Połączenia

Pessac Léognan Blanc   
Nagład (Barbue Poisson) 
Żabnica (Baudroie) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem (Bouchées À La Reine) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Szczupak w sosie (Brochet En Sauce) 
Szczupak gotowany w sosie (Brochet Poché En Sauce) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Karp faszerowany (Carpe Farcie) 
Kawior (Caviar) 
Małże Świętego Jakuba z sosem z czerwonego wina (Coquilles Saint Jacques À La Bordelaise) 
Małże Świętego Jakuba po prowansalsku (Coquilles Saint Jacques À La Provençale) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Dzwonka z łososia gotowane (Darnes De Saumon Pochées) 
Ciasteczla francuskie z miętusem i kurkami (Feuilletés De Lotte Aux Girolles) 
Filet z piotrosza gotowany w sosie (Filet De Saint-Pierre Poché En Sauce) 
Filet z soli gotowany w sosie (Filet De Sole Pochée En Sauce) 
Filety z barweny smażone (Filets De Rougets Poêlés) 
Filety z soli (Filets De Sole) 
Filety z soli z sosem z małż, krewetek i grzybów (Filets De Sole À La Dieppoise) 
Filety z soli po normandzku (Filets De Sole À La Normande) 
Filety z soli z masła, szalotek i białego wina (Filets De Sole Au Beurre Blanc) 
Teryna z tłustej wątróbki (Foie Gras En Terrine) 
Ser twardy (Fromage A Pâte Dure) 
Ser Cabécou –ser z koziego mleka (Fromage Cabécou - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Miętus zawijany z szafranem (Gigot De Lotte Au Safran) 
Homar (Homard) 
Homar z rusztu (Homard Grillé) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Homar pieczony z przyprawami korzennymi (Homard Rôti Aux Épices) 
Homar pieczony i chrupkie warzywa (Homard Rôti Et Légumes Croquants) 
Homar zapiekany z sosem (Homard Thermidor) 
Ostrygi po amerykańsku (Huîtres À L’Américaine) 
Ostrygi faszerowane (Huîtres Farcies) 
Langusta (Langouste) 
Langusta z curry (Langouste Au Curry) 
Langusta z rusztu (Langouste Grillée) 
Langusta zapiekana z sosem (Langouste Thermidor) 
Lasagne z krabem (Lasagnes Au Crabe) 
Żabnica (Lotte – Baudroie) 
Miętus gotowany w sosie (Lotte Pochée En Sauce) 
Ikra śledzi (Œufs De Harengs) 
Pularda z truflami (Poularde Aux Truffes) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Quiche z porami (Quiche Aux Poireaux) 
Tarta lotaryńska (Quiche Lorraine) 
Grasica cielęca przyrumieniona na złoto ze śmietaną (Ris De Veau Doré À La Crème) 
Sałatka z homara (Salade De Homard) 
Sandacz gotowany w sosie (Sandre Poché En Sauce) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Łosoś z rusztu z sosem grzybowym (Saumon Grillé Sauce Mouchetée) 
Łosoś gotowany w sosie (Saumon Poché En Sauce) 
Kapuśniak (Soupe Aux Choux) 
Marokańska potrawka z kurczaka z cytrynami kandyzowanymi (Tajine De Poulet Aux Citrons Confits) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Rak pustelnik z rusztu (Tourteau Grillé) 
Pstrąg wędzony (Truite Fumée) 
Pstrąg gotowany w sosie (Truite Pochée En Sauce) 
Pstrąg o mięsie w kolorze łososiowym (Truite Saumonée) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.