Połączenia

Menetou Salon Blanc   
Banany pieczone w piekarniku (Bananes Au Four) 
Kiszka biała (Boudin Blanc) 
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre) 
Kalmary i pory smażone na miękko (Calmars Et Fondue De Poireaux) 
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Mięczaki (Coquillages) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Dzwonka z łososia z sosem z masła, szalotek i białego wina (Darnes De Saumon Au Beurre Blanc) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Ciasteczka francuskie z rybami (Feuilletés De Poissons) 
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne) 
Ostrygi (Huîtres) 
Ostrygi portugalskie (Huîtres Creuses) 
Ostrygi z Basenu Arcachon (Huîtres D’Arcachon) 
Ostrygi płaskie (Huîtres Plates) 
Langustynki (Langoustines) 
Mix sałatowy z pieczonym kozim serem (Mesclun De Salades Au Chèvre Rôti) 
Łopatka w winie Sauvignon (Palette Au Sauvignon) 
Zrazy zawijane z mięsa królika (Paupiettes De Lapin) 
Ryba rzeczna (Poisson De Rivière) 
Raja – ryba (Raie) 
Raja z masłem przyrumienionym na kolor orzechowy (Raie Au Beurre Noisette) 
Sałatka z serem Crottin De Chavignol (Salade Au Crottin De Chavignol) 
Sałatka z kozim serem (Salade Au Fromage De Chèvre) 
Sałatka z serem kozim na ciepło (Salade De Chèvre Chaud) 
Sałatka z serem Crottin de Chavignol z rusztu (Salade De Crottin De Chavignol Grillé) 
Łosoś pieczony z jednej strony (Saumon Cuit À L’Unilatérale) 
Łosoś w cieście francuskim (Saumon En Croûte) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Sola z rusztu (Sole Grillée) 
Sola panierowana w mące i smażona na maśle (Sole Meunière) 
Sole z rusztu (Soles Grillées) 
Sole panierowane w mące i smażone na maśle (Soles Meunières) 
Zupa pokrzywowa (Soupe Aux Orties) 
Zupa z mleka, porów i ziemniaków (Soupe Vichyssoise) 
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon) 
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon) 
Tarta ze szparagami (Tarte Aux Asperges) 
Teryna rybna z drobnymi warzywami (Terrine De Poissons Aux Petits Légumes) 
Głowa cielęca (Tête De Veau) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Pstrąg (Truite) 
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.