Połączenia

Collioure Rouge   
Jagnięcina z przyprawami korzennymi (Agneau Aux Épices) 
Mięso z młodego jagnięcia pieczone (Agneau De Lait Rôti) 
Wołowina duszona (Boeuf En Daube) 
Wołowina z cebulą, boczkiem i octem (Boeuf Miroton) 
Wołowina naszpikowana boczkiem z marchewką i cebulą (Boeuf Mode) 
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Kaczka (Canard) 
Ślimaki z rusztu z sosem Aïoli (Cargolade/Escargots À Aïoli) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Potrawka z zająca (Civet De Lièvre) 
Potrawka z zająca po liońsku (Civet De Lièvre À La Lyonnaise) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade De Poissons) 
Kotlet wołowy z kostką z grzybami (Côte De Boeuf Forestière) 
Kotlet wołowy z kostką smażony (Côte De Boeuf Poêlée) 
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade) 
Antrykot z sosem musztardowym (Entrecôte À La Sauce Moutarde) 
Antrykot z rusztu (Entrecôte Grillée) 
Antrykot smażony (Entrecôte Poêlée) 
Antrykot z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Sauce Au Vin Rouge) 
Antrykot smażony z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Sautée, Sauce Au Vin Rouge) 
Ślimaki (Escargots) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Dziczyzna (Gibier) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue) 
Szynka (Jambon) 
Szynka górska – rodzaj szynki wędzonej na sposób wiejski (Jambon De Montagne) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Królik z kurkami (Lapin Aux Girolles) 
Grube medaliony z mięsa młodego dzika (Noisettes De Marcassin) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Gołąb (Pigeon) 
Gołąb faszerowany z grzybami (Pigeon Farci Aux Champignons) 
Gołąb faszerowany z ryżem (Pigeon Farci Au Riz) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Kurczak z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Poulet Chasseur) 
Kurczak gotowany we własnej krwi i czerwonym winie (Poulet En Barbouille) 
Kurczak z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Poulet Sauce Chasseur) 
Comber z zająca ze śmietaną (Râble De Lièvre À La Crème) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Grasica cielęca ze smardzami (Ris De Veau Aux Morilles) 
Pieczeń wieprzowa z kremem czosnkowym (Rôti De Porc À La Crème D’Ail) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Sałatka z kaczej lub gęsiej piersi wędzonej z owocami (Salade De Magrets Fumés Aux Fruits) 
Mięso z dzika (Sanglier) 
Cielęcina smażona z estragonem (Sauté De Veau À L’Estragon) 
Spaghetti z sosem carbonara (Spaghettis À La Carbonara) 
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier) 
Teryna z zająca (Terrine De Lièvre) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po katalońsku (Thon À La Catalane) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 
Pstrąg (Truite) 
Dziczyzna (Venaison) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.