Połączenia

Madiran Rouge   
Bekas z borowikami (Bécasse Aux Cèpes) 
Bekas flambirowany / Płonący bekas (Bécasse Flambée) 
Bekasy (Bécasses) 
Bekasy flambirowane / Płonące bekasy (Bécasses Flambées) 
Kawałki cykorii w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets D'Endives) 
Wołowina z rusztu (Boeuf Grillé) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Kiszka czarna z rusztu (Boudin Noir Grillé) 
Kiszka czarna smażona (Boudin Noir Poêlé) 
Kiszka czarna smażona z jabłkami (Boudin Noir Sauté Aux Pommes) 
Szaszłyki z wołowiny (Brochettes De Bœuf) 
Szaszłyki z łososia z borowikami (Brochettes De Saumon Aux Cèpes) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka z oliwkami (Canard Aux Olives) 
Kaczka z jabłkami (Canard Aux Pommes) 
Kaczka z nerkami (Canard Aux Rognons) 
Mała kaczka z kapustą (Canette Au Chou) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Potrawka z zająca po królewsku (Civet De Lièvre À La Royale) 
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier) 
Baranina z przyprawą Colombo (Colombo De Mouton) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu z borowikami (Confit De Canard Aux Cèpes) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu z kurkami (Confit De Canard Aux Girolles) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu z soczewicą (Confit De Canard Aux Lentilles) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit De Canard Froid) 
Kurczak gotowany w tłuszczu (Confit De Poulet) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu według przepisu z Landów (Confit D’Oie À La Landaise) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu podawane ze smażonymi ziemniakami (Confit d’Oie À La Sarladaise) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu podawane ze smażonymi na złoto ziemniakami (Confit D’Oie Aux Pommes Rissolées) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit D???Oie Froid) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Kogut w winie (Coq Au Vin) 
Kotlet wołowy z kostką (Côte De Bœuf) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu (Côte De Boeuf Grillée) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu z sosem z czerwonego wina (Côte De Boeuf Grillée Sauce Marchand De Vin) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce (Côtes D’Agneau) 
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème) 
Gęsie szyjki faszerowane (Cous D’Oie Farcis) 
Udka z kaczki (Cuisses De Canard) 
Udka z kaczki gotowane w tłuszczu (Cuisses De Canards Confites) 
Jagnięcina z curry (Curry D’Agneau) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/ chataignes (Dinde Farcie Aux Châtaignes) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons) 
Łopatka jagnięca faszerowana (Épaule D’Agneau Farcie) 
Łopatka z sarny z soczewicą (Épaule De Chevreuil Aux Lentilles) 
Eskalopek z tłustej wątróbki z winogronami (Escalope De Foie Gras Aux Raisins) 
Eskalopek z kaczej tłustej wątróbki z jabłkami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Pommes) 
Eskalopek z tłustej kaczej wątróbki z winogronami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Raisins) 
Ciasteczka francuskie z serem Roquefort (Feuilletés Au Roquefort) 
Polędwica jagnięca pieczona (Filet D’Agneau Rôti) 
Polędwica wołowa w cieście francuskim (Filet De Boeuf En Croûte) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Teryna z tłustej wątróbki (Foie Gras En Terrine) 
Tłusta wątróbka smażona (Foie Gras Poêlé) 
Tłusta wątróbka naszpikowana truflami (Foie Gras Truffé) 
Ser miękki z płukaną skórką (Fromage A Pâte Molle Et A Croûte Lavée) 
Ser Brie z płynnym miąższem - ser z krowiego mleka (Fromage Brie Très Fait - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser owczy baskijski (Fromage De Brebis Basque) 
Ser z Pirenejów – ser z krowiego mleka (Fromage Des Pyrénées - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot - ser z owczego mleka (Fromage Maroilles - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mont D’Or – ser z krowiego mleka (Fromage Mont D’Or - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Morbier – ser z krowiego mleka (Fromage Morbier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Dziczyzna (Gibier) 
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils) 
Udziec jagnięcy z miętą (Gigot D’Agneau À La Menthe) 
Udziec jagnięcy po angielsku z sosem miętowym (Gigot D’Agneau À L’Anglaise Sauce À La Menthe) 
Pularda zawijana w winie (Gigot De Poularde Au Vin) 
Pularda zawijana w winie (Gigot De Poularde Au Vin) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Zapiekanka z borowików z ziemniakami (Gratin De Cèpes Aux Pommes De Terre) 
Zapiekanka z grzybów (Gratin De Champignons) 
Zapiekanka z dolnych części kwiatostanu karczochów (Gratin De Fonds D’Artichauts) 
Frykanda cielęce z borowikami (Grenadins De Veau Aux Cèpes) 
Kawałki mięsa pieczone na ruszcie (Grillades) 
Potrawka z baraniny (Halicot Haricot De Mouton) 
Szynka Regionalna – rodzaj szynki wędzonej na sposób wiejski (Jambon De Pays) 
Królik z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Lapin Chasseur) 
Zając po królewsku (Lièvre À La Royale) 
Zając faszerowany gotowany w specjalnym żelaznym garnku (Lièvre Farci En Cocotte) 
Pierś kaczki (Magret De Canard) 
Pierś kaczki z figami (Magret De Canard Aux Figues) 
Mus z gorzkiej czekolady z armaniakiem (Mousse Au Chocolat Amer À L’Armagnac) 
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés Aux Truffes) 
Gęsi po alzacku (Oies À L’Alsacienne) 
Gęsi z kasztanami jadalnymi (Oies Aux Marrons) 
Gęsi pieczone (Oies Rôties) 
Omlet z borowikami (Omelette Aux Cèpes) 
Omlet z truflami (Omelette Aux Truffes) 
Grzywacze (Palombes) 
Pasztet (Pâté) 
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne) 
Młoda kuropatwa po katalońsku (Perdreau À La Catalane) 
Młoda kuropatwa z kurkami (Perdreau Aux Girolles) 
Nóżki wieprzowe faszerowane z truflami (Pieds De Porc Farcis Aux Truffes) 
Perliczka z winogronami (Pintade Aux Raisins) 
Kura gotowana z warzywami (Poule Au Pot) 
Kura gotowana faszerowana z warzywami (Poule Au Pot Farcie) 
Kurczak po baskijsku (Poulet À La Basquaise) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Potrawka z jagnięciny z ziemniakami, rzepą i marchewką (Ragoût D’Agneau Navarin) 
Potrawka z baraniny (Ragoût De Mouton) 
Nerki cielęce (Rognons De Veau) 
Rostbef pieczony w piekarniku (Rosbif Au Four) 
Rostbef na zimno (Rosbif Froid) 
Pieczeń cielęca (Rôti D’Agneau) 
Sałatka z żołądków (Salade De Gésiers) 
Sałatka z kaczej lub gęsiej piersi z jabłkami (Salade De Magrets Aux Pommes) 
Grzywacz pieczony z sosem z wina (Salmis De Palombe) 
Dzik z rożna (Sanglier À La Broche) 
Mięso z dzika pieczone (Sanglier Rôti) 
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche) 
Tarta czekoladowa (Tarte Au Chocolat) 
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie) 
Dziczyzna (Venaison) 
Mięsa w sosie (Viandes En Sauce) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.