Połączenia

Morgon Rouge   
Potrawka drobiowa (Blanquette De Volaille) 
Boeuf Strogonow/ Wołowina Strogonow (Boeuf Strogonoff) 
Kiszka z jabłkami (Boudin Aux Pommes) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Dzika kaczka z cebulą dymką (Canard Sauvage Aux Petits Oignons) 
Potrawka z zająca po liońsku (Civet De Lièvre À La Lyonnaise) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit De Canard Froid) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Kotlety cielęce z kostką z sosem na bazie śmietany, krewetek i grzybów (Côtes De Veau À La Bonne Femme) 
Gęsie szyjki faszerowane (Cous D’Oie Farcis) 
Udka z kaczki gotowane w tłuszczu (Cuisses De Canards Confites) 
Baranina duszona (Daube De Mouton) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons) 
Antrykot (Entrecôte) 
Antrykot z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Marchand De Vin) 
Łopatka barania (Épaule De Mouton) 
Bażant (Faisan) 
Bażant po normandzku (Faisan À La Normande) 
Bażant gotowany w specjalnym żelaznym garnku (Faisan Cocotte) 
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu D’Auvergne – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu D’Auvergne - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Emmental lub Emmenthal - ser z krowiego mleka (Fromage Emmental Ou Emmenthal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Dziczyzna (Gibier) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Frykanda cielęce duszone (Grenadins De Veau Braisés) 
Szynka (Jambon) 
Szynka z osadem z wina (Jambon À La Lie De Vin) 
Szynka z kością pieczona (Jambon À L’Os Rôti) 
Szynka biała (Jambon Blanc) 
Szynka duszona (Jambon Braisé) 
Szynka duszona z osadem z wina (Jambon Braisé À La Lie De Vin) 
Szynka surowa (Jambon Cru) 
Szynka Bajońska (Jambon De Bayonne) 
Szynka Regionalna – rodzaj szynki wędzonej na sposób wiejski (Jambon De Pays) 
Szynka z dzika (Jambon De Sanglier) 
Szynka wędzona (Jambon Fumé) 
Szynka Iberyjska (Jambon Ibérique) 
Szynka w galarecie z pietruszką (Jambon Persillé) 
Golonka cielęca (Jarret De Veau) 
Ozór wołowy duszony (Langue De Boeuf Braisée) 
Pierś kaczki (Magret De Canard) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne) 
Perliczka (Pintade) 
Młoda perliczka w armaniaku (Pintadeau À L’Armagnac) 
Mięso gotowane z kapustą (Potée Au Chou) 
Mięso gotowane z fasolą (Potée Aux Flageolets) 
Pularda czyli specjalnie tuczona młoda kura (Poularde) 
Kurczak z curry (Poulet Au Curry) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Potrawka z baraniny (Ragoût De Mouton) 
Pieczeń z indyka (Rôti De Dinde) 
Kiełbasa zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Brioché) 
Kiełbasa zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson En Brioche) 
Teryna z kaczki (Terrine De Canard) 
Teryna z wątróbek drobiowych (Terrine De Foies De Volaille) 
Teryna z młodego królika (Terrine De Lapereau) 
Teryna drobiowa (Terrine De Volaille) 
Teryny (Terrines) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo i ziołami aromatycznymi (Tête De Veau Sauce Ravigote) 
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos) 
Mięsa w sosie (Viandes En Sauce) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.