Połączenia

Alsace Pinot Gris - Tokay - Blanc    
Nagład (Barbue Poisson) 
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem (Bouchées À La Reine) 
Bułka drożdżowa z tłustą wątróbką (Brioche Au Foie Gras) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Kaczka lakierowana (Canard Laqué) 
Tort czekoladowy otoczony biszkoptami (Charlotte Au Chocolat) 
Tort z kasztanami jadalnymi otoczony biszkoptami (Charlotte Aux Marrons) 
Tort orzechowy otoczony biszkoptami (Charlotte Aux Noix) 
Tort z jabłkami otoczony biszkoptami (Charlotte Aux Pommes) 
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème) 
Kurczak z curry (Curry De Poulet) 
Mięso drobiowe z curry (Curry De Volaille) 
Karkówka wieprzowa z curry (Curry D’Échine De Porc) 
Eskalopek z indyka z curry (Escalope De Dinde Au Curry) 
Eskalopek z tłustej wątróbki z jabłkami (Escalope De Foie Gras Aux Pommes) 
Eskalopek z tłustej wątróbki z winogronami (Escalope De Foie Gras Aux Raisins) 
Eskalopek z kaczej tłustej wątróbki z jabłkami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Pommes) 
Eskalopek z tłustej kaczej wątróbki z winogronami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Raisins) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Polędwica wołowa w sosie słodko-kwaśnym (Filet De Boeuf À L’Aigre–Doux) 
Filety z piotrosza ze śmietaną (Filets De Saint Pierre À La Crème) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Tłusta wątróbka z figami (Foie Gras Aux Figues) 
Tłusta wątróbka na ciepło (Foie Gras Chaud) 
Tłusta kacza wątróbka (Foie Gras De Canard) 
Tłusta kacza wątróbka na ciepło z jabłkami (Foie Gras De Canard Chaud Aux Pommes) 
Tłusta kacza wątróbka smażona z piernikiem (Foie Gras De Canard Poêlé Au Pain D’Épices) 
Tłusta kacza wątróbka smażona z jabłkami (Foie Gras De Canard Poêlé Aux Pommes) 
Tłusta gęsia wątróbka (Foie Gras D’Oie) 
Tłusta gęsia wątróbka zapiekana w cieście drożdżowym (Foie Gras D’Oie En Brioche) 
Pasztet z tłustej wątróbki (Foie Gras En Pâté) 
Świeża tłusta wątróbka (Foie Gras Frais) 
Świeża tłusta wątróbka gotowana w specjalnej ścierce (Foie Gras Frais Au Torchon) 
Tłusta wątróbka smażona (Foie Gras Poêlé) 
Tłusta wątróbka smażona z przyprawami korzennymi (Foie Gras Poêlé Aux Épices) 
Tłusta wątróbka naszpikowana truflami (Foie Gras Truffé) 
Kacze wątróbki smażone z jabłkami (Foies De Canard Poêlés Aux Pommes) 
Ser Bleu – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu D’Auvergne – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu D’Auvergne - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu De Bresse – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu De Bresse - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu Des Causses – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu Des Causses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Dziczyzna (Gibier) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar w sosie słodko-kwaśnym (Homard En Aigre Doux) 
Homar z rusztu (Homard Grillé) 
Ostrygi (Huîtres) 
Mus czekoladowy (Mousse Au Chocolat) 
Gęsi pieczone (Oies Rôties) 
Perliczka z winogronami (Pintade Aux Raisins) 
Perliczka pieczona (Pintade Rôtie) 
Perliczka pieczona w specjalnym żelaznym garnku (Pintade Rôtie En Cocotte) 
Młoda perliczka po normandzku (Pintadeau À La Normande) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak z ananasem (Poulet À L’Ananas) 
Kurczak z curry (Poulet Au Curry) 
Kurczak z przyprawą tandoori (Poulet Tandoori) 
Grasica cielęca przyrumieniona na złoto ze śmietaną (Ris De Veau Doré À La Crème) 
Tarta z morelami (Tarte Aux Abricots) 
Tarta z jabłkami po alzacku (Tarte Aux Pommes À L’Alsacienne) 
Tarta ze śliwkami węgierkami (Tarte Aux Quetsches) 
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie) 
Teryna ze świeżej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras Frais) 
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier) 
Ciasto bezowe z lodami i bitą śmietaną (Vacherin Glacé) 
Ciasto bezowe z lodami, owocami i bitą śmietaną (Vacherin Glacé Aux Fruits) 
Drób (Volaille) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.