Połączenia

Bergerac Rouge   
Mięso z młodego jagnięcia (Agneau De Lait) 
Węgorze wędzone (Anguilles Fumées) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Comber z młodego jagnięcia (Baron D’Agneau De Lait) 
Wątróbki drobiowe w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Foies De Volaille) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau) 
Szaszłyki z wołowiny (Brochettes De Bœuf) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka pieczona z brzoskwiniami (Canard Rôti Aux Pêches) 
Carrpaccio z wołowiny (Carpaccio De Bœuf) 
Potrawka z mięsa i fasoli (Cassoulet) 
Wędliny (Charcuteries) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu z soczewicą (Confit De Canard Aux Lentilles) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit De Canard Froid) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit D???Oie Froid) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu z ziołami (Côtes D’Agneau Grillées Aux Herbes) 
Gęsie szyjki faszerowane (Cous D’Oie Farcis) 
Kasza kuskus (Couscous) 
Kasza kuskus z kurczakiem (Couscous Au Poulet) 
Kasza kuskus z kilkoma rodzajami mięsa (Couscous Royal) 
Udka z kaczki (Cuisses De Canard) 
Udka z kaczki gotowane w tłuszczu (Cuisses De Canards Confites) 
Indyk z truflami (Dinde Aux Truffes) 
Antrykot z rusztu (Entrecôte Grillée) 
Łopatka jagnięca faszerowana (Épaule D’Agneau Farcie) 
Flan z kasztanami jadalnymi (Flan Aux Châtaignes) 
Ser miękki (Fromage A Pâte Molle) 
Ser miękki z porostem pleśniowym (Fromage A Pâte Molle Et A Croûte Fleurie) 
Ser Brie – ser z krowiego mleka (Fromage Brie - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Carré De L’Est - ser z krowiego mleka (Fromage Carré De L’Est - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Edam – ser z krowiego mleka (Fromage Edam) 
Ser Gouda – ser z krowiego mleka (Fromage Gouda - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Dziczyzna (Gibier) 
Kawałki mięsa pieczone na ruszcie (Grillades) 
Potrawka z baraniny (Halicot Haricot De Mouton) 
Golonka cielęca (Jarret De Veau) 
Minóg z sosem z czerwonego wina (Lamproie À La Bordelaise) 
Pierś kaczki (Magret De Canard) 
Piersi kaczki z zielonym pieprzem (Magrets De Canard Au Poivre Vert) 
Grube medaliony z sarniny (Noisettes De Chevreuil) 
Kulka cielęca duszona (Noix De Veau Braisée) 
Zapiekanka z purée ziemniaczanego i sarniny (Parmentier De Chevreuil) 
Kawałek mięsa wołowego z borowikami (Pièce De Boeuf Aux Cèpes) 
Perliczka z winogronami (Pintade Aux Raisins) 
Perliczka faszerowana z brukselką (Pintade Farcie Aux Choux De Bruxelles) 
Ryba z sosem z czerwonego wina (Poisson Sauce Au Vin Rouge) 
Kurczak (Poulet) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak po prowansalsku (Poulet À La Provençale) 
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Grasica cielęca z borowikami (Ris De Veau Aux Cèpes) 
Sałatka z żołądkami, kaczą piersią i foie gras (Salade Landaise) 
Kiełbaska wieprzowa z rusztu (Saucisse De Porc Grillée) 
Kiełbaska wieprzowa smażona (Saucisse De Porc Poêlée) 
Kiełbaska z Tuluzy na ciepło (Saucisse De Toulouse) 
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche) 
Zupa z połówek zielonego groszku (Soupe De Pois Cassés) 
Spaghetti z sosem bolońskim (Spaghettis À La Bolognaise) 
Tarta serowa (Tarte Aux Fromages) 
Tarta prowansalska z serem (Tarte Provençale Au Fromage) 
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie) 
Cielęcina w białym sosie (Veau En Sauce Blanche) 
Cielęcina w brązowym sosie (Veau En Sauce Brune) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.