Połączenia

Vosne Romanée Rouge   
Bekasy (Bécasses) 
Wołowina duszona (Boeuf En Daube) 
Wołowina z rusztu (Boeuf Grillé) 
Wołowina z cebulą, boczkiem i octem (Boeuf Miroton) 
Wołowina pieczona (Boeuf Rôti) 
Szaszłyki z wołowiny (Brochettes De Bœuf) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka z wiśniami (Canard Montmorency) 
Kaczka pieczona z rzepą (Canard Rôti Aux Navets) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina z borówkami (Chevreuil Aux Airelles) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier) 
Kotlet wołowy z kostką (Côte De Bœuf) 
Kotlet wołowy z kostką ze szpikiem (Côte De Boeuf À La Moelle) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu (Côte De Boeuf Grillée) 
Kotlet wołowy z kostka pieczony ze szpikiem (Côte De Boeuf Rôtie À La Moelle) 
Udziec z sarny (Cuissot De Chevreuil) 
Duszone mięso z dzika (Daube De Sanglier) 
Indyk z truflami (Dinde Aux Truffes) 
Indyk faszerowany (Dinde Farcie) 
Antrykot (Entrecôte) 
Antrykot z grzybami (Entrecôte Forestière) 
Bażant faszerowany (Faisan Farci) 
Bażant pieczony (Faisan Rôti) 
Ciasteczka francuskie z serem (Feuilletés Au Fromage) 
Polędwica wołowa w emulsji z czerwonego wina (Filet De Boeuf À L’Émulsion De Vin Rouge) 
Polędwica wołowa w cieście francuskim (Filet De Boeuf En Croûte) 
Polędwica wołowa pieczona (Filet De Boeuf Rôti) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Frykanda cielęce z boczniakami (Grenadins De Veau Aux Pleurotes) 
Frykanda cielęce duszone (Grenadins De Veau Braisés) 
Drozdy z owocami jałowca (Grives Au Genièvre) 
Drozdy z winogronami (Grives Aux Raisins) 
Królik z kurkami (Lapin Aux Girolles) 
Zając po królewsku (Lièvre À La Royale) 
Baranina w sosie (Mouton En Sauce) 
Grube medaliony z sarniny (Noisettes De Chevreuil) 
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés Aux Truffes) 
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée) 
Omlet z truflami (Omelette Aux Truffes) 
Młoda kuropatwa naszpikowana truflami (Perdreau Truffé) 
Gołąb z pomarańczami (Pigeon À L’Orange) 
Perliczka z truflami (Pintade Aux Truffes) 
Perliczka faszerowana (Pintade Farcie) 
Perliczka naszpikowana truflami (Pintade Truffée) 
Przednia część klatki piersiowej baraniej z rusztu (Poitrine De Mouton Grillée) 
Pularda z truflami i tłustą wątróbką (Poularde À La Souvarov) 
Bażańcica z kapustą (Poule Faisane Au Chou) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak po diabelsku z musztardą (Poulet À La Diable À La Moutarde) 
Kurczak z bielakami (Poulet Aux Mousserons) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Comber z zająca ze śmietaną (Râble De Lièvre À La Crème) 
Nerki ze smardzami (Rognons Aux Morilles) 
Rostbef (Rosbif) 
Rostbef pieczony w piekarniku (Rosbif Au Four) 
Suflet serowy (Soufflé Au Fromage) 
Teryna z sarniny (Terrine De Chevreuil) 
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 
Drób (Volaille) 
Drób w sosie czerwonym (Volailles En Sauce Rouge) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.