Połączenia

Juliénas Rouge   
Boeuf Strogonow/ Wołowina Strogonow (Boeuf Strogonoff) 
Gęsty bulion z mięsa wołowego (Consommé De Bœuf) 
Kogut w winie (Coq Au Vin) 
Kotlety cielęce z kostką (Côtes De Veau) 
Antrykot po liońsku (Entrecôte Poêlée À La Lyonnaise) 
Łopatka jagnięca z białą kiszką (Épaule D’Agneau Au Boudin Blanc) 
Ciasteczka francuskie z szynką (Feuilletés Au Jambon) 
Polędwica z prosięcia (Filet De Porc Au Lait) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Ozór barani (Langue De Mouton) 
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée) 
Zupa z ogonów wołowych (Oxtail Queue De Bœuf) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Pularda z ryżem i sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Poularde Au Riz Sauce Suprême) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Rodzaj topionego sera (Raclette) 
Pieczeń wieprzowa w mleku (Rôti De Porc Au Lait) 
Cielęcina smażona z młodymi warzywami (Sauté De Veau Printanier) 
Tarta ze szpinakiem (Tarte Aux Épinards) 
Teryna z wątróbek drobiowych (Terrine De Foies De Volaille) 
Drób w sosie (Volailles En Sauce) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.