuf À L’Aigre–Doux) 
Filety z piotrosza ze śmietaną (Filets De Saint Pierre À La Crème) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Tłusta wątróbka bez dodatku przypraw (Foie Gras Au Naturel) 
Tłusta kacza wątróbka (Foie Gras De Canard) 
Tłusta gęsia wątróbka (Foie Gras D’Oie) 
Tłusta gęsia wątróbka zapiekana w cieście drożdżowym (Foie Gras D’Oie En Brioche) 
Tłusta gęsia wątróbka smażona z rabarbarem (Foie Gras D’Oie Poêlé À La Rhubarbe) 
Pasztet z tłustej wątróbki (Foie Gras En Pâté) 
Tłusta wątróbka na wpół ugotowana (Foie Gras Mi Cuit) 
Tłusta wątróbka smażona (Foie Gras Poêlé) 
Tłusta wątróbka naszpikowana truflami w winie Madera (Foie Gras Truffé Au Madère) 
Kawałki chleba nabite na długi widelec, maczane w płynnej masie serowej z dodatkiem białego wina, podawanej w specjalnym rondelku/Fondue Vigneronne (Fondue Vigneronne) 
Ser z zieloną lub niebieską pleśnią (Fromage A Pâte Persillée) 
Ser Bleu D’Auvergne – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu D’Auvergne - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fourme D’Ambert – ser z krowiego mleka (Fromage Fourme D’Ambert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gouda – ser z krowiego mleka (Fromage Gouda - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot - ser z owczego mleka (Fromage Maroilles - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mont D’Or – ser z krowiego mleka (Fromage Mont D’Or - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Munster z kminkiem – ser z krowiego mleka (Fromage Munster Au Cumin - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Ser Roquefort – ser z owczego mleka (Fromage Roquefort - Fromage Au Lait De Brebis) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar z imbirem (Homard Au Gingembre) 
Homar w sosie słodko-kwaśnym (Homard En Aigre Doux) 
Homar z rusztu (Homard Grillé) 
Homar w sosie z wina (Homard Newburg) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Homar zapiekany z sosem (Homard Thermidor) 
Langusta w sosie z wina (Langouste Newburg) 
Ozór barani z sosem winegret (Langue De Mouton À La Vinaigrette) 
Przekładaniec z plastrów tłustej wątróbki (Millefeuille De Foie Gras) 
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés À La Truffe) 
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés Aux Truffes) 
Perliczka z winogronami (Pintade Aux Raisins) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Pularda faszerowana (Poularde Farcie) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak z cytryną (Poulet Au Citron) 
Kurczak z curry (Poulet Au Curry) 
Kurczak z curry i mlekiem kokosowym (Poulet Au Curry Et Au Lait De Coco) 
Kurczak z przyprawą tandoori (Poulet Tandoori) 
Kurczak flambirowany na calvadosie z sosem grzybowym (Poulet Vallée D’Auge) 
Grasica cielęca przyrumieniona na złoto ze śmietaną (Ris De Veau Doré À La Crème) 
Risotto z szafranem (Risotto Au Safran) 
Sałatka słodko-słona (Salade Composée Sucrée Salée) 
Sałatka z wątróbek drobiowych (Salade De Foies De Volaille) 
Sałatka owocowa (Salade De Fruits) 
Sałatka z owoców południowych (Salade De Fruits Exotiques) 
Sałatka z kurczaka w przyprawie tandoori (Salade De Poulet Tandoori) 
Marokańska potrawka drobiowa z curry (Tajine De Volaille Au Curry) 
Tarta z mirabelkami (Tarte À La Mirabelle) 
Tarta z rabarbarem (Tarte À La Rhubarbe) 
Tarta cytrynowa (Tarte Au Citron) 
Tarta cytrynowa z bezą (Tarte Au Citron Meringuée) 
Tarta z białym serem (Tarte Au Fromage Blanc) 
Tarta z morelami (Tarte Aux Abricots) 
Tarta z truskawkami (Tarte Aux Fraises) 
Tarta z owocami południowymi (Tarte Aux Fruits Exotiques) 
Tarta z mirabelkami (Tarte Aux Mirabelles) 
Tarta z jeżynami (Tarte Aux Mûres) 
Tarta z jabłkami (Tarte Aux Pommes) 
Tarta z jabłkami po alzacku (Tarte Aux Pommes À L’Alsacienne) 
Tarta ze śliwkami (Tarte Aux Prunes) 
Tarta ze śliwkami węgierkami (Tarte Aux Quetsches) 
Tarta Tatin (Tarte Tatin) 
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie) 
Ciasto bezowe z lodami i bitą śmietaną (Vacherin Glacé) 
Ciasto bezowe z lodami, owocami i bitą śmietaną (Vacherin Glacé Aux Fruits) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.