Połączenia

Corbières Rouge   
Mięso z młodego jagnięcia (Agneau De Lait) 
Mięso z jagnięcia wyhodowanego w Pirenejach (Agneau Des Pyrénées) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Comber jagnięcy z ziołami prowansalskimi (Baron D’Agneau Aux Herbes De Provence) 
Wołowina duszona (Boeuf En Daube) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Szaszłyki z wołowiny (Brochettes De Bœuf) 
Szaszłyki wieprzowe z suszonymi śliwkami (Brochettes De Porc Aux Pruneaux) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki w papryce (Cailles En Poivrons) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka pieczona z brzoskwiniami (Canard Rôti Aux Pêches) 
Włoski makaron w formie dużych rurek (Cannellonis) 
Ślimaki z rusztu z sosem Aïoli (Cargolade/Escargots À Aïoli) 
Schab jagnięcy z kością po langwedocku (Carré D’Agneau À La Languedocienne) 
Schab jagnięcy z kością i zapiekanka z warzyw (Carré D’Agneau Et Son Tian De Légumes) 
Schab jagnięcy z kością pieczony (Carré D’Agneau Rôti) 
Schab wieprzowy z kością po langwedocku (Carré De Porc À La Languedocienne) 
Schab cielęcy z kością po prowansalsku (Carré De Veau À La Provençale) 
Borowiki (Cèpes) 
Wędliny (Charcuteries) 
Sarnina (Chevreuil) 
Zapiekanka z cykorii (Chicons Au Gratin) 
Potrawka z królika (Civet De Lapin) 
Potrawka z dzikiego królika (Civet De Lapin De Garenne) 
Potrawka z zająca (Civet De Lièvre) 
Potrawka z zająca po królewsku (Civet De Lièvre À La Royale) 
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier) 
Potrawka z dzika z purée z kasztanów jadalnych (Civet De Sanglier À La Purée De Marron) 
Wieprzowina gotowana w tłuszczu (Confit De Porc) 
Mały kurczak pieczony na płasko z ziołami prowansalskimi (Coquelet En Crapaudine Aux Herbes De Provence) 
Kotlet wołowy z kostką (Côte De Bœuf) 
Kotlet wołowy z kostką z grzybami (Côte De Boeuf Forestière) 
Kotlety z sarniny z kostką (Côtelettes De Chevreuil) 
Kotlety baranie z kostką (Côtelettes De Mouton) 
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Udziec z sarny (Cuissot De Chevreuil) 
Udziec z dzika z sosem winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Cuissot De Sanglier Sauce Grand Veneur) 
Udziec z dzika z sosem winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Cuissot De Sanglier Sauce Venaison) 
Wołowina duszona z czarnymi oliwkami (Daube De Boeuf Aux Olives Noires) 
Duszone mięso z dzika (Daube De Sanglier) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/ chataignes (Dinde Farcie Aux Châtaignes) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons) 
Potrawa z sarniny pokrojonej na cienkie kawałki (Emincé De Chevreuil) 
Antrykot (Entrecôte) 
Antrykot z rusztu (Entrecôte Grillée) 
Łopatka wieprzowa (Épaule De Porc) 
Eskalopek ziemniaczany z serem (Escalope De Pommes De Terre Au Fromage) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ślimaki (Escargots) 
Bażant (Faisan) 
Bażant z winogronami (Faisan Aux Raisins) 
Bażant gotowany w specjalnym żelaznym garnku (Faisan Cocotte) 
Polędwica wołowa (Filet De Bœuf) 
Polędwica wołowa z sosem bearneńskim/Béarnaise (Filet De Boeuf À La Sauce Béarnaise) 
Polędwica wołowa ze smardzami (Filet De Boeuf Aux Morilles) 
Polędwica wołowa w cieście francuskim (Filet De Boeuf En Croûte) 
Polędwiczki wieprzowe z szałwią (Filets Mignons De Porc À La Sauge) 
Wątróbka cielęca (Foie De Veau) 
Wątróbka cielęca z bekonem (Foie De Veau Au Bacon) 
Ser dojrzały (Fromage Affiné) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser owczy baskijski (Fromage De Brebis Basque) 
Ser Edam – ser z krowiego mleka (Fromage Edam) 
Ser Reblochon – ser z krowiego mleka (Fromage Reblochon - Fromage Au Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Potrawka z królika z dodatkiem białego wina (Gibelotte De Lapin) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue) 
Kawałki mięsa pieczone na ruszcie (Grillades) 
Szynka (Jambon) 
Szynka Regionalna – rodzaj szynki wędzonej na sposób wiejski (Jambon De Pays) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Golonka cielęca po prowansalsku (Jarret De Veau À La Provençale) 
Ozór wołowy duszony po mieszczańsku (Langue De Boeuf À La Bourgeoise) 
Zając po królewsku (Lièvre À La Royale) 
Pierś kaczki z miodem i przyprawami korzennymi (Magret De Canard Au Miel Et Aux Épices) 
Pierś kaczki z wiśniami (Magret De Canard Aux Cerises) 
Baranina w sosie (Mouton En Sauce) 
Grube medaliony cielęce z flanem warzywnym (Noisettes D’Agneau Aux Flans De Légumes) 
Gęsi po alzacku (Oies À L’Alsacienne) 
Gęsi z kasztanami jadalnymi (Oies Aux Marrons) 
Gęsi pieczone (Oies Rôties) 
Łopatka wieprzowa z soczewicą (Palette De Porc Aux Lentilles) 
Pasztet (Pâté) 
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Gruby stek wołowy z borowikami (Pavé De Boeuf Aux Cèpes) 
Gołąb faszerowany z grzybami (Pigeon Farci Aux Champignons) 
Perliczka (Pintade) 
Perliczka pieczona (Pintade Rôtie) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z borowikami (Pizza Aux Cèpes) 
Pizza z dwoma rodzajami papryki (Pizza Aux Deux Poivrons) 
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne) 
Pizza neapolitańska (Pizza Napolitaine) 
Przednia część klatki piersiowej baraniej z rusztu (Poitrine De Mouton Grillée) 
Kurczak po baskijsku (Poulet À La Basquaise) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak po prowansalsku (Poulet À La Provençale) 
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites) 
Kurczak w sosie (Poulet En Sauce) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak smażony (Poulet Sauté) 
Kurczak smażony po prowansalsku (Poulet Sauté À La Provençale) 
Ogon wołowy z marchewką (Queue De Boeuf Aux Carottes) 
Comber z zająca ze śmietaną (Râble De Lièvre À La Crème) 
Potrawka z baraniny (Ragoût De Mouton) 
Sałatka z wątróbek drobiowych (Salade De Foies De Volaille) 
Mięso z dzika (Sanglier) 
Mięso z dzika w sosie (Sanglier En Sauce) 
Kiełbaski z Morteau na ciepło (Saucisses De Morteau) 
Wieprzowina smażona z pieprzem (Sauté De Porc Poivré) 
Spaghetti z sosem bolońskim (Spaghettis À La Bolognaise) 
Spaghetti z sosem carbonara (Spaghettis À La Carbonara) 
Filet z piersi pulardy faszerowany z truflami (Suprême De Poularde Farcie Aux Truffes) 
Marokańska potrawka z jagnięciny (Tajine D’Agneau) 
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier) 
Teryna z zająca (Terrine De Lièvre) 
Teryna z dzika (Terrine De Sanglier) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 
Mięsa z rusztu (Viandes Grillées) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.